Finalitza una nova edició de les Jornades d'Orientació Acadèmica CÀPSULA

Més de 3.000 persones assisteixen a la desena edició de Càpsula.

Finalitza una nova edició de les Jornades d'Orientació Acadèmica CÀPSULA.

El recinte firal del Sucre de Vic ha acollit durant els matins dels dos dies 2.700 joves de 4t ESO, cicles formatius i alumnat d’altres centres formatius post-obligatoris, provinents dels diferents centres educatius de la comarca. Enguany ha estat el primer en què les universitats han participat en les jornades, incloent-hi així el jovent que cursa Cicles Formatius i Batxillerat, i ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa post-obligatòria. A la tarda del dia 25, hi han assistit unes 450 persones, que van poder participar en les xerrades sobre els itineraris educatius després de l'ESO i les beques a què poden optar. 

Les persones que hi han assistit han trobat la diversa oferta educativa post-obligatòria que té la comarca, organitzada en més de 30 estands, distribuïda en Formació Professional, Batxillerat, Universitat i altra oferta formativa. Als estands s’han ofert exhibicions i explicacions per a l’alumnat, el professorat i les famílies.

A més, s’hi han proposat activitats destinades a l'autoconeixement, la presa de decisions i el benestar emocional. La participació en aquestes activitats ha resultat engrescadora, establint-se com un eix vertebrador de les jornades.

Les temàtiques de les xerrades realitzades durant el matí han estat adreçades a reflexionar sobre la importància de la presa de decisions en els itineraris personals, mirant de descobrir les claus per poder escollir amb seguretat. Així mateix s’ha abordat l’àmbit de la mobilitat internacional per tal de donar a conèixer les interessants alternatives existents.

Per a més informació sobre ensenyaments, recursos i beques en l’àmbit educatiu us podeu posar en contacte amb el Servei d’Orientació del Vicjove al 659030481.