La fira d’ocupació GiraFeina torna amb més de 700 ofertes de feina disponibles

L’Ajuntament de Vic, la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona i el Consell Comarcal d’Osona uneixen esforços una edició més per apropar oportunitats professionals de la mà de més de 60 empreses

D’esquerra a dreta: Elisenda Carrera, regidora d’Ocupació; Josep Pujadas, president de la  Cambra de Comerç a Osona; i Bet Contreras, consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal d’Osona.
D’esquerra a dreta: Elisenda Carrera, regidora d’Ocupació; Josep Pujadas, president de la Cambra de Comerç a Osona; i Bet Contreras, consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal d’Osona

El recinte firal El Sucre de Vic acollirà el dimecres 8 de maig la segona edició de la GiraFeina Osona, la fira d’ocupació que promou la inserció laboral del jovent i professionals de la comarca osonenca. La iniciativa, que comptarà amb la participació de més d’una seixantena d’empreses, aproparà més de 700 ofertes de feina.

 

Sota l’eslògan Tens 1 dia per trobar feina, la fira, que enguany amplia el seu horari i es durà a terme de dos quarts de 10 a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda, esdevindrà una oportunitat única perquè totes aquelles persones del territori que es troben en procés de cerca de feina puguin presentar la seva candidatura. En concret, el recinte firal es convertirà en l’epicentre d’una àmplia oferta d’oportunitats laborals que connectaran empreses i professionals. De fet, segons els promotors, la GiraFeina permetrà sumar valor afegit al teixit economicoempresarial de la comarca, impulsant tant la retenció de talent com la competitivitat dels negocis.

Així s’ha presentat avui per part del president de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, Josep Pujadas; la regidora de Foment de l'Activitat Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vic, Elisenda Carrera; i la consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal d’Osona, Bet Contreras. La regidora de l’Ajuntament de Vic ha destacat la importància que Vic sigui “una ciutat amb una alta capacitat per captar i retenir talent i capaç d’oferir un ampli ventall de sortides professionals”.

 

La iniciativa compta amb el suport del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) engegat per la Cambra d'Espanya, gestionat per la Cambra de Comerç de Barcelona i cofinançat pel Sistema Nacional de Garantia Juvenil i la Unió Europea a través del Fons Social Europeu.

 

La segona edició de la GiraFeina incorpora un nou espai

 

Així mateix, la fira integrarà fins a cinc espais diferenciats perquè els participants puguin aprofitar al màxim la jornada. Als quatre primers escenaris que es van dur a terme la passada edició se li sumarà un cinquè que convidarà a la reflexió i al creixement professional de la mà de dues conferències.

 

  1. Espai Empreses: més d’una seixantena d’empreses oferiran més de 700 ofertes de feina. Els candidats i candidates es podran adreçar als estands de les empreses per entregar el currículum o realitzar una primera entrevista de feina.
  2. Espai Orientació i Ocupació: es duran a terme diferents dinàmiques d'orientació per treballar les competències, la presentació davant l'empresa i la gestió emocional en el procés de recerca de feina. També hi haurà un espai d'orientació per a l'autoocupació i hi haurà informació sobre l'accés al sector públic.
  3. Espai Demostració: els centres de formació ocupacional de la comarca mostraran la seva activitat i oferta.
  4. Espai Sensibilització Empresarial: entitats del tercer sector i els sindicats informaran sobre la importància de la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental o diversitat funcional, el servei d'arrelament laboral, l'existència de subvencions a la contractació, entre altres.
  5. Espai Conferències: Es tracta d’una novetat d’aquesta edició que oferirà fins a dues conferències per promoure el creixement professional:
  • Estàs buscant feina? Vols saber que esperen les empreses dels joves? (De dos quarts de 12 a les 12 del matí). Coneix quines són les competències i habilitats més valorades per les empreses de la comarca en perfils júniors acabats de graduar i que esperen incorporar-se al mercat laboral.
  • Tot comença amb un match: Casos d'èxit entre joves i empreses (de dos quarts d’1 a 1 del migdia). Coneix casos d'èxit de joves que s'han incorporat recentment al mercat laboral. Com ho han fet? Quin itinerari formatiu han seguit? Quin acompanyament han tingut?

 

Un dels principals atractius de la GiraFeina és l’heterogeneïtat d’empreses que hi participen, ja que entre totes s’oferiran places vinculades a un gran ventall de sectors: agroindústria, metall i electrònica, comerç, serveis empresarials o construcció. En concret, els perfils més demandats en aquesta edició requeriran especialització tècnica i estan relacionats amb el món de la informàtica, les enginyeries i el desenvolupament de programes.