Gran èxit de participació a la caminada accessible “Fent Camí” superant els 400 participants

L’acte s’emmarcava en la Festa de l’Esport de Vic i va ser organitzat per la Taula d’Entitats de Diversitat Funcional. Incloïa tres itineraris accessibles que concloïen en un esmorzar conjunt de tots els participants i persones voluntàries

Gran èxit de participació a la caminada accessible “Fent Camí” superant els 400 participants.

El passat diumenge la ciutat de Vic va acollir la sisena edició de la caminada “Fent Camí”, una jornada que busca posar el focus en els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional. Els anys anteriors la caminada s’organitzava a finals del mes de novembre, tot i que des de l’any passat aquesta s’emmarca en la Festa de l’Esport per mirar d’assegurar unes condicions meteorològiques que propiciïn una major participació i, en conseqüència, un major impacte.

El dia abans va fer una bona ploguda però el diumenge es va despertar amb un dia clar i assolellat que va acompanyar als caminants al llarg de tota la jornada, que va ser un èxit rotund.  Per primera vegada es va superar la xifra dels 400 participants, entre caminants i persones voluntàries, superant així totes les expectatives i demostrant que “Fent Camí” és ja una iniciativa consolidada a la ciutat. 

A les deu del matí es van reunir al punt de sortida, el pati de l’escola Guillem de Mont-rodon, i des d’allà van sortir els tres grups que recorrien els recorreguts de 2,5 km, 5 km i 10 km respectivament. Gràcies a la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic s’havien proposat un total de tres itineraris accessibles, tot i que les fortes pluges del dia anterior van deixar afectades lleugerament les condicions dels camins que conformaven els recorreguts de 5 i 10 km.

Al llarg dels diferents recorreguts els participants s’anaven trobant amb un seguit de preguntes que havien elaborat les entitats de la Taula de Diversitat Funcional. Aquestes giraven entorn de les diferents organitzacions i als col·lectius de persones als que representen, una forma de visibilitzar aquesta realitat i posar de manifest que segueixen havent-hi molts reptes a treballar per avançar cap a una societat més inclusiva.

La participació del teixit associatiu de Vic es va fer palesa en la pròpia organització i desenvolupament  de la caminada. La Fundació l’Esguard, Osonament i l’Associació de Veïns del barri dels Caputxins van donar un cop de mà amb la logística i les inscripcions de la caminada, des de la Unió Excursionista de Vic van marcar i guiar els diferents recorreguts, i des de l’Agrupació de Sords van proporcionar avituallament als participants dels recorregut de 5 i 10 km.

 

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic està formada per les següents entitats: Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Osona (AFMADO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO), Associació TDAH Osona, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Associació de Pares del Crall, Associació TEA-Asperger d’Osona, Organització Nacional de Cecs Espanyols-Agència Administrativa de l'ONCE a Vic, Osonament, Fundació l’Esguard, Fundació Sant Tomàs i la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta.