Ciutadania

Cooperació

L'objectiu principal de la unitat de Cooperació, conjuntament amb les entitats del Consell Local de Cooperació, és el de promoure i contribuir al desenvolupament sostenible i a la protecció dels Drets Humans, impulsant des d'una perspectiva global, projectes de cooperació internacional i d'educació per a la Justícia Global.

Participació Ciutadana

L'Ajuntament de Vic promou la millora dels canals de participació per fer-los més accessibles, oberts i transparents.

Ciutadania

El departament de Ciutadania té per objectiu enfortir el teixit associatiu i comunitari de la ciutat per contribuir a la millora de la cohesió social i la interculturalitat. Ho fem a través dels següents serveis i projectes: el Servei de suport a les entitats, el VA! Vic Acció! Punt del voluntariat de Vic, l’atenció als barris i la incorporació de la mirada comunitària en polítiques sectorials municipals a través de diversos projectes.

VA! Vic Acció!

El VA! Vic Acció! Punt de voluntariat de Vic-Osona és un espai de trobada entre les persones que volen dur a terme un voluntariat a la ciutat i aquelles entitats que cerquen voluntaris i voluntàries per col·laborar al si dels seus projectes. Està impulsat a Vic i Osona de la mà de la Coordinadora del Voluntariat d'Osona i l'Ajuntament de Vic.

Registre municipal d'entitats

El Registre Municipal d’Entitats de Vic (RMEV) recull les principals dades de les associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre amb seu o delegació a la ciutat.

Viu el carrer!

El projecte Viu el carrer! és una proposta socioeducativa iniciada el 2015 des del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Vic i que actualment lidera l’Ajuntament amb diverses entitats, iniciatives i serveis de la ciutat, així com Ciutadania a títol individual.