Mapping del Temple Romà

Dos mil anys d’història en un mateix espai, dos edificis en un, al lloc on Vic va començar.

Activitat nocturna gratuïta.
Durada 5 minuts.
Programació en dates especials.

Us expliquem la història del recinte del temple romà amb tècniques de vídeo mapatge. En el punt més alt del centre històric, la paret sud del Temple Romà ens serveix com a llenç per explicar aquest indret que ha canviat al llarg del temps.

En aquesta illa de cases es fa palès, més que en cap altra, la llarga història de Vic. Aquí hi trobem el temple romà, del segle I, la resta arqueològica més antiga de la ciutat, i al mateix lloc, al seu voltant, les restes del castell medieval des d’on es va governar part de la ciutat durant segles. Adossada al castell hi havia l’església romànica de St. Sadurní, de la qual en podem veure diverses restes i que amb els segles es va ampliar i es va convertir en l’església de la Pietat, aquest gran edifici barroc construït al segle XVII.

Es tracta, doncs, d’un conjunt d’edificis íntimament relacionats entre ells i que formen un conjunt patrimonial de gran valor per Vic, en un lloc que considerem espai fundacional pel fet que hi ha la resta més antiga de la ciutat -el temple romà-, que es trobava en un lloc preeminent de la ciutat, que va ser fundada pels romans.

Saber-ne més informació.