Convivència i seguretat

Servei de mediació i agents cívics

Els serveis de Mediació Comunitària i Agents Cívics treballen per promoure la convivència a la ciutat ja que actuen com a nexe entre l’ajuntament, l’espai públic, i les comunitats veïnals. Les agents cíviques desenvolupen campanyes i accions de sensibilització encaminades a donar a conèixer les ordenances de civisme, i el Servei de Mediació ofereix vies no adversarials de prevenció, gestió i resolució dels conflictes a traves de la cultura del diàleg i la corresponsabilització de la ciutadania.

Mediació ciutadana i comunitària

El Servei de Mediació Comunitària acompanya la ciutadania en la resolució i gestió dels conflictes derivats de la convivència i de les relacions personals, tant en àmbits privats d'escales de veïns/es, com en l’espai públic a través de la mediació i altres eines de resolució de conflictes.

Civisme i agents cívics

El Servei d’Agents Cívics difon les ordenances municipals a través de campanyes informatives i de l’acurat seguiment per al seu compliment.

Servei d'intermediació de deutes de l'habitatge

Oferim informació, assessorament i suport adreçat tant a propietaris d’habitatges com a persones i famílies que tenen dificultat per fer front al pagament dels préstecs hipotecaris i rendes de lloguer i, per aquesta causa, poden trobar-se en risc de perdre el seu habitatge habitual. Facilita la comunicació entre les parts i es donen a conèixer els recursos i eines necessàries, amb l’objectiu de trobar una solució satisfactòria.

Comunitats de veïns

Acompanyem a les persones que viuen a les escales de veïns i els hi facilitem eines per a la gestió burocràtica de la comunitat, per la millora de les relacions de convivència, l’ús adequat dels habitatges i dels espais comuns, i la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Activitats i tallers

Oferim diferents tallers gratuïts als veïns, als centres educatius i a les comunitats de veïns per millorar la convivència i el benestar de les persones.

Material per descarregar

Facilitem els documents necessaris per a la gestió de les comunitats i la millora de la convivència entre els veïns. Teniu a la vostra disposició enllaços amb aquells documents que us poden ajudar en els tràmits de la comunitat, l’estalvi en les factures de llum, aigua i gas i cartells informatius recordant tot allò que facilita la convivència de les persones.