Mercat del Ram

El Mercat del Ram és una de les fires més emblemàtiques de la ciutat.

És una fira agrícola i ramadera adreçada als professionals i expressa el caràcter rural de la comarca i el dinamisme d'aquest sector a la comarca. Durant tres dies hi pots trobar exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i concursos eqüestres i un ampli espai destinat a la gastronomia.

Amb el temps ha anat adquirint una dimensió social, cultural i artística, ja que serveix com a punt de trobada i eix social de la població. El dissabte del Mercat del Ram s'omple la plaça Major de parades de palmes, palmons i llorer.

Se celebra anualment i precedeix el Diumenge de Rams i la Setmana Santa, de manera que com que la data de Pasqua té el seu origen en el calendari lunar, se celebra cada any en una data diferent. També marca l'inici de la primavera. Els seus orígens són molt remots, es remunten a finals del segle IX, i es va convertir a mitjan segle XIX en la fira més important de la ciutat.

Visita la web del Mercat del Ram.

Propera edició

El 22, 23 i 24 de març de 2024 Vic tornarà a celebrar el tradicional Mercat del Ram amb una extensa programació d’activitats relacionades amb el sector agroramader i amb múltiples propostes lúdiques i comercials.

Altres edicions