Vicpuntzero

Dos mil anys d’història en un mateix espai, dos edificis en un, al lloc on Vic va començar. Viu el batec de la ciutat de Vic a través del temps, la història i l’art.

Vicpuntzero és un projecte que posa en valor la importància d’aquest indret de la ciutat de Vic on es troba el Temple Romà, situat a la illa de cases que s’anomena l’Illa de la Pietat, situada al punt més alt del centre històric, i que ha estat un dels punts a partir dels quals es va estructurar la ciutat.

En aquesta illa de cases es fa palès, més que en cap altra, la llarga història de Vic. S’hi troba el Temple Romà, del segle I, la resta arqueològica més antiga de la ciutat i, al mateix lloc, al seu voltant, les restes del castell medieval dels Montcada, des d’on es va governar part de la ciutat durant segles. Es tracta d’un conjunt d’edificis íntimament relacionats entre ells i que formen un conjunt patrimonial de gran valor per la ciutat.

A l’espai Vicpuntzero s’explica la història del recinte del Temple Romà amb tècniques de vídeo mapatge. En el punt més alt del centre històric. La paret sud del Temple Romà serveix com a llenç per explicar aquest indret que ha canviat al llarg del temps.

Visita el Vicpuntzero

Visitar el Vicpuntzero és gaudir d’una experiència immersiva que ens situa al punt més alt del centre històric, el lloc on Vic es va originar ara fa 2.000 anys amb la creació de la ciutat romana d’Auso. Actualment, aquest mateix epicentre esdevé el punt de partida per al visitant per descobrir la ciutat de Vic, poder interpretar el seu passat i entendre el seu present.

L’experiència Vicpuntzero és una visita guiada que ens reinterpreta el conjunt arquitectònic de l’església barroca de la Pietat, amb el seu campanar i el jaciment arqueològic de la Capella Fonda, amb restes tardoantigues i medievals. Finalment, el visitant pot gaudir de l’audiovisual immersiu anomenat: ‘Vic, un viatge pel temps i l’art’, on se’ns proposa un recorregut per la història de la ciutat amb l’art com a fil conductor, i amb una potent i innovadora proposta tecnològica.

Així doncs, visitar el Vicpuntzero és viure el batec de la ciutat de Vic a través del temps, la història i l’art.

Saber més informació sobre el Vicpuntzero.