Lactium

Lactium, és una experiència lúdica, cultural i comercial al voltant del formatge artesà en un dels parcs més bonics de la ciutat just al costat del centre històric.

A Lactium el visitant podrà descobrir, tastar i comprar els millors formatges artesans, en un mercat que reunirà més de 200 formatges i 40 formatgeries. També podrà gaudir de la proposta dels Amics del Formatge, productes agroalimentaris artesans, de qualitat i proximitat en plena sintonia amb els formatges i els valors de Lactium.

A Lactium, des de fa 16 anys treballem per transmetre la cultura patrimonial i els valors del formatge artesà, refermar el compromís amb la innovació agroalimentària i la sostenibilitat, reconèixer la riquesa i diversitat del món rural i fomentar la demanda de formatge artesà i la seva productivitat.

Visita la web del Lactium.

Propera edició

Lactium 2024.jpg

Els propers 20 i 21 d’abril, celebrarem una nova edició de Lactium, i ja serà la setzena. Un any més ho farem al Parc Jaume Balmes de Vic que ja fa 6 edicions que ens acull.

Lactium oferirà també un conjunt de propostes festives i divulgatives, per poder gaudir del formatge artesà en totes les seves dimensions:
L'Aula del formatge Bonpreu i Esclat, una bonica carpa amb capacitat per 45 persones que acollirà un programa d’activitats i tastos de caràcter pedagògic al voltant del coneixement de la cultura formatgera, amb la presència d’especialistes, projectes formatgers i amb els formatges artesans com a protagonistes.

Una nova edició del Concurs Lactium: Formatges Artesans Catalans 2024, el concurs referent d’àmbit català, que celebrarà la seva quinzena edició, estrenarà direcció, i a on podran participar totes les formatgeries artesanes del país.

El TxisBar l’espai de Lactium on tastar i descobrir de manera lúdica, pedagògica i en bona companyia, els formatges presents a Lactium , tallats i servits al moment, per poder-los gaudir al parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.

Per segon any, repetirem la convocatòria del Premi Millor Pastís de Formatge Català, un reconeixement al pastís de formatge elaborat amb formatge català i artesà. I per amanir-ho tot plegat, l’espai TxisArts, l’espai més polivalent de Lactium, on hi programarem espectacles familiars, música en directe i l’entrega de Premis de Concurs Lactium.

Altres edicions