Fires i Mercats

Mercat de Música Viva de Vic

El Mercat de Música Viva de Vic és un punt de trobada professional del sector de la música. Es celebra anualment la segona setmana de setembre i, durant quatre dies, reuneix professionals de la indústria musical catalana, estatal i internacional. El seu caràcter multiestilístic el fa únic dins el panorama internacional, i el converteix en un esdeveniment que ofereix el millor dels festivals en un mercat. Des del 1989, el MMVV serveix d’aparador de nous projectes musicals, fomenta la contractació d’espectacles i permet compartir coneixements i experiències entre professionals del sector. Amb una clara mirada internacional, les Comunitats Autònomes, les Associacions sectorials i les Institucions catalanes i estatals troben les condicions idònies per marcar el present i el futur de la indústria del directe.

Fira de la Muntanya

El 10,11 i 12 de novembre se celebrarà una nova edició de la Fira de la Muntanya. Un cop més, les persones amants de la natura, l’esquí, l’esport de muntanya i la cultura muntanyenca tenen una cita el primer cap de setmana de novembre, de divendres a diumenge, al Recinte Firal El Sucre de Vic.

La prèvia del Medieval

De 30 de NOVEMBRE al 3 de DESEMBRE de 2023 Dies abans del Mercat Medieval començarà a respirar-se edat mitjana amb un conjunt d’activitats culturals que es portaran a terme amb l’objectiu de reforçar el vincle entre la ciutadania i la identitat medieval de Vic. Des de l’Ajuntament de Vic i el MEV, Museu d’Art Medieval s’ha liderat aquest projecte per posicionar, promoure i posar en valor el patrimoni medieval de la ciutat. El resultat són més de vint activitats gratuïtes, adreçades a tots els públics que es centren en diferents temàtiques relacionades amb l’època medieval.

Mercat Medieval de Vic

El mes de desembre el Mercat Medieval s'instaura a la nostra ciutat. Durant aquests dies, Vic es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb expositors repartits per tot els carrers propers al centre històric de la ciutat amb una oferta àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes. Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu creps, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pop, pastisseria artesanal o embotits, entre molts dels productes que s'hi ofereixen. L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats: activitats infantils, música, balls, recreació d’oficis i els espectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers propers al centre històric de la ciutat i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps.