Albert Castells i Vilalta

Nascut el 9 d’agost del 1974. Casat i amb dos fills. Amb vocació de servei públic per millorar la vida dels vigatans i vigatanes, posant les persones al centre i projectant el seu benestar. Treballa des de la proximitat, dia a dia, escoltant a tothom amb visió de ciutat, de comarca i de país.

Formació i activitat professional

Enginyer de forests per la Universitat de Lleida, amb Erasmus a la Université Catholique de Louvain (Bèlgica); i enginyer tècnic en indústries forestals, també per la Universitat de Lleida.

Professor de formació professional a Quintanes des del 2008, i vice-degà del Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya entre el 2010 i el 2015. Actualment, n’és vocal de la junta.

Durant més de 20 anys va treballar en projectes i obres d’enginyeria, tant des del seu propi despatx en el sector privat com en l’àmbit públic com a director tècnic de l’empresa pública Forestal Catalana.


Trajectòria política i institucional

L’any 2019 entra en política de la mà de l’ex-alcaldessa, Anna Erra Solà, amb l’objectiu de transformar Vic cap a una ciutat més verda, més eficient i amb la mirada posada als objectius 2030.

Ha estat regidor de Medi Ambient i Món Rural, Manteniment, Serveis i Via pública durant el mandat 2019-2023, de la mà del grup polític Junts per Catalunya. A més a més, ha estat Conseller delegat de Cicle de Residus al Consell Comarcal d’Osona, i president del Consorci per a la Gestió de Residus Urbans d’Osona.


Activitat cívica i cultural

La seva passió és l’excursionisme, la muntanya i viatjar. És soci de la Unió Excursionista de Vic. També és soci d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, en consonància amb la seva visió en pro de la promoció de la llengua i la cultura catalanes, l'educació, la cohesió social i la identitat dels Països Catalans.


Consulteu aquí tota la informació del càrrec.