Cavalcada de Reis

Cada 5 de gener, des del 1944 , l'Ajuntament de Vic organitza una gran cavalcada per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient.

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient,  Melcior, Gaspar i Baltasar, son guiats pels carrers de la ciutat pel foc de les teies enceses per molts dels integrants de la comitiva, el dels fanalets dels infants assistents i el de les torxes i el braser d'espígol que porten els traginers. És un acte amb molta llum, escalfor i bona olor.

La Cavalcada dels Reis d'Orient arribarà a la ciutat a les 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i farà el següent recorregut:

Passeig de la Generalitat, Parc de Jaume Balmes, Carrer d’Anselm Clavé, Carrer de la Soledat, carrer de l’Hospital d’en Cloquer, carrer Molí d’en Saborit (*), carrer de Francesc M. Masferrer, carrer del Bisbe Torras i Bages, Plaça de Santa Teresa, Rambla del Passeig, Plaça de Santa Clara, Rambla del Carme, Rambla Davallades, Rambla de l'Hospital, Carrer del Doctor Junyent, Carrer Mossèn Josep Gudiol, Carrer Jacint Verdaguer i Plaça Major.

A 2/4 de 9 del vespre la Cavalcada entrarà a la Plaça Major. A la balconada de l'Ajuntament, Ses Majestats, després de ser rebuts per l'Alcalde, el rei Melcior pronunciarà les tradicionals paraules “a dormitare, a la nonne” per encoratjar els nens a anar a dormir i així donar el tret de sortida a la nit més màgica de l'any.


Entrega de cartes als Patges i Patgesses Reials 

Del 26 de desembre al 3 de gener els infants podran lliurar les seves cartes als patges i patgesses reials.

Durant diversos dies els patges i patgesses reials estaran a diferents punts de la ciutat per recollir les cartes dels més petits de la casa per entregar-les als Reis de l’Orient. I és que cada Nadal, els Reis Mags esperen amb impaciència les cartes de milions de nens i nenes!

És per això que a partir del 26 de desembre i fins al dia 3 de gener, els més petits de la casa ja poden entregar les seves cartes plenes de desitjos als patges reials. Els trobareu repartits a sis punts de la ciutat:

Dimarts, 26 de desembre - 12h a 13.30 h.
Patge BERNADÍ
Centre Cívic de Can Pau Raba
Organitza: AAVV del barri dels Caputxins
Dilluns, 1 de gener - 18h
Patge JAWAD
Centre Cívic de la Serra-de-Senferm
Organitza. AAVV de la Serra-de-Senferm
Dimecres, 27 de desembre – de 17h a 20h
Patge GUSPIRA
Parc d’Occitània
Organitza: AAVV del barri El Sucre
Dimarts, 2 de gener - de 17h a 20h
Patgessa REMEI
Plaça Pilarín Bayés (centre comercial VIc2)
Organitza: AAVV del Remei
Dijous, 28 de desembre – 17.30h
Patge GREGORI
Centre Cívic de la Plaça d’Osona
Organitza: AAVV del barri d’Osona i Festes Osona
Dimecres, 3 de gener – de 18h a 20h
Patgessa CARMESINA
Casal Mn. Josep Guiteras
Organitza: AAVV de la Calla i Casal Josep Guiteras