Festa Major

La Festa Major de Vic és una celebració en honor al patró de la ciutat, Sant Miquel dels Sants, amb una programació variada destinada a tots els públics.

Més de 50 activitats durant quinze dies de festa, que van des dels actes més tradicionals del dia 5 de juliol amb el Seguici de Sant Miquel, fins a un dels actes més participats que és la Crida, sense oblidar-nos de les activitats familiars, els concerts, les visites guiades, la Festa Major Jove, les activitats esportives, els actes de cultura popular o el castell de focs.

La festa major està dedicada al fill de Vic, Sant Miquel dels Sants i, se celebra el 5 de juliol. Aquest dia, els membres de l'ajuntament acudeixen a la casa on va néixer el sant i, acompanyats de tot el seguici festiu, es dirigeixen a la catedral, on se celebra una missa i es canten els goigs de lloança del sant. En sortir de l'ofici, tenen lloc les danses més representatives de l'imaginari festiu dels vigatans i vigatanes: el Ball de l'Àguila, la Dansa de L'Espígol i el Ball de Gegants, totes documentades ja en època medieval.

El seguici és el més gran i més antic patrimoni festiu que té la ciutat i és una exhibició de diferents comparses amb elements d’imatgeria festiva, gegants, bestiari i caps de llúpies. La Generalitat de Catalunya ha iniciat els tràmits de catalogació del Seguici de Sant Miquel en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Organitzen La Festa Major de Vic la Comissió de Festa Major de Vic, la Comissió de Procuradors de Sant Miquel, les colles del Merma, la Vella i el Nen i diferents entitats culturals i socials, que, de manera totalment altruista, aporten quelcom de positiu a la ciutat amb ganes de passar-ho bé i fer-ho passar bé.

Consulta tota la programació aquí.