Vic celebra el tercer Iftar Comunitari impulsat per les comunitats musulmanes i altres entitats socials de la ciutat

Una proposta oberta a la participació de tothom més enllà de les seves creences o vinculacions culturals, a través de la qual s’enforteixen els llaços entre persones i comunitats diverses potenciant l’esperit comunitari

Vic celebra el tercer Iftar Comunitari impulsat per les comunitats musulmanes i altres entitats socials de la ciutat.

Aquest dissabte diverses entitats musulmanes de Vic juntament amb el Casal Claret han organitzat una jornada per donar a conèixer la celebració del Ramadà i posar fi al dejuni de forma conjunta, un acte de germanor i coneixença mútua.

Des del passat 10 de març i fins el proper 9 d’abril aproximadament, la comunitat musulmana d’arreu del món celebra el Ramadà, una de les festivitats més importants per aquest col·lectiu on el dejuni, l’oració i la reflexió en són els tres pilars principals. Vic és una ciutat plural en quan a orígens i creences, i amb la voluntat de continuar promovent aquesta gran riquesa cultural, per tercer any consecutiu ha acollit un Iftar Comunitari obert a tota la població.

La paraula àrab “Iftar” fa referència a l’àpat nocturn amb què es trenca el dejuni diari durant el mes del Ramadà. Amb la mirada posada en una societat més cohesionada i oberta a totes les diversitats, aquesta jornada intercultural és un espai de trobada i coneixença entre persones de creences diverses. Així, prop de 300 persones es van reunir a la Central per celebrar aquesta festa tan especial per la comunitat musulmana i van poder gaudir plegats de diferents menjars tradicionals.

L’acte va comptar, també, amb la presència de diferents autoritats, representants del teixit associatiu i veïns i veïnes de la ciutat, en el que s’ha convertit ja en un esdeveniment consolidat a l’hora de seguir afavorint el diàleg intercultural i la bona convivència.

 

Aquesta tercera edició de l’Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part de l'Associació Mà Solidària, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, la Comunitat Musulmana de Vic, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.