Vic promou la diversitat espiritual i la interculturalitat en la quarta edició de “Confessions religioses en diàleg”

La música serà el fil conductor dels actes culturals i de culte programats, per seguir posant l’èmfasi en la diversitat religiosa des d’una mirada laica i transversal

Programació de l'edició d'enguany de Confessions religioses en diàleg.
Programació de l'edició d'enguany de Confessions religioses en diàleg

Del 17 de novembre al 19 de desembre de 2023, Vic comptarà per quart cop amb un cicle d’activitats per fomentar la diversitat religiosa a la ciutat: “Confessions religioses en diàleg: música, espiritualitat i cultura”. Aquesta edició ofereix una oportunitat única per explorar com la música transcendeix les fronteres culturals i ens connecta amb els aspectes més profunds de la nostra existència. El cicle, com en totes les edicions anteriors, inclourà propostes gratuïtes per promoure la comprensió i el coneixement de les diferents tradicions religioses presents a la nostra ciutat. Un plantejament que vol invitar a la reflexió, promovent la tolerància i el respecte mutu tot celebrant la riquesa de les nostres diferències.

 

Donar a conèixer la diversitat de creences i comunitats presents a la ciutat és una línia prioritària per a l’Ajuntament de Vic i per a les mateixes entitats religioses de la ciutat. Per aquest motiu, des de fa sis anys, se celebren jornades de portes obertes en els anys senars; i en els anys parells, es programa aquest cicle d’activitats des d’una perspectiva laica per visibilitzar la diversitat de la realitat espiritual i intercultural a Vic. Ambdues propostes s’organitzen amb la participació de les diferents confessions religioses a la ciutat i, també, en col·laboració amb altres entitats i institucions del territori.

  

La programació d’activitats d’enguany s’inicia el divendres 17 de novembre amb l’Acte Interreligiós. Es tracta d’un espai de trobada de persones de diferents sensibilitats religioses, laiques i atees que es reuneixen per compartir músiques i textos de procedències diverses relacionats amb la pau i el respecte a la vida. És un acte obert a tothom que posa de manifest la bona entesa i la riquesa de creences i cultures presents a la ciutat.

 

Quatre dies més tard, dimarts 21 de novembre, es durà a terme una projecció dins la XX Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Com en les edicions anteriors, l’Ajuntament de Vic i Cineclub Vic col·laboren en aquesta mostra per poder oferir al públic, i de forma gratuïta, una pel·lícula vinculada a l’espiritualitat. En aquest cas la projecció de la pel·lícula es farà a les 20h a l’espai ETC de Vic. Es tracta de Lunana. Un iac a l’escola, un film de Pawo Choyning que segueix la història d'un jove mestre que somia emigrar a Austràlia per convertir-se en cantant. En canvi, és assignat a una escola al poble més remot del nord de Bhutan, on inesperadament estableix  un fort vincle amb els nens locals i troba la felicitat. Un cop finalitzada la projecció hi haurà un cinefòrum a càrrec d’en Jordi Vilarrodà, cap de la secció de Cultura d’El 9 Nou.  

 

Amb l’objectiu d’acostar a tota la ciutadania la riquesa de cultures i espiritualitats que caracteritzen la ciutat de Vic, aquesta quarta edició de “Confessions religioses en diàleg” oferirà dues jornades musicals el diumenge 26 de novembre i el dissabte 2 de desembre. Un viatge sonor que ens convidarà a reflexionar sobre la importància de la música com a expressió de l'ànima i com a vehicle per a la comprensió i la cohesió d’una comunitat intercultural.

 

Diumenge 26 de novembre, a partir de les 17 h, a l’Orfeó, es viurà una jornada de música, espiritualitat i interculturalitat gràcies a les actuacions d’Inumazigh, Presbyterian Church of Ghana Vic, l’Església Pentecostal Unida a Europa i la Missió Evangèlica Internacional “Un nou dia”.

 

Dissabte 2 de desembre, a les 18 h, al centre cívic Joan Triadú, es celebrarà la segona jornada de concerts de caràcter intercultural. El claustre de l’antic convent acollirà la música de Tastet de Gospel, Tam Tam a Capel·la, l’Església Bethel, Christ Apostles Continuation, Assemblies of God Church i Christ Empowering Revival Ministry.

Per posar fi al cicle, el dimarts 19 de desembre, a les 19 h, a la Sala de la Columna, es farà la conferència “Amb vostre nom, comença nostra història”, que  anirà a càrrec del prior de Montserrat, P. Bernat Juliol. Aquesta xerrada s’emmarca  en la celebració del mil·lenari de la fundació de l’abadia de Montserrat i comptarà també amb la intervenció de l’alcalde Albert Castells.

 

Aquesta sèrie de concerts es plantegen com un tribut a la riquesa que aporta la gran varietat de tradicions al món de la música, la qual té la capacitat de connectar-nos més enllà de les fronteres i les diferències. Els concerts combinaran actuacions de grups musicals amb una vessant espiritual amb les actuacions d’alguns dels mateixos centres de culte de la ciutat. S’oferirà ,així, una mostra de les múltiples cultures i espiritualitats que acull la ciutat de Vic. 

  

Participen en aquesta programació la Taula de confessions religioses de Vic i el Grup de Diàleg Interreligiós de Vic.