Publicada la programació del I Cicle d'Arts Digitals

El Cicle vol impulsa la cultura digital com a línia d’acció estratègica de la ciutat, en termes de divulgació, de foment de la creació i d’impuls d’un sector professional estratègic, per connectar amb públics amplis i diversificats.

Publicada la programació del I Cicle d'Arts Digitals.

Ja es pot consultar en línia el programa complet del I Cicle d’Arts Digitals, que desplega un seguit d’esdeveniments que ens conviden a crear, experimentar i reflexionar com les tecnologies i els processos de digitalització canvien les persones i els paradigmes socials, posant l’art al centre del debat.

Un Cicle d’Arts Digitals polièdric 

 ‘Art i processos’ ens apropa als universos de diversos autors i autores de referència al nostre país i d’important projecció internacional. L’exposició ‘Transitant les escletxes’, a través de la curadoria de l’investigador de la UOC Joan Soler-Adillon, presenta quatre mirades ben diferents i pioneres sobre les implicacions dels processos de digitalització a través de l’art. Participaran del cicle Alba G. Corral, Roc Parés, Mónica Rikić i Joana Moll, que exposaran la seves obres a l’ACVIC a partir del novembre i fins la primera setmana de gener de 2024, però també ens obriran la caixa d’eines a través de tallers monogràfics i converses al llarg dels mesos de novembre i desembre, pels quals caldrà inscriure’s prèviament.

Una segona vessant és la dels ‘Laboratoris de creació’, espais que han de servir per generar dinàmiques d’aprenentatge i d’experimentació obertes a la ciutadania. Per això, s’han programat diversos tallers i espais de trobada, com ara un 'Laboratori crític d’IA', que es farà de manera setmanal al Centre Cívic Joan Triadú, i que es complementarà amb diversos tallers específics al voltant dels usos la intel·ligència artificial, conduïts per experts com ara el Col·lectiu Estampa, sobre els 'Usos creatius de la IA', o l’investigador Frederic Guerrero-Solé, que oferirà una sessió entorn la 'Creació visual amb Stable diffusion'. Per accedir a aquests tallers, caldrà inscriure’s prèviament.

En aquest marc, també es podran gaudir de sessions de presentació o de taula rodona, en aquest cas a través de la xerrada sobre l’Impacte de la Intel·ligència Artificial en l’Art Digital i la Creació Audiovisual, a càrrec de Frederic Guerrero-Solé, o bé la conversa amb professionals de diferents sectors al voltant del número monogràfic de la revista Mosaic dedicat a la IA, que moderarà Paloma González Díaz, i que durà per títol ‘La IA al món professional’.

Finalment, un dels reptes més llaminers que es proposa el Cicle és la creació d’una exposició col·lectiva. IA: Això no és art’, vol portar al límit les possibilitats que ens ofereix la intel·ligència artificial generativa per fer, des d’aquesta premissa, una autèntica exposició que serà instal·lada a l’ACVIC durant l’octubre. Per a formar part de l’equip que treballarà en la creació de l’exposició també caldrà inscriure’s prèviament.  

Com es fan les inscripcions?

Les inscripcions per als esdeveniments del I Cicle d’Arts Digitals són gratuïtes. Les places són limitades, de manera que caldrà confirmació per part de l’organització de la sol·licitud d’inscripció, que ja es pot fer a través d’aquest formulari

Abans de la data dels tallers es contactarà a tothom que s’hagi preinscrit a les accions del Cicle amb tots els detalls. Per a qualsevol dubte o consulta addicional, es pot contactar amb viclab@vic.cat