Alumnat i professorat de secundària de centres educatius de la ciutat participa en les activitats de la programació Stolpersteine Vic

Projecte de memòria democràtica en record de 10 vigatans deportats en camps de concentració nazi

Espectacle escènic Cent dies i cent vides.
Espectacle escènic Cent dies i cent vides

 

L’Ajuntament de Vic va col·locar 10 llambordes Stolpersteine  —petites llambordes cobertes amb una fulla de llautó amb les dades gravades de cada persona deportada als camps de concentració nazis— en memòria de 10 vigatans deportats en camps de concentració nazi 6 dels quals van ser assassinats. L’acte es va celebrar el passat dimecres 30 de març a la plaça de l’Estació davant l’estació de tren.

 

 

L’acte s’emmarca en el Projecte Stolpersteine Vic que pretén unir art i memòria per homenatjar les víctimes del nazisme i mantenir-ne viu el seu record. Una iniciativa que ha permès que centres educatius de la ciutat treballessin una proposta pedagògica per conèixer i divulgar les històries del vigatans assassinats pel nazisme.

 

 

A més de la col·locació de les llambordes, s’ha treballat conjuntament en una programació que enriqueix el projecte pedagògic per recuperar i difondre la memòria dels vigatans deportats en camps de concentració nazis i, al mateix temps, que ajudi les noves generacions a aprofundir en el coneixement d’un dels episodis més terribles de la història recent europea.

 

 

Tant alumnat com professorat de secundària han participat en diverses activitats.

 

Exposicions “La veu de l’infern nazi” i “Camps: Camins de pau”

A la Sala Romeu de la Biblioteca Joan Triadú. Activitat guiada per Manel Montero.

 

Acte de col·locació i inauguració de les Stolpersteine

Dimecres, 30 de març, a les 6 de la tarda a plaça de l’Estació.

 

Conferència “Els camins de l’exili” a càrrec del director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Villatoro.

Dimecres, 30 de març, a dos quarts de 8 de la tarda a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.

 

Projecció del film animat Josep.

Dimarts, 5 d’abril, a les 10 del matí a l’Espai ETC. Activitat que inclou cinefòrum dinamitzat per Xavier Valls, promotor del projecte Manresa-Mauthausen.

 

Espectacle escènic Cent dies i cent vides.

Dijous, 7 d’abril, a les 10 del matí a l’Espai ETC.