El nou consistori infantil treballarà per potenciar el civisme a la ciutat

Els 27 consellers i conselleres infantils són alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic escollits democràticament per cadascun del seu grup

Elisabet Franquesa i el nou consistori infantil.
Elisabet Franquesa i el nou consistori infantil

Vic ja té un nou consistori infantil. 27 consellers i conselleres infantils treballaran durant el curs actual per potenciar el civisme a la ciutat, amb l’objectiu de fomentar l’estima per la ciutat i els bons hàbits, tal com els va encomanar la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa

 

27 representants de l’alumnat de 6è de primària van entomar el repte mentre, a primera fila, consellers i conselleres infantils de l’anterior curs van cedir-los el relleu tot exposant l’aprenentatge que els havia suposat. 

 

Elisabet Franquesa va agrair la feina feta i la comprensió al consistori 2021-2022. “Celebro que els antics consellers i conselleres s'emportin una bona experiència del seu pas per l’Ajuntament i els va animar a continuar compartint el seu punt de vista. La regidora va encoratjar el nou consistori a treballar el diàleg, la participació, la democràcia, el respecte i el consens.

 

Com funciona el consistori infantil?

 

Els 27 consellers i conselleres infantils són alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic escollits democràticament per cadascun del seu grup: Escola Andersen, Escola Dr. Joaquim Salarich, Escola Estel, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola La Sínia, Escola Sentfores, Escola Vic Centre, Escola Vedruna L'Escorial, Escola Fedac Vic-Pare Coll, Escola Sagrat Cor, Escola Sant Miquel dels Sants i Escola Santa Caterina de Siena. 

 

Els consellers i conselleres infantils són escollits per treballar l’encàrrec i l’equip de govern per a tot el curs, tot i que les sessions inicials es destinen a parlar de temes com ara la democràcia, la participació, el funcionament de l’Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l’equip tècnic de l’Ajuntament. 

 

En una següent fase es debatrà amb els consellers i conselleres l’encàrrec del projecte. A partir d’aquí se’ls proposaran idees i formes de treballar, perquè es debati i ens surtin les propostes. 

 

Els consellers i les conselleres infantils actuen d’interlocutors amb la resta dels companys de classe, als quals els fan arribar els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l’Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després es traslladen a les sessions de l’Ajuntament, on es debaten conjuntament amb els consellers i les conselleres d’altres escoles. 

 

Al final del curs, el consistori infantil presentarà a l’alcaldessa el resultat d’aquests mesos de treball.