L’Ajuntament de Vic acull 6 alumnes de formació professional per realitzar les pràctiques en format dual

Curs 2022 - 2023

Acollida de l'alumnat en pràctiques.
Acollida de l'alumnat en pràctiques

Aquest dilluns al matí es va realitzar la sessió d’acollida als 6 alumnes de Formació Professional Dual que al llarg d’aquest curs acadèmic realitzaran les pràctiques en diferents departaments i àrees de l’ajuntament.

 

La Formació Professional Dual vol donar resposta a les necessitats del mercat laboral apostant per la col·laboració entre els centres educatius i les empreses i/o administracions públiques. L’alumne rep part de la formació en el centre de formació professional i l’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en el centre de treball, en aquest cas, l’ajuntament.

 

L’ajuntament de Vic, des de l’àrea de serveis a les persones, ja fa temps que dona prioritat als projectes que promouen la formació i inserció laboral dels joves, i l’acord per acollir aquests alumnes de formació DUAL és una aposta en clau de futur que es valora molt positiva i enriquidora per ambdues parts.

 

La sessió d’Acollida ha servit per presentar als alumnes, ara ja treballadors de l’ajuntament de Vic, el consistori. La regidora de Recursos Humans, Núria Homs, els ha donat la benvinguda de part de l’Alcaldessa i l’equip de govern i els ha fet una pinzellada de l’organització del consistori i de les diferents àrees. Alhora ha aprofitat per animar-los a formar part de l’equip humà que des del Consistori, en la seva globalitat, treballa per donar un servei proper i de qualitat a tots els ciutadans i ciutadanes de Vic.

 

En total són 6 joves que estudien 3 modalitats de Formació Professional Dual, totes a l’escola Vedruna Escorial Vic, a saber:

 

-          3 alumnes de GCFS d’Educació Infantil

-          2 alumnes de CFGS d’Integració Social

-          1 alumna de CFGM d’Atenció a persones en situació de dependència

 

Aquests 6 alumnes passen a ser treballadors de l’ajuntament de Vic fins a finals de juny del 23, i es vincularan a la regidoria de Benestar i Família, a la d’Educació i la de Joves, a les Escoles Bressols Municipals i al Centre de Dia Sant Jordi.

 

Amb aquesta sessió d’acollida s’ha donat el tret de sortida a aquesta Formació DUAL que, de ben segur, obrirà nous camins i formes de treballar a les diferents àrees implicades.