L’Ajuntament reconeix l’esforç i la feina diària del col·lectiu docent en la inauguració del curs escolar

L’educadora social Maria Navarrete va ser l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural “Jo, tu, elles i ells: Som escola!”

Anna Erra i Elisabet Franquesa amb els docents homenatjats.
Anna Erra i Elisabet Franquesa amb els docents homenatjats

La sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir ahir la inauguració del curs escolar 2022-2023. L’educadora social experta en educació emocional i benestar, Maria Navarrete, va ser l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural que va precedir l’homenatge a docents dels centres educatius de Vic que s’han jubilat el curs 2021-2022.

 

És el quart cop que es fa aquest reconeixement a Vic, tal com va recordar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que serveix per “recordar i agrair la feina diària que fa el professorat per als i les joves de la nostra ciutat”. Erra va destacar també que Vic és una ciutat que sempre aposta per la formació i l’educació. 

 

Seguint la mateixa línia, la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, va agrair també l’esforç i el treball dels i de les mestres de la ciutat de Vic. “El professorat empeny a les administracions a que donem respostes a idees, necessitats i projectes. Sense ells i elles tot el que l’administració local planteja no es faria a les aules i no seria una tasca tan preuada”. 

 

Emocions i sentiments a l’aula 

 

Amb el títol “Jo, tu, elles i ells: Som escola!”, la conferenciant Maria Navarrete va parlar sobre la tasca del professorat i la gestió de les emocions i els sentiments a l’aula. Navarrete també va donar eines, consells i recomanacions per entrenar la gimnàstica emocional. “Ens passem la vida carregant-nos d’emocions que no toquen, que no són útils. Les emocions han de servir per ser feliç”.

 

Maria Navarrete és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Educadora Social, Màster en Educació Emocional i Benestar, i Màster en Neuroeducació. És experta en el treball de l’autoestima des de la Psicologia Positiva. Formada, també, en Artteràpia i Risoteràpia i en diverses disciplines artístiques.