La segona edició del Road Show omplirà l’Atlàntida d’estudiants

L’Ajuntament de Vic, a través de la regidoria de Convivència i Seguretat, juntament amb la fundació privada sense ànims de lucre Mutual de Conductors, presentarà el proper 15 d’octubre una nova adaptació del Road Show. Aquesta segona edició es durà a terme a la sala Ramon Muntanyà de l’Atlàntida, davant de més de 750 estudiants de diversos centres educatius de la ciutat

 

L’Ajuntament de Vic, a través de la regidoria de Convivència i Seguretat, juntament amb la fundació privada sense ànims de lucre Mutual de Conductors, presentarà el proper 15 d’octubre una nova adaptació del Road Show. Aquesta segona edició es durà a terme a la sala Ramon Muntanyà de l’Atlàntida, davant de més de 750 estudiants de diversos centres educatius de la ciutat.
 
El Road Show és un programa d'educació viària que endinsa els joves en el simulacre d'un accident de trànsit, representat en un teatre pels mateixos protagonistes de la desgràcia. Aquesta acció es va incloure l’any passat dins la calendarització d’actuacions destinades a fer pedagogia entre els joves en matèria de seguretat viària.
 
Promogut per Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL, el Road Show recrea la nit d'un jove, un dissabte de discoteca, que acaba amb la tragèdia inesperada d'un accident de trànsit amb terribles conseqüències. Mitjançant una escenificació multimèdia i els testimonis reals dels metges de serveis d’emergències, els bombers, la policia; així com el testimoniatge verídic de la víctima amb lesió medul·lar i els seus familiars. Fundació Mutual de Conductors pretén alertar al jovent sobre les greus conseqüències de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues.
 
Prèviament a l’activitat, a les 10.30 h es farà una atenció a mitjans a la zona del bar, a càrrec del regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana; el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes; i el director de la Fundació Mutual de Conductors, Josep M. Ambros.
 
Dades estadístiques del Servei Català de Trànsit:
 
Segons dades del Servei Català de Trànsit, a Catalunya la franja dels joves entre 15 i 24 anys al 2012, convé destacar el descens del nombre de morts respecte al 2010 (un 37,84%) tot i que augmenten els ferits greus respecte el 2011.
 
El descens de la utilització del casc i cinturó entre els morts i ferits greus es perfila com una de les causes de l’augment al 2012 dels ferits greus per accident de trànsit. Convé recordar que els sistemes de seguretat passiva disminueixen el grau de lesivitat en cas de patir un sinistre viari i que un retrocés en el seu ús és molt perjudicial per la seguretat.