Estat d'excepcionalitat per sequera

L’Agència Catalana de l’Aigua declara un nou escenari que estableix diverses mesures per fer un consum responsable d’aigua

Vic en estat d'excepcionalitat per sequera per la situació d'extrema escassetat d'aigua a la zona de capçalera del Ter. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat l'Ajuntament de Vic que els indicadors de sequera de la capçalera del Ter, d'on s'abasteix la ciutat, són molt negatius a causa de la sequera pluviomètrica que anem arrossegant els darrers mesos; fet que implica prendre una sèrie de mesures previstes en el Pla d'Emergència en Situacions de Sequera del municipi de Vic (PESS), que l'Ajuntament va aprovar en el ple del passat mes d’abril.

El passat mes de juliol Vic ja va entrar en estat d’Alerta per sequera, fet que va provocar haver d’implementar mesures restrictives pel que fa al consum de l’aigua. Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua de la ciutadania, d'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.


Consulta les recomanacions per fer un consum d’aigua responsable aquí.


Pòster excepcionalitat per sequera