CONVIVÈNCIA I PARTICIPACIÓ AL MERCAT DEL RAM

La tercera edició de Cabdella’t, una iniciativa de l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració del Grau de Teràpia Ocupacional de la UVic-UCC, ha resultat un dels estands més participatius del Mercat del Ram. Com en els darrers anys, s’ha pogut filar, teixir i fer feltre gràcies a la participació del Talleret del Clot. Enguany, a [...]


La tercera edició de Cabdella’t, una iniciativa de l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració del Grau de Teràpia Ocupacional de la UVic-UCC, ha resultat un dels estands més participatius del Mercat del Ram. Com en els darrers anys, s’ha pogut filar, teixir i fer feltre gràcies a la participació del Talleret del Clot. Enguany, a més, s’ha experimentat teixint amb bastidor, una tècnica fàcil i divertida de teixir que ha agradat molt a petits i grans.

Al llarg dels tres dies que ha durat el Mercat del Ram, molta gent ha pogut aprendre i practicar diverses activitats relacionades amb tot el procés de la llana, des de cardar, filar i teixir fins que finalment la llana es transforma en una peça de vestir.

Paral•lelament, un expositor amb material del Grau de Teràpia Ocupacional ha mostrat diferents elements ergonòmics que faciliten l’activitat de teixir a persones amb dificultats i a la vegada també s’hi ha pogut veure una exposició de plantes, llavors i minerals que s’utilitzen per tenyir la llana de forma natural.

Dins del mateix espai, hi ha hagut un estand del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), VISCaVIC, que es defineix com una oportunitat per potenciar el procés comunitari entre les persones que viuen i treballen a la ciutat. En un mapamundi, la persona que ho desitgés, podia assenyalar el camí que l’ha portat fins aquí des d’on fos que procedís. De manera que s’anava teixint una xarxa de mobilitat que mostrava la diversitat de la ciutat. A més es va habilitar un petit plató de televisió on les persones que hi volien participar se’ls entrevistava sobre temàtiques de convivència, diversitat i cooperació per tal de motivar una reflexió sobre la realitat actual.

L’estand s’ha situat a l’exterior del recinte firal El Sucre. Mentre que al vestíbul del pavelló s’ha pogut veure també l’exposició Mercats del Món que per mitjà dels reportatges fotogràfics de Jordi Llorens i Estapé, realitzats per països dels cinc continents, mostra l’esperit d’aquest món bigarrat de colors i olors entenent que tots els mercats compleixen una funció semblant: la mateixa diversitat de pobles i cultures que configuren el món.