UN PROJECTE A SENEGAL, GUANYADOR DEL PREMI PENYA BARCELONISTA PLANA DE VIC

La Festa de l’Esport Vigatà d’enguany, que es va celebrar divendres passat, a part de premiar els millors esportistes de l’any en diverses modalitats i categories, va fer un reconeixament també a un projecte esportiu amb un caire social i de cooperació amb el Senegal. L’acte que va tenir lloc a la sala Ramon Montanyà de [...]

La Festa de l’Esport Vigatà d’enguany, que es va celebrar divendres passat, a part de premiar els millors esportistes de l’any en diverses modalitats i categories, va fer un reconeixament també a un projecte esportiu amb un caire social i de cooperació amb el Senegal.
L’acte que va tenir lloc a la sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida i va estar presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; la regidora d’esports de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, i el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom. Però sobretot va estar protagonitzat per nombrosos i reconeguts esportistes de la comarca que varen estar proclamats millors esportistes de la ciutat.
El Campus She in Senegal, de suport a un equip de futbol femení de Ziguinchor al Senegal que Pep Sanglas i Ajo Loba Dieme varen realitzar l’estiu passat, va rebre el Premi Penya Barcelonista Plana de Vic, dins dels Premis Activitat Física, Innovació i Societat, Ciutat de Vic.
Pels promotors del projecte, el reconeixement va arribar en un moment dolç ja que després de l’actuació puntual que es va fer l’estiu passat al Senegal amb aquest equip femení de futbol, ara s’estava mirant la possibilitat de donar-hi continuïtat de forma més permanent, a través d’un conveni de col-laboració amb un club o una escola de futbol català que pogués garantir una col•laboració més sòlida i continuada.
L’equip femení del Casa Sport està jugant des de ja fa uns quants anys a primera divisó, però la manca de recursos econòmics i materials fan molt feixuga la seva tasca diària. Durant el campus tant les noies com l’staff tècnic de Ziguinchor varen mostrar-se molt receptius amb la iniciativa que es portava a terme des de Vic. Va ser una experiència d’intercanvi molt positiva i les jugadores varen mostrar que sense recursos econòmics ni cap mena d’estructura estable darrera també es possible arribar a la primera divisió, només fa falta entusiasme i ganes d’aconseguir-ho. És per això que després de la realització d’aquest campus, on es va fer un intercanvi molt enriquidor per les dues bandes, es vol continuar la col•laboració amb aquest equip per tal de treballar no només la part més futbolística sinó també amb una forta potencialitat social i de cooperació amb aquest país africà tan mancat de recursos.
Amb la nova proposta de projecte, l’intercanvi va molt més enllà de poder oferir un suport tècnic a l’equip del Casa Sport de Ziguinchor, ja que no només pretén donar o ensenyar les pràctiques d’aquí , sinó també en rebre i aprendre del futbol africà, que degut al a manca de recursos econòmics, pot aportar altres tipus de recursos o valors a la visió futbolística més occidental que puguem tenir des d’aquí. És a dir, l’intercanvi ha de ser un benefici mutu per les dues parts.