EL CIVICUS DEDICA LA PRIMERA SETMANA A LA COOPERACIÓ INTERNACIONAL

La primera setmana de juliol, el casal per a joves Cívicus va estar dedicada a la cooperació internacional amb diverses activitats i tallers perquè aquests joves poguessin reflexionar sobre moltes de les injustícies i desigualtats del món actual. El Civicus és un casal d’estiu destinat a joves de 12 a 15 anys, que forma part de [...]

La primera setmana de juliol, el casal per a joves Cívicus va estar dedicada a la cooperació internacional amb diverses activitats i tallers perquè aquests joves poguessin reflexionar sobre moltes de les injustícies i desigualtats del món actual.

El Civicus és un casal d’estiu destinat a joves de 12 a 15 anys, que forma part de la programació municipal que ofereix l’Ajuntament de Vic i  que es gestiona des de VicJove. El Civicus que es realitza durant tot el mes de juliol i dona cabuda a una quarantena de joves, té una temàtica monogràfica que canvia setmanalment  que va des dels esports, la cultura urbana, el disseny i en aquest cas la cooperació internacional.

En aquest sentit,  la setmana del 4 al 10 de juliol va estar dedicada a la cooperació  i per això s’hi varen realitzar diferents activitats que fossin el màxim d’atractives per a la seva edat però a través de les quals poguessin entendre el perquè de la cooperació internacional, aprendre conceptes com ara el 0,7%, els objectius del mil·lenni o els drets humans, i a la vegada poguessin conèixer  situacions de desigualtat i injustícies que es viuen actualment al món, així com també la tasca que estan fent moltes de les entitats municipals en aquest àmbit.

En una primera sessió es va explicar els conceptes bàsics i les raons de la cooperació internacional i situar sobre la història el perquè hi ha aquestes divisions tan grans que separen el món.  En una altre sessió es varen presentar els projectes municipals de cooperació directe  amb el Senegal que es va acabar amb un cercle de percussió que va agradar molt  als joves participants. Un altre dia va ser més dedicat a Nepal on a través d’un conte varen poder reflexionar sobre la realitat que viuen els nens que malviuen al carrer en moltes de les ciutats empobrides i les raons per les quals es troben en aquesta situació. I finalment en la darrera sessió Creu Roja Osona va ser l’entitat encarregada de dinamitzar una activitat que treballava els seus valors davant la crisi i davant situacions de pobresa i de vulnerabilitat.

La setmana va ser valorada molt positivament tan per l’equip de monitors com els propis joves inscrits ja que el programa va constar d’activitats molt variades  que al fer·se dins d’un casal d’estiu i a través d’activitats atractives, va motivar molt la reflexió i l’esperit crític de tothom qui hi va participar.