TROBADA DEL CONSELL LOCAL DE COOPERACIÓ DE VIC

El passat 1 de desembre es va reunir el Consell Local de Cooperació de Vic amb 18 entitats participants per fer un balanç de la convocatòria de subvencions per entitats de l'any 2020 i presentar la convocatòria 2021.

TROBADA DEL CONSELL LOCAL DE COOPERACIÓ DE VIC.

Aquest any per primer cop, la trobada del Consell Local de Cooperació de Vic va ser virtual, degut a les restriccions establertes per la prevenció de la pandèmia provocada pel Covid19. Tot i així, malgrat el context actual, l'alta participació a la trobada posava de manifest que la ciutat compta amb un bon teixit associatiu en l'àmbit de la cooperació internacional i l'educació per al Desenvolupament.

De fet, la pandèmia del Covid19 ha posat més que mai en evidència que els reptes existents i emergents són cada vegada més globals i que per tant la cooperació descentralitzada esdevé més necessària que mai, ja que des d'un context local pretén abordar aquests reptes internacionals que es deriven de la globalització.

Cal dir també que aquest any 2020 ha estat un any molt accidentat perquè la pandèmia ha afectat no només l'execució dels projectes sinó també els processos administratius, doncs malgrat la convocatòria de subvencions es publicava el 2 de març, la declaració de l'estat d'alarma va aturar els terminis de sol·licitud fins el dia 1 de juny, i això va fer endarrerir tot el procés d'adjudicació i pagament de les subvencions.

A la convocatòria de subvencions de cooperació internacional i educació per al desenvolupament per entitats 2020, s'hi varen presentar 11 sol·licituds de projectes, dels quals una entitat va acabar renunciant degut a la impossibilitat d'execució per les restriccions del Covid19, 3 projectes varen ser desestimats per no arribar a la puntuació mínima requerida i 7 entitats varen acabar rebent la subvenció sol·licitada per poder portar a terme els seus projectes.

De cara al 2021, l'Ajuntament de Vic aposta per continuar donant suport als projectes de cooperació i educació per al desenvolupament a través d'una convocatòria de subvencions per entitats locals que comptarà amb un pressupost similar al de l'any passat.

El regidor de cooperació de Josep-Ramon Soldevila va agrair a totes les entitats la seva participació activa a la ciutat en l'àmbit de la justícia global, i les va encoratjar a seguir treballant per defensar la política de cooperació descentralitzada com un exercici de justícia i transparència a la ciutat, però aquest any amb el valor afegit de que l'emergència sanitària actual es presenta com una oportunitat per posar en valor l'acció internacional des dels governs locals.