VIC ENGEGA EL PROCÉS PER L'ELABORACIÓ D'UN NOU PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ

Aquest mes de setembre l’Ajuntament de Vic , amb el suport de la Diputació de Barcelona, engega un procés d’elaboració del nou Pla director de cooperació que ha de marcar les línies a seguir en els propers 4 anys en matèria de cooperació al desenvolupament i defensa dels Drets Humans.

VIC ENGEGA EL PROCÉS PER L'ELABORACIÓ D'UN NOU PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ.

Des del 1995 que l'Ajuntament de Vic treballa de forma continuada en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, però no és fins el 2009, que amb una clara aposta de millorar la política de cooperació del municipi, es va aprovar el primer Pla director de cooperació de Vic.

El Pla director 2009-2012 va marcar el primer període de planificació estratègica d ela política de cooperació a la ciutat de Vic i va servir per assentar les bases d'un model de cooperació propi, en concordança amb els compromisos internacionals però amb unes particularitats més específiques que responien a les necessitats ciutadanes.

El va seguir el Pla director 2013-2016 que ha servit per consolidar les actuacions que es porten a terme en aquest àmbit i a la vegada va obrir una nova perspectiva amb un treball molt més global i transversal i unes línies clares de millora de les que se'n destaquen sobretot la incorporació de nous actors ciutadans i la concertació amb estructures del territori per optimitzar recursos i esforços. També cal destacar l'esforç realitzat per a millorar la qualitat i la transparència de totes les accions que s'han desenvolupat en el marc de la cooperació al desenvolupament i la sensibilització ciutadana.

Aquest dilluns es va fer la primera reunió amb la Diputació de Barcelona, entitat que dóna suport econòmic a l'elaboració d'aquest Pla i la consultora experta que participarà en tot el procés participatiu d'aquest nou Pla e cooperació 2017-2020, per tal d'establir les bases d'un pla de treball.

A partir d'aquí, durant tota aquesta tardor, es treballarà per avaluar la feina fet fins ara, i analitzar i consensuar una estratègia ciutadana adaptada a les especificitats i potencialitats actuals de la ciutat, en la que n'ha de sortir un document que especifiqui les prioritats sectorials i geogràfiques de treball. Perquè el Pla sigui el més consensuat possible es farà un procés participatiu amb tots els agents implicats de la ciutat, entre grups polítics i departaments dels consistori per així treballar en concordança amb altres plans municipals.