Laboratori crític IA

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Reflexions entorn els reptes, possibilitats i impactes de la digitalització des de les pràctiques artístiques. El cas de la intel·ligència artificial.

Imatge per a ús no comercial. Generada amb Firefly amb les etiquetes ciutadania crítica, intel·ligència artificial i reflexió..
Imatge per a ús no comercial. Generada amb Firefly amb les etiquetes ciutadania crítica, intel·ligència artificial i reflexió.
  • 13 de desembre 2023

  • On? Centre Cívic Joan Triadú, Carrer Arquebisbe Alemany, 5. Vic
  • Quan? 13/12/2023 de 17:30 a 21:30
  • Totes les dates 13/12/2023 de 17:30 a 21:30 20/12/2023 de 17:30 a 21:30 Hi ha 11 ocurrències més.
  • Nom de contacte
  • Assistents
    • Laboratori ciutadà obert, Col·lectiu Estampa, Frederic Guerrero-Solé, Joan Soler-Adillon, Vic City Lab
  • Organitzador Cicle d'Arts Digitals de Vic
  • Preu Gratuït. Places limitades. Cal fer sol·licitud d'inscripció.
  • Inscripció Lloc web extern
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

El laboratori es presenta com un espai de trobada i reflexió sobre els reptes i impactes de la intel·ligència artificial. Un espai per a l’experimentació, l’aprenentatge i la creació amb eines d’IA generatives a través d‘un format innovador i col·laboratiu. Un espai, en definitiva, per al debat crític i profund sobre aquestes tecnologies emergents, que tenen potencial per afectar moltíssimes pràctiques tant artístiques com educatives i, de fet, de molts altres àmbits.

Us oferim un itinerari que s’inicia amb un parell de tallers pràctics en mans de persones expertes en l’ús d’aquestes tecnologies. A continuació, plantejarem un repte important: la creació col·lectiva d’una exposició a l’ACVIC. Finalment, mantindrem l’espai de laboratori al CCVic Triadú durant els mesos de novembre i desembre per reflexionar sobre les experiències realitzades i proposar nous aprenentatges, reptes o projectes en col·lectiu!

  • Participació gratuïta amb inscripció prèvia, places limitades. Pots sol·licitar la teva inscripció a través d'aquest formulari

Dates

El Laboratori crític IA serà un espai de trobada setmanal que es durà a terme cada dimecres (excepte festius), de 17.30 h a 19.30 h al Centre Cívic Joan Triadú i, ocasionalment, en d'altres espais de la ciutat. 

Sobre la inscripció

Per facilitar la gestió, la inscripció al laboratori no implica la participació als tallers que es descriuen a continuació. Per a cada taller caldrà sol·licitar la inscripció. Gràcies.

Tallers de creació amb IA en el marc del laboratori

Per començar, el Laboratori proposa un seguit de tallers per conèixer i aprofundir en el coneixement d’eines diverses, i en els processos que impliquen els seus usos. Amb aquests tallers compartirem l’experiència del col·lectiu Estampa i d’en Frederic Guerrero-Solé.

18.09 | 20.09

Usos creatius de la intel·ligència artificial.

Per Col·lectiu Estampa

Un taller pràctic sobre la IA i la seva capacitat per crear falsificacions.

-> Participació gratuïta amb inscripció prèvia, places limitades! Pots sol·licitar la teva inscripció a través d'aquest formulari

27.09 |

Creació visual amb Stable diffusion.

Per Frederic Guerrero-Solé

Un taller pràctic sobre la visualitat i la IA.

-> Participació gratuïta amb inscripció prèvia, places limitades! Pots sol·licitar la teva inscripció a través d'aquest formulari

El repte.

Creació col·lectiva d’una exposició amb intel·ligència artificial

30.09 | 25.10

IA: Això no és art

Autoria col·lectiva

Experimentem de forma col·lectiva i de manera crítica les possibilitats de la IA en la generació de continguts i relats propis de l'exposició.

 

L’exposició IA: Això no és art encara no existeix. És, en realitat, una proposta experimental que vol portar al límit la creació mitjançant les noves eines de la Intel·ligència Artificial (IA) generativa. Partint únicament d’un primer fil conductor que ens interrogarà sobre el punt de trobada entre el món material i el digital, el contingut de l’exposició serà exclusivament generat per eines d’IA generativa. Imatges, i textos expositius, però també notes de premsa i, fins i tot, escrits acadèmics analitzant el contingut de l’exposició, o un llibre catàleg final. Tant el material generat, com les metodologies i les eines per fer-ho, seran posats a disposició del públic, que serà convidat a participar generant noves iteracions del continguts.

IA: Això no és art vol ser també un espai de debat sobre els límits tecnològics, però sobretot ètics i socials d'aquesta nova tecnologia. L’exposició forma part de la primera edició de CADVic, cicle d’arts digitals.