Dur la IA al límit

El I Cicle d’Arts Digitals de Vic té com a protagonista destacada la IA, la Intel·ligència Artificial. A través de l’art i el seu paper disruptor, es vol descobrir i experimentar amb diverses eines que beuen de la IA i que, obligatòriament, porten a reflexionar sobre els seus límits i les seves implicacions en diferents sectors. En aquest sentit, el Cicle d’Arts Digitals de Vic programa diversos tallers monogràfics, taules rodones, un laboratori crític o una exposició col·lectiva al voltant de la IA, una tecnologia que es desplega ràpidament i en múltiples formes.

Dur la IA al límit.

Art digital i intel·ligència artificial

El d’intel·ligència artificial és un dels conceptes que més es repeteix en la programació del Cicle d’Arts Digitals. El certamen, en la seva primera edició, fa una aposta per apropar-nos d’una manera crítica i reflexiva a aquesta tecnologia i a les seves múltiples formes, amb l’art digital com a fil conductor i com a element transgressor, emancipador i transformador.

Laboratori crític IA

El laboratori vol ser un espai de trobada i reflexió sobre els reptes, possibilitats i impactes de la intel·ligència artificial. Un espai per a l’experimentació, l’aprenentatge i la creació amb eines d’IA generatives a través d‘un format innovador i col·laboratiu. Aquest espai de laboratori ciutadà tindrà lloc cada dimecres, entre el 13 de setembre i el 20 de desembre, al Centre Cívic Joan Triadú, a partir de les 17.30 h.

IA: això no és art

Una de les propostes que més crida l’atenció és la d’una exposició que encara no existeix. ‘IA: Això no és art’, és el repte de crear una exposició (i de tots els elements que poden envoltar-la) de manera col·lectiva i oberta, a través d’eines d’IA generativa i amb l’objectiu d’experimentar per portar-la al límit. Per això, amb qui tingui interès en implicar-s’hi, es farà un equip que tindrà l’encàrrec de desenvolupar tot el material necessari: serà el grup o serà la IA, qui ho farà? Per participar d’aquest grup motor, fes la teva sol·licitud d'inscripció per al Laboratori crític IA. L'exposició s'instal·larà a l'ACVIC durant el mes d'octubre. 

Tallers i presentacions sobre usos i impactes de la IA

Algunes de les propostes de tallers i presentacions que ens ofereix la programació del Cicle són les següents:

Usos creatius de la intel·ligència artificial, a càrrec del Col·lectiu Estampa. Un taller pràctic sobre la IA i la seva capacitat per crear falsificacions. Dilluns 18 i dimecres 20 de setembre al Centre Cívic Joan Triadú, de 17:30 h, en el marc del Laboratori crític. Cal inscripció prèvia i confirmació de plaça.

Creació visual amb Stable diffusion. Amb Frederic Guerrero-Solé i Joan Soler Adillon. Un taller pràctic sobre la visualitat i la IA. Dimecres 27 de setembre al Centre Cívic Joan Triadú, a les 17.30 h, en el marc del Laboratori crític. Cal inscripció prèvia i confirmació de plaça.

La Intel·ligència Artificial Generativa en l’Art Digital i la Creació Audiovisual, presentació a càrrec de Frederic Guerrero-Solé, a l'ACVIC, el dissabte 21 d’octubre a les 17.30 h. Recomanada inscripció prèvia.

La IA en el mon professional

L'ACVIC acollirà el divendres 20 d’octubre, a partir de les 18 h, la presentació del número monogràfic sobre IA de la revista Mosaic, en un acte en format de taula rodona amb la participació de professionals de diversos sectors. L’acte, que duu el títol de ‘IA al mon professional’, serà moderat per Paloma González Díaz (UOC). Recomanada inscripció prèvia. 

Inscripcions

Les sol·licituds d’inscripció per a cadascun dels actes que requereixen inscripció prèvia ja es poden fer a través d’aquest formulari

Les inscripcions per als esdeveniments del I Cicle d’Arts Digitals són gratuïtes. Les places són limitades, de manera que caldrà confirmació per part de l’organització de la sol·licitud d’inscripció. Abans de la data dels tallers es contactarà a tothom que s’hagi preinscrit a les accions del Cicle amb tots els detalls. Per a qualsevol dubte o consulta addicional, es pot contactar amb viclab@vic.cat

Programació completa

Pots consultar la programació completa del I Cicle d’Arts Digitals de Vic en aquest enllaç.