L’Ajuntament reconeix la feina dels mestres que es jubilen en l’acte d’inauguració del curs escolar

Per primera vegada es fa un reconeixement institucional a mestres que s’han jubilat en un acte que va comptar amb la conferència del pedagog Antoni Zabala

L’Ajuntament reconeix la feina dels mestres que es jubilen en l’acte d’inauguració del curs escolar .

La sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir dijous passat l’acte d’inauguració del curs escolar 2019-20, un acte que estava previst inicialment per la segona setmana d’octubre però que va ser posposat amb motiu de la publicació de la sentencia del procés.

 

L’acte d’inauguració de curs va constar de dues parts diferenciades: una conferència a càrrec del director pedagògic de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació (IRIF) i fundador de l’editorial Graó, Dr. Antoni Zabala, i el lliurament d’un reconeixement pels anys dedicats a l’educació a la ciutat a mestres de les escoles de Vic que s’han jubilat el curs 2018-19.

 

És el primer cop que es fa aquest reconeixement a Vic, tal com va recordar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que serveix per commemorar “l'estima, l'esforç i el compromís dels mestres amb l'educació, i reivindicar la seva figura com a eina de transformació”. Erra va subratllar la importància que té per la ciutat l’educació ja que “sempre hem posar l'educació al centre amb valors com el treball en equip i la contínua millora que s'han materialitzat en el model Vic o el projecte 0-6 anys, sempre amb l'acompanyament de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya”.

 

En aquest mateix sentit, la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, es va afegir a les felicitacions de l’alcaldessa cap als mestres que es jubilen ja que “la feina del professorat és una feina de futur perquè treballen amb infants, adolescents i joves de la nostra ciutat. És, en primer lloc, una feina vocacional, bàsica i importantíssima per a tota societat, i per Vic té una importància cabdal”. “Reconèixer la feina dels mestres és una mostra d’agraïment a la petjada que han deixat als alumnes i a la ciutat”, va afegir.

 

En relació al canvis que està experimentant el món educatiu, Franquesa va afirmar que “tenim el repte d'escoltar la ciutat per transformar l'educació”, i va apuntar que un dels principals punts d'atenció per la regidoria és l'educació secundària per ajudar a lluitar contra el fracàs escolar: “Estarem al costat dels centres educatius per ajudar-los i impulsar la innovació, com a ciutat educadora que som”, va remarcar. 

 

 

L’escola d’avui pels problemes del demà

 

La conferència inaugural d’aquest any va anar a càrrec del director pedagògic de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació (IRIF) i fundador de l’editorial Graó, Dr. Antoni Zabala. Sota el títol ‘L’escola d’avui per al món del futur. Certeses i incerteses del fet d’educar: allò que s’ha d’aprendre i allò que s’ha d’ensenyar’, el conferenciant va desgranar amb el principal repte a què s’enfronta l’educació actualment, “l'educació d'avui ha de servir per donar resposta als problemes del demà”. “Cal trencar amb el model tradicional d'ensenyament superficial i uniforme per assolir un nou paradigma d'ensenyament significatiu i profund, formant integralment els alumnes en competències i avançar cap a la personalització de l'aprenentatge”, va exposar Zabala