L’Ajuntament regalarà vals de 10 euros a la quitxalla que resolgui “La poció indesxifrable” per Sant Jordi

Es torna a celebrar per segon any una gimcana cultural orientada a infants d’entre 5 i 10 anys la tarda de Sant Jordi i s’amplia la programació durant tot el cap de setmana

Parada de roses a la plaça Major per Sant Jordi (imatge d’arxiu).
Parada de roses a la plaça Major per Sant Jordi (imatge d’arxiu)

 

Llibreries, floristeries i entitats tornaran a omplir de llibres i roses els carrers i places de Vic durant la Diada de Sant Jordi. Una tradició que es complementarà amb diverses propostes per a totes les edats durant el mateix dissabte 23 i, també, diumenge 24 d’abril. Tot i que la Diada de Sant Jordi coincideixi amb el mercat setmanal dels dissabtes, es garantirà la celebració de les activitats i el mercat, com ha assegurat la regidora de Promoció econòmica, Cultura i Comerç, Bet Piella.

 

Aquest Sant Jordi també es recuperarà la jornada de portes obertes a l’Ajuntament de Vic amb exposició de rams de roses de les diverses floristeries de la ciutat. Les portes obertes seran d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda.

  

Per segon any consecutiu, l’arbre dels desitjos del carrer de la Riera es convertirà en un gran roser amb la base plena de llibres perquè ningú es quedi sense llibre, una proposta promoguda pels artesans i artesanes del carrer de la Riera. A més, els aparadors dels tallers i botigues d’aquest carrer, reconegut com a Punt d’Interès Artesanal de Catalunya, s’ompliran amb poemes catalans.

 

La plaça Major acollirà “La Harpo’s Band surt al carrer!” a les 7 de la tarda. L’actuació concentrarà els personatges més emblemàtics de la llegenda de Sant Jordi de la mà de la companyia Pentina el Gat.

Podeu consultar la resta de programació amb motiu de la Diada de Sant Jordi en aquest enllaç.

 

Una gimcana de conte

La quitxalla podrà tornar a participar per segon any en una gimcana cultural familiar que ajuda a fomentar la lectura. Qui resolgui els enigmes de “La poció indesxifrable” correctament guanyarà un val de descompte de 10 euros per gastar en una llibreria de Vic. L’activitat és totalment gratuïta i tindrà lloc el mateix dia de Sant Jordi a partir de les 5 de la tarda.

 

La poció només podrà ser resolta visitant diverses localitzacions de Vic i gràcies a les guies que s’hauran repartit prèviament en tots els centres educatius.

 

L’activitat està orientada a infants d’entre 5 i 10 anys i es recomana que vagin acompanyats de persones majors d’edat. L’any passat es van bescanviar 5.100 euros en llibres per a nens i nenes participants en la primera edició d’aquest joc de pistes que va tenir una gran acollida.