L’Espai Multilingüe obre les portes a la biblioteca Pilarín Bayés

L’espai municipal d’atenció al multilingüisme es trasllada al nou equipament cultural

Jornada de portes obertes.
Jornada de portes obertes

 

L’Espai Multilingüe és un servei gratuït per començar a aprendre, reforçar, ampliar i mantenir els coneixements de llengua catalana, castellana, anglesa i francesa adreçat a infants, joves i adults. Els usuaris hi poden accedir individualment o en grup.

 

L’aprenent individual escull la modalitat d’aprenentatge que més li convé d’acord amb els seus interessos i la disponibilitat horària. Per inscriure’s cal demanar cita prèvia a l’adreça electrònica següent: espaimultilingue@vic.cat

 

Els centres educatius poden utilitzar l'espai i el material didàctic amb l'assessorament necessari perquè l'alumnat de primària, secundària, batxillerat i adults pugui treballar en modalitats d'aprenentatge diverses i innovadores.

 

El professorat de llengua hi trobarà recursos per preparar les classes i rebrà l'assessorament de les docents de l'Espai Multilingüe.

Promou la participació ciutadana a l'entorn de les llengües que es parlen a la ciutat, així com de codis de comunicació minoritaris i més desconeguts, com la llengua de signes i el Braille.

 

L’arrencada del servei

 

El servei municipal d’aprenentatge d’idiomes és un projecte que es va iniciar el setembre de 2006 mitjançant una subvenció sol·licitada per l’Ajuntament de Vic.

Un cop adjudicat un espai a l’edifici del carrer Pla de Balenyà, es va dur a terme la creació i l'organització de l'espai: mobiliari, material informàtic, adaptació i elaboració de material didàctic i d'assessorament.

Es va començar a perfilar l’enfocament d’aquest nou servei: la intenció és cobrir les necessitats de la ciutadania d’acord amb la política del Consell d’Europa a l’entorn de la formació continuada de les persones adultes.

 

Jornada de portes obertes

 

L’Espai Multilingüe va obrir les portes el 8 i 9 d’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer les instal·lacions, el projecte i els horaris d’atenció al públic.

 

Per a més informació: Web Espai Multilingüe