Vic participa a l’Assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

A l’Associació hi ha 511 ciutats membre de 35 països de tots els continents

Cartell de l’Assemblea.
Cartell de l’Assemblea

 

L’Ajuntament de Vic va assistir el passat dimecres, 30 de març, a l’Assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Aquest esdeveniment l’organitza el Comitè Executiu de la mateixa entitat, amb seu a Barcelona, i compta amb la participació de diverses ciutats d’arreu del món.

 

 

“L’educació és el principal pilar d’una cultura i un país, per això treballem per l’educació dels nostres joves i adults”, remarca la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, que afegeix, “Vic forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores perquè aposta per una transformació social a través de l’educació”.

 

 

L’assemblea d’enguany se celebrava a Tampere (Finlàndia), i estava presidida per Marina Canals, secretària general de l’associació. A l’assemblea hi van assistir 119 ciutats delegades.

 

 

L’esdeveniment es va obrir fent un repàs de la Memòria d’activitats dutes a terme al llarg del 2021 i el Pla d’acció per al 2022. Quant al Dia Internacional de Ciutat Educadora es van proposar 3 lemes per a la celebració del 2022 i tot seguit les persones que assistien a l’acte els van votar: “A les Ciutats Educadores, l’educació ens mou”; “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”; “Repensant el futur junts”.

 

 

A continuació, es va proporcionar informació sobre el 16è Congrés Internacional de Ciutats Educadores l’octubre de 2022. En aquesta ocasió la seu del congrés serà la ciutat d’Andong, Corea del Sud. El lema del congrés serà “Modelar el futur de l’educació” i la ciutat que en serà la seu proposa treballar a l’entorn de tres eixos: “Tradicions i identitat, aprenent del passat; Inclusió i empatia, construint una ciutat per totes les persones a través de l’educació i els valors; Tecnologia i innovació social, fomentant una ciutat sostenible centrada en les persones”. L’objectiu del congrés és el de crear un espai d’intercanvi de bones pràctiques sobre com construir Ciutats Educadores sostenibles d’una manera holística on coexisteixen passat, present i futur.

Per acabar, l’Assemblea General es va tancar amb una taula de diàleg entre les ciutats de Brussel·les, Lisboa i Tampere que van compartir la seva mirada sobre diverses bones pràctiques.

 

L’Assemblea

Fundada l’any 1994, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen. Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l’Associació, amb independència de les seves competències administratives. Al tancament de l’exercici 2020, el nombre de membres ascendeix a 494 ciutats de 36 països de tots els continents.