Vic prioritzarà la contractació de tècnics en Educació Infantil que estudiïn un grau de Mestre a la UVic

La iniciativa estreny els lligams entre ciutat, escoles i Universitat, establerts en el marc del projecte Creuant mirades, iniciat el 2018

Gloria Olmos, Elisabet Franquesa, Eduard Ramírez i Francesca Davoli.
Gloria Olmos, Elisabet Franquesa, Eduard Ramírez i Francesca Davoli

L'Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya han signat un acord de col·laboració que prioritzarà la contractació dels estudiants que hagin cursat el cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Educació Infantil (TEI) i que estiguin realitzant un grau o un doble grau de mestre a la UVic, per tal que puguin treballar a les escoles bressol municipals de Vic.

 

L’objectiu d’aquest acord és facilitar la incorporació al mercat laboral dels tècnics en Educació Infantil que continuïn la seva formació en els graus de mestre en Educació Infantil, Educació Primària o bé en el doble grau en Educació Infantil i Primària amb Menció en Llengua Anglesa a la UVic.

 

Segons la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, es tracta d’una aposta que neix de la voluntat de l’Ajuntament de Vic de continuar millorant la qualitat educativa, sobretot en aquesta etapa de 0-3 anys, i de continuar teixint aquesta xarxa de treball interdisciplinari que hem construït amb la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia al llarg dels anys“.

 

Tal com ha explicat Glòria Olmos, aquest any s’han contractat 12 persones, que podrien arribar a ser 15 en funció de com acabi la matrícula. A banda de la millora de la qualitat educativa que té la vista posada en els infants i les seves famílies, l’acord també “suposa un reconeixement per a aquests professionals, ja que se’ls adapta l’horari de treball perquè puguin continuar estudiant a la universitat”, ha afirmat.

 

Així doncs, l’Ajuntament donarà a conèixer cada any les places que s’hauran de cobrir i el Servei de Carreres Professionals de la UVic, juntament amb la coordinació del grau en Mestre d’Educació Infantil, portarà a terme la difusió de les ofertes de treball entre les possibles persones candidates. L’Ajuntament dedicarà 97.000 euros a aquesta acció.

 

Estrenyent els lligams entre les escoles de la ciutat i la UVic

 

La Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, amb més de quaranta anys d'experiència en la formació de mestres, ha trobat en les escoles de la ciutat Vic un espai de complicitat per afavorir l'aprenentatge i la millora de la formació de mestres, i n’ha fet el centre del seu model educatiu.

 

A través del programa Creuant mirades, engegat l’any 2018, s’ofereix als estudiants dels graus en Mestre l’oportunitat de poder aprendre la professió intensificant les estades a les escoles de l’entorn, o bé es convida els alumnes de les escoles a trepitjar les aules universitàries per aprendre-hi continguts de matemàtiques, llengua, música, arts i educació física, en el marc del projecte Escola i universitat.

 

La nova iniciativa que es presenta s’inscriu en la voluntat de continuar teixint complicitats per tal d’oferir una formació inicial de mestres de qualitat i alhora reforçar la relació entre la universitat, la ciutat i l’entorn professional, que segons el degà de la Facultat, Eduard Ramírez, “es fonamenta en la confiança mútua entre les institucions i suposa una oportunitat molt clara d’estrènyer ponts entre la teoria i la pràctica, o l’acadèmia i l’entorn professional”.

 

Per la seva banda, la coordinadora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Francesca Davoli, ha posat èmfasi en “l’oportunitat que suposa per a aquest personal tècnic començar a treballar i alhora continuar formant-se”, i assegura que “aquest conveni aporta més valor al cicle formatiu de grau superior en Educació Infantil”.