Vic tornarà a vibrar amb la segona edició del Bike Show Vic - Osona el dissabte 27 de maig

La capital d’Osona serà l’escenari d’aquesta cita esportiva que comptarà amb sis proves de diferents modalitats que ompliran la comarca de ciclisme per a tots els públics, amb curses com la Scott Marathon 3 Turons oberta a tothom i amb la participació de professionals que buscaran puntuar pels Jocs Olímpics de París 2024

Roda de Premsa del Bike Show al Mas Osona.
Roda de Premsa del Bike Show al Mas Osona

Aquest dijous es va presentar la segona edició del Bike Show Vic-Osona, el festival ciclista que el dissabte 27 de maig oferirà una gran jornada esportiva amb sis proves de BTT per a tots els públics. Després de l’èxit de l’edició inaugural, en què hi van participar prop de 900 esportistes i amb un gran ambient de públic, l’organització ha optat per repetir el format innovador que combina competició i diversió amb la bici.

Organitzada per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling,  la proposta s’adreça tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil, i oferirà un gran ambient festiu durant tot el dia, amb actuacions musicals en directe i zona de food trucks.

El  regidor d’esports de la ciutat, Titi Roca, ha destacat que amb aquesta proposta s’obre la possibilitat que l’esport arribi a tothom, i el considera un esdeveniment idoni per a promoció de l’esport entre tots els públics.

L’activitat ciclista començarà el 27 de maig a les 9h a la zona esportiva amb la sortida d’una de les proves més populars del Bike Show, la Scott Marathon 3 Turons, pensada per acollir als ciclistes amateurs que vulguin pedalar pels mateixos recorreguts dels de categoria Pro. Inclosa en el calendari del circuit Scott Marathon, la 3 Turons oferirà un recorregut de 46 quilòmetres, amb trams que combinen l’exigència amb la tècnica i la diversió, i en què tothom podrà posar-se a prova i exigir-se fins on vulgui. I a continuació es donarà la sortida de la versió curta, la Scott Marathon 2 Turons, amb 40 quilòmetres i també oberta a les categories Pro i Open, amb un recorregut per gaudir de Vic i el seu entorn natural.  I la clàssica Turonet tindrà la seva sortida a les 9:10h amb una proposta de  15 quilòmetres, poc exigent i totalment participativa amb la voluntat que tothom qui vulgui pugui practicar el ciclisme en un circuit marcat i amb avituallament, com a les altres proves de Marathon. Una cursa ideal per estrenar-se en les competicions sense la pressió del cronòmetre ni de les classificacions.

A les 9:30h serà el torn de la Gravel Ride Tour Vic, una cursa amb dues distàncies de 80 i 120 km, per pistes forestals i camins amb el ferm compactat, una disciplina que cada vegada té més adeptes a la comarca, i que oferirà als participants la descoberta dels paratges més impressionants d’Osona. I per la seva banda, la E-Bike Tour Vic (9:40h) proposa un repte no competitiu en BTT o BTT elèctrica per zones boscoses de la plana de Vic, i que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.