Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La factura anual de consum elèctric en el total d'edifcis municipals de Vic és de 750.000 €

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
10184 2018/09/18   Al carrer de St. Pere núm. 14 des de fa mesos hi ha una casa  semi-enderrocada . (La suposo en procés d'enderroc). La vorera la van aixecar, en el seu moment i hi han deixat una fusta que mal tapa el forat de la vorera, amb el consegüent perill pels vianants. A la banda de darrere hi ha un cartell que diu construccions Bou, que deu ser qui ha de fer les obres. Prego que es demani a la constructora que arregli la vorera.
10183 2018/09/18   A davant del centre cívic de Santa Anna us ho hauríeu de venir mirar perquè hi ha una plaga de mosques, i al c/ Antic camí de  Taradell  direcció santa Eugènia, abans de començar el camí de carro, fa més de dos mesos que hi ha  diversos  matalassos i escombraries tirats.
10182 2018/09/17   Davant  el número 18 del passeig Generalitat de Vic fa setmanes que no tenim  contenidor  de deixalles orgàniques.
10181 2018/09/17   Davant dels números 3 - 5 del carrer Jaume I, el Conqueridor, a l'altra banda del carrer, en què no hi ha cases, a la paret - terra hi ha moltes fulles i males herbes, que estan creixent moltíssim. Seria interessant que algú ho passés a treure, ja que es veu molt descuidat.
10180 2018/09/16   El motiu d'aquest escrit és posar en coneixement la manca d'aparcament entre la plaça Europa i el c/ Indústria. Molts cops haig de veure com a la plaça Europa hi ha cotxes aparcats a sobre la vorera, dificultant el pas i inclús l'entrada als edificis. No culpo als propietaris dels vehicles, simplement és que no hi ha aparcament. També constatar que amb el canvi dels contenidors d'escombraries s'han perdut 4 places d'aparcament. Crec que hi pot haver una solució molt senzilla i del tot econòmica. Només caldria canviar el costat on aparquen els cotxes al c/ Girona a partir de la plaça Europa fins al c/ Indústria. Ara aparquen al costat esquerre del carrer, el qual està ple de guals i només hi poden aparcar uns 7 cotxes al llarg del carrer. Mentre que si aparquessin a la banda dreta del carrer, hi podrien aparcar uns 19 cotxes. Crec que la diferència és clara i que la majoria de veïns hi sortiríem guanyant. Esperant que prenguin en consideració aquesta proposta.
10179 2018/09/16   Som veïns del Carrer Raval Cortines (primer tram) i ens trobem que els contenidors d'escombraries estan sempre molt plens i ple de porqueria (hi tiren roba, joguines, caixes grans, mobles...). Intuïm que pot ser d'algun comerç pròxim als contenidors. Agrairíem que ampliessin el nombre de contenidors, la freqüència de recollida o que s'avisés al veïnat.
10178 2018/09/16   El parc infantil de la Biblioteca Triadú està en molt mal estat. El més urgent és el terra, el material que hi ha ara no és pla i fa caure els infants perquè s'aixeca de les puntes cada quadrat negre.  També les fustes que pugen per anar a dalt els tobogans són molt velles i per acabar-ho de millorar aniria bé una capa de pintura.
10177 2018/09/17   M'agradaria fer un suggeriment de música viva per a infants. Entenc que potser pel temps es vulgui fer els concerts infantils a la carpa negra, però cada any passa el mateix i la gent en comença a estar tipa... Només hi caben 300 persones? Estem parlant que només poden entrar unes 80 famílies... Abans es feia a la catedral i omplíem... i jo no ho he vist, però m'havien dit que també es feia a la plaça major... No és normal que hi hàgim d'anar  1h  abans per fer cua amb nens petits... No es podria buscar una alternativa de cara a l'any vinent?
10176 2018/09/15   referència  10155. Després de l'obra han escampat els residus de ciment per la vorera, l'escocell i la calçada. Queda palès a la imatge que s'adjunta. Una actuació mal acabada i mal deixada. Com si l'espai públic no ens importés. Qui controla els controladors? Esperem que es reparin els mals causats.
10175 2018/09/14 El motiu del present missatge és per dir-vos que al c/ Perot Rocaguinarda entre els números 27 i 29 tenim diverses  llambordes aixecades i trencades que poden provocar la caiguda d'algun vianant.
10174 2018/09/13   Referència al 10092.  Gairebé  tot segueix igual.
10173 2018/09/13   Semàfors  avinguda  Bernat  Calbó  / Puig dels Jueus: Els del tram central estan mal regulats. Només deixen passar 3 cotxes a les  7.45  mati i es munta una cua fins rotonda del Guillem que no té sentit.  Podríeu  arreglar-los d'una vegada!!!
10172 2018/09/12 a la rotonda de l'horta vermella, davant de l'escola bressol, representa que al carril de la dreta s'hauria d'anar a la dreta (com sempre) però ara fa un temps es va pintar una ratlla recta (ERROR) i només hi ha un carril pels dos de la rotonda, provocant que el de la dreta vulgui avançar al que està a dins de la rotonda per sortir. Agrairia que  esborréssiu  la línia recta de la rotonda, perquè avui hem estat a punt de patir un accident perquè el de la dreta es colava per l'aparcament en bateria. I posar un senyal vertical que posi que s'ha de sortir al carril de la dreta. Aquí sempre hi ha problemes.
10171 2018/09/12   Amb la renovació del C/ Rafael de Casanova, la zona d'aparcament s'ha reduït moltíssim, creant problemes a les hores punta, tant per l'escola  Salarich  com per l' EBMV   Serradesenferm .  L'escola  Salarich  no disposa de transport escolar per tant, els pares i mares ens veiem obligats a portar els nostres fills en cotxe, si no hi vivim a prop. Agrairíem que es puguin habilitar més places d'aparcament en aquesta zona, com a mínim, restituir les que ja hi havia i/o habilitar un autobús escolar.
10170 2018/09/11   Al carrer del Remei, 63 hi ha un fanal que la bombeta no funciona ja fa diversos dies.
10169 2018/09/11   S'haurien de desbrossar les vores del carril bici a l'avinguda Pius XII.
10167 2018/09/11   Carrer  Soledat , escales rampa al riu. És lloc de pícnic i de baralles. Caldrien més patrulles
10168 2018/09/11   S'haurien d'esporgar les branques que creixen als escocells del c/ de la  Providència, ja que  no deixen ni caminar per la vorera en algun punt.
10166 2018/09/11   El motiu del correu és que a la cruïlla carrer arquebisbe alemany/ carrer Morgades, banda sud-est, hi havia un banc per asseure's, tal com hi ha a les altres cantonades. Hi va haver un canvi de propietaris del bar que hi ha a la cruïlla i ha desaparegut el banc i a l'espai s'hi han posat cadires de l'esmentat bar. Ens agradaria saber com és que s'ha fet aquest canvi?
10165 2018/09/11   Quan tornareu a posar el parc de barres? Es troba a faltar
10164 2018/09/10   Volem fer un suggeriment: Seria convenient que l'autobús urbà fes una parada just davant de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, ja que les dues parades més pròximes queden lluny (Rambla St.  Domènec  amb cantonada c/Sant Pere i Av. Països Catalans amb c/de les Flors), sobretot per la gent gran que tenim problemes de mobilitat i tenim un familiar ingressat.
10163 2018/09/10   El barri l'estadi el teniu deixat de la mà de deu. He decidit marxar. Invertiu més, inspeccioneu comerços i vigileu més. Jo en tenia un en tota regla i ara el que hi  és  té una càmera industrial instal·lada i un forn, i no està donat d'alta a l'ajuntament. La guàrdia urbana fatal! Un dia els vaig avisar perquè dos es volien barallar. Van venir. Van parlar amb ells. Van marxar i al cap de 10 minuts un va acabar amb la cama tota oberta. Tornen a venir i encara em contesten malament després de dir perquè havien marxat. Les voreres estaven plenes de sang i les vam haver de fregar nosaltres, em van dir que no hi havia servei de neteja i això és mentida. Van venir una temporada a vigilar el barri, i anaven directament a parlar amb una noia d'un comerç. Això sí, si no poso un tiquet, multa, però allà està ple de púrria venent droga i no feu res. Hi ha baralles cada dos per tres. Penseu, si aneu fent  això , la gent d' aquí   marxarà  cap a altres llocs, i  tindreu  un barri fet una merda.
10161 2018/09/10   es  demana una solució perquè els veïns del bloc numero 60 del carrer major de Sentfores - la guixa deixin de tirar les bosses d'escombraries a la paperera que hi ha al costat de la font de la plaça de l'església i facin ús dels contenidors situats al mateix carrer que tan sols són a 15 metres més avall.
10162 2018/09/10   Ja tenim la plaga de la papallona del boix a Vic. Aquesta foto és feta a la plaça santa Clara on hi han jardineres amb plantes florides, igual que a la rambla del Carme.. . Aquesta  papallona hi ha trobat el seu cau. N'està farcit.  No són boixos però pateixo pel BOIX-ARBRE del jardí situat davant de la Parròquia de la Calle que, suposo, teniu catalogat i protegit. Si no, cal fer-ho.
10160 2018/09/10   Al carrer remei 77 tenim un banc davant de casa, aquest banc sempre està ple de deixalles que hem de recollir, crits i reunions a altes hores de la nit.  Agrairíem  que ens el poguéssiu treure.
10159 2018/09/09   sóc   pare  d'un afiliat a  l'ONCE , que cada dia ha de passar necessàriament i diverses vegades per la vorera esquerra de la Pl. Josep  Terradellas , concretament per davant del bar  Liza .  Es troba que cada dia té problemes de pas, perquè les taules i cadires de la terrassa, cada dia ocupen part de la vorera. Tot això, sense haver-hi afluència de clients que puguin servir d'excusa.  Adjunto una foto del dissabte 8/9 a les 5 de la tarda, en la que es veuen dues persones a la terrassa i les taules i cadires que ocupen la vorera. No sé si és necessària una denúncia formal o s'encarregaran vostès de cridar l'atenció als del bar o de fer saber quin tipus de permís d'ocupació de la  via  pública tenen.
10158 2018/09/09   la  meva queixa és del carrer bisbe  Strauch , cada nit la mateixa història, cotxes aparcats al carril bici, gent amb altaveus amb la música  a tope  a les 12 de la nit i no hi ha manera de dormir, i jo personalment tinc un nadó i crec que tinc dret al meu descans. Poso aquesta queixa per aquí perquè que la policia no fa gaire cosa... Com una vegada em van dir que ells no podien fer res, que no poden fer fora a la gent del carrer, però jo crec que sí que poden fer complir la llei, que per això hi ha unes normes de convivència.
10157 2018/09/09   He llegit ja alguna queixa sobre el Cementiri i el jovent que fa de les seves en aquest lloc. No gaire més enllà, al pàrquing de la Central, s'hi concentren grupets d'adolescents a consumir droga i a escoltar música amb altaveus petits. Ho fan entre setmana, quan alguns haurien de ser a classe.I els caps de setmana sobretot. L'altra nit, vaig encendre el llum de l'habitació i en veure-ho van començar a cridar " hijos  de puta".A part, deixen el terra ple de deixalles i de vegades hi ha canalla que hi juga durant el dia. Penso que la solució no pot ser que hàgim de trucar la Urbana durant la nit o que hagi d'abaixar les persianes d'hora per no ofendre a aquests personatges.
10156 2018/09/09   Visc a la plaça Divina Pastora i al balcó de casa hi ha una gran quantitat d'insectes dels plataners de la plaça, concretament el tigre del plataner d'ombra. Fareu o heu fet algun tractament als arbres per aturar aquesta plaga?
10155 2018/09/09   Avinguda Països Catalans, prop del número 85, a la vorera a tocar d'un escocell,  hi ha  uns panots que per dilatació s'han descalçat i sobresurten provocant un perill als vianants.
10154 2018/09/09   els dos  fanals  del capdavall del Passatge Gregal no funcionen i deixen la zona fosca de nit. Se les han carregat un grup de nens que han destrossat la caixa de llums (adjunto foto). Pugen per una de els  fanals  per accedir als horts de la part de  darrere  del C. Sant Pere per buscar gats (vegeu incidència 10046 sobre la presència de molts gats no esterilitzats a la zona que criden l'atenció a grups de nens, i fins i tot adolescents, que no viuen a la zona i que aprofiten que venen pels gats per fer actes incívics com pixar-se per la part de  darrere  de les tanques de les cases o fins i tot accedir als jardins de cases particulars).
10153 2018/09/08   Ja porto un parell de correus a la bústia queixant-me del mateix problema. La poca visibilitat que tinc a la sortida del meu garatge. Veig que no hi ha solució.  Hi ha cotxes mal estacionats a la cruïlla del carrer pellaire  dulcet  i el carrer Jaume  Munmany . Aquests vehicles limiten la visibilitat.  Espero que hi posin mà  com més aviat millor , és un perill.
10152 2018/09/08   Referent el tema de deixar trastos vells el costat dels contenidors s'estan posant fa uns dies uns cartells avisant els veïns que no ho facin dons francament mals guanyats diners que gasta l'Ajuntament perquè la gent no en fan ni punyetero cas, jo com a cosa meva he agafat dos d'aquests rètols els he fet plastificar i l'he clavat en el transformador de la llum que tenim el costat dels contenidors i la veritat no ha servit de res per tant, el que jo suggereixo que com a prova pilot, és que poseu una videocàmera de moment en aquest lloc, ja que puc assegurar que és un dels llocs on es deixen més trastos i jo com a president que encara sóc de l'associació de veïns me'n faria responsable.
10151 2018/09/08   prestin  atenció: La biblioteca de Vic a dia 8 de setembre està tancada. No els hi sembla que haurien de controlar  aquests horaris ? Esperant de la seva atenció.
10150 2018/09/08   Sóc veí del barri de les 4 Estacions que per diverses circumstàncies s'han anat variant repetidament algunes direccions dels carrers. El motiu del suggeriment és: Que tenint un accés d'entrada al barri des de la variant de Calldetenes ( altura polígon ), almenys ara aquesta entrada és permesa, no podem accedir d'enfront del carrer Pere Mateu per la prohibició molt correcte, però tampoc podem girar a la dreta pel doble senyal que hi ha al carrer Bonaire, sense massa sentit en aquest tram de 25 m entre els carrers Pere Mateu i  el Primavera . Aquest trosset del carrer Bonaire té prou amplada per una doble circulació de vehicles amb el carril d'aparcament inclòs i repetidament veiem vehicles que entren per aquest accés de la variant, i se  salten  aquests 25 m, fins a l'altura del C/Primavera on ja es pot circular. No té massa sentit que tinguem des de la variant aquest accés al barri i només puguem anar cap al centre de Calldetenes.
10149 2018/09/08   Crec que aquesta placa té una falta d'ortografia i si és així, crec que s'hauria de canviar.
10148 2018/09/07   L'ajuntament de Vic fa anys va facilitar cubells de recollida selectiva de residus d'habitatges. Va ser una mesura que va ajudar a conscienciar de com separar millor els residus.  Voldria saber si encara l'ajuntament subministra  aquests contenidors  pels habitatges?  Des de llavors s'han construït molts habitatges nous, i molts potser ja se'ls han fet malbé. Potser seria convenient fer una campanya similar de  subministrament  de cubells nous: el marró, i el verd-groc.
10147 2018/09/07   ref . 10098. Aquesta pintada va desaparèixer de seguida que va sortir a la bústia ciutadana, si heu passat que crec que si per la rambla hospital a l'edifici de correus n'hi ha una altra, esperem que es pinti de seguida.
10146 2018/09/07   Ahir passejant en va semblar que els aiguats dels últims dies, ha fet malbé part del suport del pont del ferro, us agrairem que ho miréssiu.
14145 2018/09/07   Com es pot veure en aquesta foto sempre hi han cotxes i furgonetes aparcades en els llocs de càrrega i descàrrega, el cartell de l'ajuntament ho diu ben clar lloc per a càrrega i descàrrega i no aparcament.
10144 2018/09/07   Podríeu comunicar als responsables dels parquímetres que arreglin la màquina que hi ha al C/ Josep Maria  Pallàs , al costat de la paret de l' OAR  (https://goo.gl/maps/Hoa4Yxd4wNx). Molt difícil inserir-hi monedes de 20 cèntims i de 10 cèntims. He trucat diverses vegades al telèfon que hi ha indicat i no hi ha manera que ho arreglin.
10143 2018/09/07   Faria falta una neteja i millora dels tobogans del parc del cementiri. Les escales per pujar estan malmeses i el final del tobogan del "vaixell pirata" està trencat.
10142 2018/09/06   mirant  moltes de les queixes dels ciutadans en relació amb l'incivisme de moltes persones en relació a brutícia al carrer, deixalles a terra, llaunes, etc., i veient la solució que vostès i donen: agent cívic per aquí agent cívic per allà, la meva pregunta és: no seria millor, menys agents cívics i més guàrdia municipal amb un bloc de multes a la mà?
10141 2018/09/06   Agrairia que  demanessin  als responsables de jardineria de la ciutat que quan tallin l'herba del carrer Menéndez  i   Pelayo , al costat del riu, vigilin ja que hi ha cotxes aparcats i cada vegada que la tallen ens trobem els cotxes ben bruts dels laterals i amb algun cop de pedreta. Per tallar l'herba aquest espai entre la  passarel·la  i la vorera, fan servir una desbrossadora o retalladora que  en  tallar fa que l'herba i les pedretes vagin contra els cotxes aparcats. Per tallar aquest espai millor utilitzar un talla gespes  tal com  fan a altres punts .
10140 2018/09/05   El carrer Raimon d'Abadal, fa des de finals de juny que està en obres. Tot plegat uns 70 metres de rasa. No està malament... Ja fa dos mesos i mig. La meva pregunta és: qui supervisa les obres de la ciutat? Desenes de saques de runa " apilotonada " al carrer, senyalització nocturna inexistent, ocupació de les entrades de garatges sense notificació prèvia, fent servir fustes com a planxes per les rases, .... en fi.... Seguiria amb un cúmul de despropòsits i males pràctiques per part de l'empresa que realitza les obres. Però el que em sembla negligent per part de l'ajuntament és que després de rebre la queixa dels veïns sobre l'ús del disc per tallar els panots de la vorera, provocant que s'ompli el carrer d'una fina pols que es coli per tot arreu fins i tot en els comerços del carrer i que dipositats en els comestibles. Després de múltiples queixes sobre aquest tema, l'empresa segueix fent ús del disc, amb total impunitat, demostrant que no hi ha interès, per la salut dels veïns per part de l'ajuntament.
10139 2018/09/05   És normal que el semàfor del carrer Manuel Galàxies tardi molt a canviar en verd pels cotxes? El temps d'espera dona temps perquè passin dues vegades els cotxes del carrer principal (Bernat  Calbó ) i alguns cotxes opten per no esperar i passar en vermell. Es podria regular millor?
10138 2018/09/05   En relació a la referència 10086, voldria donar suport a la queixa. Els veïns cada dia tenim més dificultat per aparcar al carrer Joana Jugant perquè hi ha una pila de cotxes de l'empresa privada ocupant el carrer a totes hores. És força molest. La meva mare té mobilitat reduïda i de vegades hem d'aparcar lluny, mentre veiem 5-7 cotxes amb el logo de l'empresa ocupant els espais públics.
10137 2018/09/05   Això és el més net que podem arribar a aspirar a l'Av Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents alçada Francesc de Borja Moll. La foto és del 4 de setembre. Avui adjuntaré tal com està la vorera a 5 de setembre. Continuo dient que no es neteja, només es buiden els contenidors. El cotxe de Vic verd que es cuida de què no vessin els contenidors ho han vist tant ahir com avui però no en té resultats i això és un altre problema a part de l'incivisme i poca consciència de la gent.
10136 2018/09/05   Existeix alguna ordenança o norma referent a les dimensions, alçades i separacions respecte a altres edificis de conductes d'extracció de fums de cuines i/o xemeneies en bars/restaurants?
10135 2018/09/05 2018/09/06   El carrer Torelló a l' altura del  núm.  1 hi ha una paperera desfeta i fora del seu suport. Resposta
 Reparada. Gràcies per l'avís.
10134 2018/09/05   el  meu missatge fa referència al passatge de  darrere   de la calla . Les males herbes ocupen l'espai per circular.
10133 2018/09/04   Fa dies que veig la rampa de baixada per minusvàlids, del Pont Romànic amb senyals de deixadesa. No està acabat de fer o és que espereu algun material per acabar-ho.?
10132 2018/09/04   Fa molt temps que la façana de l'estació de la Renfe està en mal estat i per previsió està amb unes balles que ocupen l'accés. Voldria saber si pagant per ocupar la via pública i si pensen arreglar-ho.
10131 2018/09/04   Al carrer Cosme i Damià número 11 i hi ha uns ocupes. No és problema meu el tema de la casa, però d'on treuen la llum i l'aigua?  Dels veïns ?
10130 2018/09/04   m' agradaria si em podeu explicar, per quin motiu s'han cobrat els Ibis, aquest primer de  mes , quan habitualment s'anava fent el primer de Novembre ? I  crec que sense avisar, almenys jo no he estat avisat. No és el meu cas, perquè jo sóc jubilat i no tinc despeses especials aquest mes, però sí que la majoria de gent, tenen despeses extres per l'inici de l'escola, matricules, llibres, roba, etc ..   i  és el pitjor mes per cobrar-ho, almenys això és el que he recollit de persones del meu entorn. Entenc que encara podem estar contents per fer-ho en dues vegades, però almenys s'hauria d'avisar i fer-ho l'any vinent i no al cap de dos mesos de cobrar la primera part.
10129 2018/09/04   A l ´ avinguda  dels Països catalans al costat del pont a  l'altura  de  l'antiga  fabrica Genis i Rius  hi ha  unes plantes que quasi ocupen la vorera crec que  seria  bo  retallar-les .
10128 2018/09/04   Cada matí a les 7 hi ha dues persones que passegen 2 (i a vegades 3) gossos, un dels quals és agressiu amb altres animals i persones. Ho fan a la zona de l'anella verda de l' Aldi , i els porten deslligats i sense morrió (són dos pastors alemanys i el dia que porten el tercer és un  creuat  de mida gran). Se'ls hi recrimina l'actitud pel perill que comporta però fan cas omís. Agrairia que es busqués alguna solució per poder gaudir tots d'aquesta zona d'esbarjo sense perill.
10127 2018/09/04   Al costat de l'edifici ubicat al Carrer Estudiant de Vic número 2, hi ha deficiències en l'exterior de l'edifici.  El voltant de l'edifici és de titularitat municipal, sol·licitem que es realitzi una neteja de la xarxa de sanejament pública, així com s'estudiï la possibilitat de paviment i endreçar uns entorns on s' hi  denota molta deixadesa.
10126 2018/09/03   Aquesta és la foto que adjunto de la merda que no es recull i que no és dels incívics. Ho aniré fent diàriament perquè en quedi constància. Per cert demà faré foto dels escocells i rajoles mal posades i com pintades, " vamos  que ni  Pepe  Gotera i  Otilio ". Aniré fent fotos perquè el carrer  avinguda  del  Miquel  dels Sants  Salarich  i Torrents està molt i molt deixat.
10125 2018/09/03   És referent a l'estació de busos. N'hi ha forces que sempre estan al ralentí. Xofer fent el cafè i autobús buit. Fins a 20 minuts en ralentí tancats i sense ningú dins. La llei només permet 5 minuts abans de la marxa. Contaminació continua Ozó?? Pot posar-hi remei l'ajuntament?? És una clara infracció de la llei
10124 2018/09/03   Avisar que el carrer lluís romeu s'han vist rates i el n.3 hem tingut  que  tapar els desaigües perquè sortien rates i molta pudor. I també ens van dir que farien un aparcament per bicicletes el mateix carrer i no en sabem res.
10123 2018/09/03   el meu comunicat és per saber  el perquè  a  la  Rambla Davallades, al centre de Vic, hi ha  tant  nombre de contenidors de tots tipus de deixalles. Per nombre de veïns, crec que no són necessaris i la pudor, i l'efecte de deixadesa que fa ,  perjudica tant als comerciants com a la imatge de Vic. Si tenen oportunitat de donar-hi una ullada ;  veuran que no és cap exageració. Esperant una resposta i el que és  més  important un canvi, una salutació.
10122 2018/09/03   Quan i com ens assabentarem de la inauguració i localització del parc d'activitats  street   workout ? Ens  van dir que seria desplaçat a un altre lloc dins del mateix barri. Molta gent l'estem esperant perquè el necessitem.
10121 2018/09/03   a l carrer sant Antoni de Vic, és permès l'estacionament en els llocs de càrrega i descarrega? Doncs jo veig cada dia cotxes i furgonetes estacionats dia i nit.
10120 2018/09/03   parc  de l'era d'en  sellés . El passat 19 de juny vàreu dir que ja estava arreglant el tobogan i encarregades les peces de l'escala de corda. Doncs bé, a 2 de setembre, el tobogan continua trencat i les peces enlloc. El  que  sí que hi hem vist són molts vidres per terra amb el perill evident que això comporta. Mireu d'arreglar-ho amb celeritat si us plau.
10119 2018/09/01   Farà un parell d'anys, vam  demanar que a la zona de Sant Llàtzer es controlés més l'aparcament, ja que moltes vegades s'aparca massa a la vora de les sortides dels carrers laterals, dificultant la visió en la incorporació al carrer principal (i mira que a Sant Llàtzer hi ha aparcament de sobres). Vareu respondre que  pintaríeu  zones de barres als costats de les entrades dels carrers, i encara no està fet. Ho podeu revisar,  si us plau ?  També, per evitar accidents, aniria bé que els camions i furgonetes grosses aparquessin més a la meitat dels carrers, i no al costat de les sortides dels carrers laterals ( al  sortir, no es veu res i s'ha de treure massa el morro del cotxe, i un dia podem tenir un accident). No sé com es podria mirar, això?
10118 2018/08/31   Sóc una veïna del barri de St.  Llàtzer . En el carrer av. Miquel Sants  Salarich  i Torrents, fa molts dies que no es fa el manteniment de jardineria. Al voltant dels arbres hi han moltes branques altes que dificulten les entrades als garatges. També s'han de netejar les voreres perquè i creixen moltes males herbes i dificulten el pas de vianants.
10117 2018/08/31   Els Fanals de l'Hospital. A principis del segle XX, es van instal·lar, flanquejant l'entrada de l'antic Hospital de la Santa Creu, uns fanals esfèrics amb vidre emplomat molt peculiars amb l'anagrama de la institució. Eren tots dos una magnífica contribució a aquell espai renaixentista de l'hospital vigatà. Fa dos anys però es van desmuntar del lloc i no han tornat a aparèixer per enlloc, deixant orfes els dos pals metàl·lics que els sostenien, Algú ens podria explicar la causa de la seva desaparició?
10116 2018/08/31   vivim  davant l'Institut Jaume Callís. A l'aparcament del costat, sovint hi aparquen autocaravanes. Diria que es confonen, perquè la zona d'autocaravanes és molt pròxima. Crec que si a l'entrada de l'aparcament es posés un senyal indicant que l'àrea d'autocaravanes és més amunt, aniria molt millor.
10115 2018/08/30   Convido als vigatans/ nes , que observin quan van amb cotxe per Vic. Observin com estan els carres. Plens de sotracs i pedaços a la carretera, sobretot pel barri del Passeig de la Generalitat. És vergonyós, què passa que som gent de segona categoria? Perquè això al centre de Vic és impensable clar. Doneu un " voltet"  per aquí a baix i ja ho trobareu. Espero que es pugui resoldre  ben aviat .
10114 2018/08/30   Sóc veí del barri  de les quatres  estacions, concretament del carrer Estiu, el canvi de direccions dels carrers ha estat nefast, espero que es modifiqui, ja que s'ha demostrat que no serveix per res, només per dur maldecaps a qui hi vivim. Les escombraries segueixen igual o pitjor, arriba gent de tot arreu a llençar la brossa allà, caldria fer un únic punt de recollida i deixar les direccions dels carrers com estaven, ja que ara és una gimcana poder arribar a casa.
10113 2018/08/30 c/Torelló, furgoneta de mudances  descarregant  als contenidors.
10112 2018/08/30   avui  al matí des de primera hora fins a les  11:45h  hem estat sense aigua. Segons m'han informat ara quan he trucat a dos de 12 a Aigües Vic és perquè un llauner estava fent uns treballs al carrer Raimon d'Abadal. El tema és: no haurien d'avisar d'aquests talls? Hem de passar tot un carrer sense aigua i que no se'ns avisi?? No em sembla correcte, no hem pogut posar rentadora, ni rentaplats, ni tan sols el més senzill com rentar-nos la cara.
10111 2018/08/30   ahir  a la tarda ens vam trobar com altres moltes tardes, al centre comercial  Vic2  ple de canalla fent molt soroll i embrutant-ho tot. Crec que al final va venir la policia però no és " plan " que cada cop que plou entrin tot un grupet de canalla a embrutar el centre. Ja és prou penós que estigui bastant abandonat i en prou feines hi hagi botigues. La zona del Remei s'ha convertit en un "gueto" bastant abandonat de la ciutat on hi ha molta gent a disgust per tanta immigració junta. A més l'edifici del  Vic2  és un dels que pateix més immigració. Pels carrers ronden persones deixant tot tipus de porqueria al costat dels contenidors, llençant porqueria a terra, pixant pels racons del bloc, a les nits crits i discussions... policia rondant, no resulta gens agradable tot això a la gent que hi vivim des de sempre. És una vergonya que siguem un barri tan abandonat.
10110 2018/08/30   Hi ha vespes al tobogan del parc infantil de davant la residència del Nadal. Han picat a  diversos  nens en aquests darrers mesos. 
10109 2018/08/29   agrairia  que la zona verda  es   pogués  pagar un cop el mes, enlloc de cada setmana i  també  agrairia una  explicació  de  perquè   he de  pagar el meu carrer si pago un impost de  circulació  per poder circular  per  tot arreu.
10108 2018/08/29   En el solar buit que hi ha en les Adoberies de Vic, fan concerts i assaja un grup musical. Està permès fer aquest tipus d'activitat en un solar? El volum en què posen la música és important.  També m'agradaria informar que l'any passat pel Mercat de Música de Vic, en aquest mateix solar van muntar unes carpes i van estar tocant els quatre dies. En el seu moment no ens vam queixar pensant que era una de les activitats oficials del Mercat de Música Viva.  Just davant on vivim tenir les Carpes Vermella i Negre i no ens han molestat mai. El problema que l'any passat les activitats que van fer en aquest solar estaven a un volum molt més superior que el de les Carpes Oficials i un dels dies van estar fins a les 7 de matí. No vam poder dormir ni grans ni petits.  Veien que estan assajant preparant el Mercat de Música Viva, m'agradaria demanar a l'ajuntament que controlessin aquest tipus d'activitat si tenen els permisos per poder-la fer i fins a quina hora.
10107 2018/08/29   Sobre l'enquesta de canviar el nom de la Pl. Estació per 1 D'octubre vull manifestar que el canvi quedaria bé en una plaça o carrer nou, o alguna amb algun personatge no il·lustre, però la plaça de l'Estació no té sentit perquè té una identitat pròpia, que és que hi ha l'estació. Aquest és el meu punt de vista i per això he votat en contra.
10106 2018/08/28   Ref. 10069.  Ahir al vespre, ja tornava a funcionar el fluorescent. La nit ja no  és   tan  tenebrosa. Moltes mercès i  felicitats! !
10105 2018/08/28   Més queixes del  veïnat . Els aparells de gimnàstica del  parc  del Cementiri "Era d'en Sallés" grinyolen, demanen si es poden untar una mica i que vagin més lleugers. 
10104 2018/08/28   El primer missatge no  devia entrar  bé.  Comprovar  el c. Nord darrer tram cap al cementiri, davant escola de dansa hi ha un pal amb una colla de fils, aquests en sortir passen  entre  els arbres sense cap contacte amb cap  fanal , en arribar al darrer arbre en el xamfrà del c. Bisbe  Ató  queden enrotllats en una branca, sense cap servitud, no es podrien treure? 
10103 2018/08/27   Es  per comunicar que en l'edifici del Seminari del carrer Sant Just (en obres inacabades) entren persones a dintre per la plaça M ª  Àngels Anglada, causen inquietud a la comunitat de monges del carrer Sant Just, 1.
10102 2018/08/27   Al Carrer Josep M .Pallàs , hi ha molt trànsit i amb gran velocitat. També s'ha de  tenir  en compte que hi ha les instal·lacions de Vic/  ETB  i això representa un gran perill d'accidents, com el d'avui.  Proposo que el primer pas de vianants que es troba just després de la farmàcia  Euras  (abans de l'encreuament), fer-lo elevat perquè els cotxes hagin de frenar bastant.
10101 2018/08/27   Segon missatge, el primer c/ Nord pal i fils, no ha sortit encara ...  Avui; El c/ Pare Coll vorera dreta pujant carrer, davant l'edifici que hi ha unes columnes, hi ha trossos que  en  trepitjar els  rajols  semblen castanyoles, faria falta una mica de ciment per ajustar-los.
10100 2018/08/27   El carrer de Gurb entre la rambla de Carme i el Pla de Balenyà hi ha un gran contenidor de runes des de fa mesos. Es pot ocupar la calçada tant temps? Disculpeu
10099 2018/08/27   A la carretera de roda, a la zona del parc Josep M.  Sert , Edificacions Moreno hi està aixecant un bloc de pisos. De moment excava els soterranis. Fa tres setmanes que estan de vacances, i amb les tempestes d'agost el forat s'ha omplert d'aigua. Ara els veïns ens trobem amb una gran quantitat de mosquits inhabitual i pot molt ben ser que criïn en l'aigua estancada del solar. Agrairíem que instessin a l'empresa constructora a buidar d'aigua el solar, ja que encara no hi treballen i el tema es podria allargar. (Des de l'Ajuntament, a principis d'estiu van passar una circular demanant que no es tinguessin pots ni  torratges  amb aigua a l'exterior, per prevenir els mosquits.)
10098 2018/08/26 Quan es pintarà i fareu desaparèixer la pintada que hi ha a la Plaça en els porxos de l'entrada del carrer de les Neus? Si fos un altre el personatge, suposo que s'hauria tret.
10097 2018/08/25   Al carrer Bisbe Font Andreu i al voltant de la residència del Nadal, hi passeja una parella que porten dos gossos (un  Beagle  i un Jack Russell) el Jack Russell és força agressiu i ja ha mossegat i fet intenció de fer-ho a diversos gossos. Els seus propietaris tiren pilotes fora i  responsabilitzen  els altres quan és el seu que té una conducta inestable i agressiva i sabent-ho el porten deslligat. A més, per posar la cirereta, no recullen les caques i et desafien quan els dius que ho han de fer. Preguem que es faci seguiment d'aquest cas.
10096 2018/08/25   Al carrer Pare Huix,16, quan plou queda un bassal d'aigua, perquè la claveguera deu estar embussada.
10095 2018/08/25   L'altre dia vaig anar amb el meu tiet que va amb cadira de rodes al Bar aquest de la plaça, el nou bar o cafè nou, i per anar al servei vam haver de baixar per escales amb la cadira! A veure com és que vostès ho permetin això? Deu ser que vostès no tenen cap tiet amb cadira de rodes! Espero que ho arreglin ben aviat.
10094 2018/08/24   Ha obert un restaurant nou a la part de dalt de la plaça i els heu deixat  col·locar  taules sota les voltes de manera que ni es pot passar, l'ajuntament no poseu cap mena de normativa? La terrassa que ha muntat ocupa tota la vorera on podem transitar els vianants!
10093 2018/08/24 2018/08/24 Em remeto a la referència 10063,encara hi ha fanals, els que són al parc de Santa Anna, prop de la vorera Carrer Josep M.  Pallàs , que no funcionen els llums.   Resposta
Els operaris confirmen que les lluminàries del parc de Santa Anna funcionen totes. Potser us referiu a 2 lluminàries que enfoquen l'interior de la pista on juguen a futbol que no funcionen. No les hem considerat com a prioritàries, ja que no és via pública i tot i haver-hi aquest parell de lluminàries sense funcionar, encara en queden 11 que enfoquen la pista i estan operatives. Si el temps ens ho permet, s'anirà per reparar-les avui o dilluns. Gràcies.
10092 2018/08/23 2018/08/24 Sóc veïna del barri de l'estadi i desitjaria saber si el bar el Pirineu té permís per fer música en directe, ja que cada dia hem d'escoltar els concerts que fan a la terrassa del bar, juntament amb l'olor de marihuana dels seus cantants... Els veïns en comencem a estar una mica farts. Resposta
(vegeu també la ref. 10081) El tècnic municipal ha parlat amb veïns i es constata que no es tracta de música directa promoguda pels responsables del bar, sinó que són els mateixos clients que fan música. Malgrat tot, però, els responsables són els dels Bar en qüestió i per això hem demanat a la Guàrdia Urbana que aixequi una acta dels fets i es pugui iniciar un requeriment als responsables.
10091 2018/08/23 2018/08/24 Sóc veí del carrer del nord de Vic, us comento que a la pista de bàsquet del parc del cementiri una de les cistelles té la xarxa de ferro desfeta, cosa que pot provocar lesions, i quedar la pilota encallada cada vegada. Resposta
El personal de l'Àrea de Serveis traurà el perill que pugui haver-hi i ho traslladem a Esports perquè actuïn en la reparació o substitució de la xarxa. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10090 2018/08/22 2018/08/23 Davant la  comissaria  dels mossos d'esquadra de Vic hi ha un cotxe abandonat des de fa anys. Caldria retirar-lo. Resposta
Fa estrany el que dieu, però, passem nota a la Guàrdia Urbana perquè ho verifiquin i s'hi actuï en conseqüència. Gràcies per l'avís. a 24/08/18 escrivim: Es deu tractar d'un golf negre que es troba a  disposició  judicial per part dels mossos.  Demanarem  al jutjat si pot avançar els tràmits.
10089 2018/08/22 2018/08/24 Transvasament del trànsit de carrers restringits cap als del costat. No vaig poder assistir a les últimes sessions obertes sobre Planificació i mobilitat. Espero que n'hi hagi més. La qüestió és que amb la política de restricció del trànsit d'algunes zones, molt lloable i molt agraïda pels veïns que viuen en aquests carrers, penalitza la resta de carrers dels costats, ja que el trànsit no baixa en absolut, sinó que simplement hi ha un transvasament i per tant el trànsit en aquests carrers es veu incrementat en la mateixa proporció que baixa en les zones restringides. No hi haurà reducció del trànsit fins que no hi hagi una planificació global de restricció de circulació a tot arreu. Hi ha injustícia pels veïns que vivim en els carrers on el trànsit es veu incrementat per la reducció en d'altres, ja que la nostra qualitat de vida es veu minvada, tot i pagar els mateixos impostos. Que seria just? Que als afectats per carrers de molt trànsit tinguéssim alguna bonificació. Resposta
La pacificació del trànsit és la millor manera d'impulsar una mobilitat segura i sostenible als nuclis urbans. La complexitat que caracteritza la mobilitat urbana; on s'ha de facilitar la convivència en l'espai públic dels diferents modes de mobilitat, prioritzar els més febles (vianants i ciclistes) i convertir el ciutadà en protagonista de l'espai públic i de la mobilitat generada en aquest espai; fa imprescindible un treball transversal entre els sectors implicats, les administracions i els ciutadans. Prioritzar la mobilitat del vianant, dels ciclistes, pacificar el trànsit, flexibilitzar l'ús de l'espai públic, definir les vies de pas del vehicle motoritzat, és complicat sense una clara estratègia de potenciació de l'oferta i l'eficiència del transport públic tant urbà com interurbà per facilitar un ús cada cop menys intensiu del vehicle privat. Avançar cap a un model de mobilitat més sostenible exigeix, a més de comptar amb la participació activa de tots els ciutadans, actuar en múltiples fronts -la mobilitat a peu, en bicicleta o en transport públic, l'ordenació de la xarxa viària, l'educació per la mobilitat, la seguretat viària-, entre d'altres. Actualment la ciutat de Vic es troba en plena redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, fruit d'aquesta elaboració i a la fase de diagnosi es va obrir un important procés participatiu per debatre sobre mobilitat. Actualment s'està treballant en la redacció definitiva d'aquesta diagnosi per part dels tècnics encarregats de l'estudi i un cop finalitzada es realitzarà la fase de propostes del pla, on les propostes també seran obertes a la participació dels ciutadans de Vic. Així mateix, l'any 2016 es va crear la Taula de Mobilitat com a òrgan de consulta i participació ciutadana sectorial en l'àmbit de la mobilitat; un instrument que busca la col·laboració del teixit social de la ciutat per definir els eixos estratègics que han de definir la mobilitat sostenible, si esteu interessats a participar, us podeu posar en contacte amb el departament de mobilitat per mitjà del correu mobilitat@vic.cat. Agraïm els seus comentaris.
10088 2018/08/22 Tinc  un arbre davant de casa meva infectat d'un pugó que es posa el tronc. Adjunto foto a veure si el podeu desinfectar. Tots els de l'avinguda Pius XII estan igual... aquest és a l'avinguda Països Catalans davant del número 99.
10087 2018/08/22 2018/08/24 Bicis a l'anella verda perilloses. A l'anella verda ja no hi ha convivència entre bicicletes i senderistes.  Els camins són estrets, les bicis van a tota velocitat i quan et venen pel darrere no les sent.  Ja he tingut una mala experiència que m'han tirat a terra. Per sort no va passar gairebé res més que una pelada. La situació va ser que una bici venia a tota llet per darrere, a l'esquena no hi tenim ulls, quan està arribant toca la botzina, et mous cap a un costat, la bici fa el mateix cap el mateix costat... i com que van a tanta velocitat, no va tenir temps de reaccionar . Topada . Per l'anella verda només haurien de poder circular les bicis que van a passeig o amb nens i amb poca velocitat, que vagin a la velocitat dels senderistes. Així ho diu un cartell a l'entrada de la ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses. Adjunto foto. Aquest podria ser un exemple per aplicar aquí. Els ciclistes que estan fent esport i que van de pressa haurien de circular sempre per la carretera. Resposta
L'anella verda és una via  multiusos , reservada per a persones usuàries no motoritzades i amb un traçat independent de les vies principals. Així, atès que el seu traçat és totalment independent de la xarxa viària i que sovint es troba en plena natura, l'anella verda està destinada a una tipologia molt variada de persones usuàries: ciclistes, vianants, persones amb mobilitat reduïda, etc. Les característiques agradables del seu traçat el fan adient a les passejades en bicicleta amb cohabitació amb la resta de persones usuàries. La bicicleta s'està imposant com a mitjà de transport quotidià, és un mitjà net, barat, silenciós, saludable i contribueix a la millora de la qualitat de vida general. Aquesta cohabitació entre els vianants i les bicicletes pot generar conflictes en cas de trànsit intens i forta demanda. Cal no magnificar aquestes incomoditats, perquè, en conjunt, una ciutat amb més bicicletes és una ciutat millor. El que cal és que la seva conducció sigui responsable i estigui ben regulada. I aquí sí que encara hi ha feina a fer. Cal fer pedagogia a tots els nivells: els ciclistes han de saber que cal respectar els vianants i els conductors d'altres vehicles que han de respectar els ciclistes, per això l'Ajuntament per mitjà dels agents cívics ha realitzat diferents campanyes de sensibilització adreçades especialment als ciclistes, la darrera realitzada fa uns mesos va consistir en l'enviament de 21.000 tríptics als domicilis de la ciutat, al repartiment de gairebé 2.000 tríptics més a escoles, centres cívics, centres de culte, comerços especialitzats, etc., i l'acostament a 742 ciclistes informats a peu de carrer. Des de l'Ajuntament continuarem treballant per què creiem que la convivència entre ciclista i vianant és possible i necessària i agraïm el seu suggeriment quant a la senyalització de l'anella verda, els hi donarem trasllat als tècnics perquè en valorin la seva incorporació.
10086 2018/08/22 2018/08/24 Al c/ Joana Jugant, es dóna la circumstància que hi ha una empresa (amb afany de lucre) que utilitza bastants vehicles, de fet l'empresa disposa de pàrquing però cada any en comptabilitzo més i per tant acaben utilitzant el pàrquing públic (zona aparcament gratuït) com a zona de càrrega, descàrrega o simplement ocupant places durant llargs períodes de caps de setmanes, vacances... penso que aquest pàrquing no hauria d'estar pensat per aquesta funció, i menys quan es tracta d'una empresa. No sé, però penso que per algun motiu hi ha les zones industrials. Resposta
En aquest carrer existeix una zona d'estacionament reservada per a càrrega i descàrrega que ha de ser suficient per satisfer les necessitats comercials de les activitats ubicades en aquesta zona. Així mateix existeix estacionament lliure per a vehicles tant en cordó com en bateria per satisfer les necessitats d'aparcament dels veïns de la zona, màxim quan existeix a pocs metres un aparcament públic gratuït, el del carrer Prat de Galliners. La regulació de l'estacionament a la via pública és competència municipal i es troba regulada a l'ordenança municipal de vehicles i vianants. Així al seu article 25.6 s'estableix que no es podrà fer un ús abusiu de les zones lliures d'aparcament en benefici merament particular per part de vehicles que pertanyin o es trobin sota control d'una mateixa persona o empresa. Controlarem que no es faci un ús abusiu de les zones lliures d'aparcament tal com estableix l'ordenança municipal. En el darrer Ple Municipal es va aprovar una moció per modificar les ordenances pel tema de l'ocupació amb vehicles de "compravenda", demanarem d'afegir-hi que s'estudiï si s'ha de fer extensiva aquesta prohibició a grans flotes d'empreses, com és el cas.
10085 2018/08/22 2018/08/22 Foto per la referència 10072 - pas zebra  Avda . Països Catalans.  Vaig incloure aquesta foto que he tornat a carregar i intentar enviar, perquè en el missatge de referència veig que no surt publicada. Resposta
  Gràcies. La pengem...
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...