Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Vic té més de 20.000 abonats en el servei d'aigüa potable

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
10430 2018/12/11 La deixalleria mòbil de Vic encara utilitza la llibreta i el boli per registrar les persones que fem aportacions, després han de passar totes les dades de la llibreta a l'ordinador. A Cardedeu utilitzen una targeta de plàstic amb codi de barres del pis i la noia registra les aportacions escanejant amb un làser la targeta de codi de barres. Potser ha arribat l'hora de modernitzar el sistema. O potser l'opció més barata seria portar una targeta de paper i que li posin un tampó com a les cafeteries, almenys ens quedaria un resguard de l'aportació, cosa que a hores d'ara no ens queda res a les persones que fem aportacions per demostrar que hem fet les aportacions.  
10429 2018/12/11 Fent ref. a la 10394. Ja veig que vosaltres no sortiu cada dia d'aquest carrer si no donaríeu aquesta resposta. Parlem de visibilitat i us assegurem que moltes vegades els cotxes aparcats no ens deixen veure els que venen que no sempre venen a poc a poc. És evident que les voreres són amples però, si hi ha cotxes aparcats, no hi ha visibilitat i cada cop està més ple. Si no n'hi hagués nosaltres, els veïns no seríem tan rucs de fer aquesta proposta. En el passat mercat Medieval es va veure quan els cotxes envaïen fins i tot la cantonada. Has de treure el morro del cotxe per veure si ve algú. Crec que haurem de fer una instància com a comunitat perquè ens atengueu o fer venir la guàrdia urbana quan no tinguem visibilitat. Ja us vàrem proposar de treure places d'aparcament.... Llavors vol dir que potser sí que a vegades no hi ha visibilitat. Sincerament no entenem la resposta.  
10428 2018/12/11 Com a veïna de l'Avinguda Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents núm. 55 (barri Sant Llàtzer) vull posar en coneixement d'aquest consistori que els propietaris de la finca Torre Negra, cita al mateix carrer, a conseqüència de la contínua entrada i sortida de vehicles deixen la via pública totalment bruta de fang. L'entrada de la seva finca és un camp de fang perpetu sense cap mena de manteniment que els agrairia els fessis arreglar, posant grava o qualsevol altre tipus de material que no embruti el carrer. També els agrairia que procedissin a reposar els arbres caiguts i/o trencats i treure males herbes existents tota vegada desmereixen l'estat del carrer.  
10427 2018/12/11 El passat 17/9/18 amb ref. 10181, vaig escriure i ens vàreu contestar que passàveu nota i per tant que ho gestionàveu. El dia d'avui (3 mesos més tard), encara no han passat a netejar les males herbes de la vorera. Em podeu dir alguna cosa?  
10426 2018/12/10 A causa de les obres fetes al poble de Sentfores La Guixa, per una empresa X, l'emplaçament dels contenidors de la plaça de la Creu ha quedat amb pilots de terra i restes de runes, que quan plou provoca que quedin bassals, No en tenim prou que aquest espai, o altres emplaçaments de contenidors de deixalles o brossa vegetal, estiguin sempre plens de brutícia?, també el petit camí de vianants, direcció al centre del poble al costat del camp i de les tanques metàl·liques ha quedat quasi desfet i amb pilots de terra, que pren l'espai de caminar, he fet moltes queixes per la falta d'interès per part dels que sembla haurien de ser responsables de procurar que les empreses que fan obres públiques, deixin els espais afectats amb condicions, però sembla que no tenim ni responsables ni professionals, ni tampoc qui es preocupi perquè compleixin, cada vegada que es fan obres, o altres feines públiques queden els mateixos o semblants defectes, amb feines mal fetes que a la llarga porta a reparacions.  
10425 2018/12/10 2018/12/10 Continuació a la queixa número 10422 veig que no es fa cap comentari sobre el bus escolar, ja que les tanques protectores de les obres ocupen part del carrer i mentre el bus podia passar les rodes del cantó esquerre havien de passar pel damunt de la vorera, provoquen que molts panots s'ensorressin i aixafen part de la vorera i pregunto: Qui es farà càrrec de la reparació si és que es fa, perquè també la poden deixar tal qual, l'empresa de les obres o l'ajuntament o sigui el poble?, Quan varen construir l'escola i s'adonaran que amb el pas del bus l'havien "pifiat" varen dir que obririen un carrer per la part del darrere del col·legi per solucionar-ho, però sols varen dir-ho i encara estem així. Perquè quan una empresa demana permís d'obres no es mira si els carrers afectats tenen alguna afectació especial? Sembla que no importa. Quina falta d'interès i de professionalitat. Si algun dels alumnes afectats fos fill o nét dels responsables estaríem igual? Segurament que no oi Srs. polítics?   Resposta
Tots els permisos o llicències d'obres, van precedits d'una resolució d'urbanisme on s'estableix la fiança i totes les condicions i requeriments que han de complir i el que poden i no poden fer. El departament de disciplina urbanística és la responsable de vetllar que les coses es facin bé. En la resposta de la ref. 10422, ja els dèiem que disciplina urbanística ho anava a observar i que hi actuarien en conseqüència. Això inclou la problemàtica del bus escolar. Aquest control de les obres i les seves circumstàncies, no és un control polític, sinó que depèn dels tècnics funcionaris públics. El comentari que insinua que s'afavoreix en les relacions familiars és sobrer i de mal gust. Propers nous comentaris de mal gust, no seran publicats. La Bústia ciutadana busca ajuda per millorar les deficiències i mancances de l'entorn que ens trobem cadascú de nosaltres. No pretén ser un fòrum d'opinió.
10424 2018/12/10 Cal reparar tram de la vorera a la cantonada dels carrers de Josep Carner/Carles Riba, tal com es veu en la foto. També hi ha desperfectes en 3 punts de la superfície dels carrers esmentats. Us puc enviar les fotos però aquest aplicatiu només n'accepta una. Si contacteu amb mi, us ho puc mostrar. Sol·licito reparació de totes quatre incidències.  
10423 2018/12/10 Malgrat totes les obres que es fan als carrers de la nostra ciutat, us pregunto: "Per  quant  les obres de remodelació de la  crta .  de  Roda?" està en un estat lamentable. De pas també m'agradaria que passéssiu pel carrer Comtat d'Osona, i prengueu nota de l'estat de la calçada.  
10422 2018/12/09 2018/12/09 Sóc veí de Sentfores La Guixa, voldria preguntar al Sr. Regidor de Serveis i també regidor responsable del poble, si en l'ajuntament de Vic, tenen persones responsables de vetllar pels interessos dels ciutadans quan les poderoses empreses públiques fan obres en els carrers de Vic o de Sentfores, pregunto això perquè és un desmanec com es fan, no miren si molesta o no, com es deixen el terres de mal acabats, que després es deterioren, plens de runes i terra, i després les reparacions van a càrrec de l'Ajuntament o sigui del poble que a la fi som els que paguen. Aquí al poble de Sentfores La Guixa fa molt de temps que en patim d'obres, i un dels llocs és el carrer Canonge Ramis, i el més emprenyador és que no hi treballa ningú de fa dies, aquest carrer està tallat al trànsit, és l'únic pas del bus escolar o sigui que no es pot passar i els alumnes han de deixar i agafar el bus a la plaça de la Creu, a uns 500 m de l'escola, faci mal temps o no, quan se'n preocuparan de solucionar-ho. Resposta
Qualsevol promotor-constructor d'obres, quan obté el permís per executar-les, sempre han de dipositar una fiança a favor de l'Ajuntament, proporcional a l'obra i als costos associats pel dany que puguin causar en una mala execució d'aquesta. Aquesta fiança no es retorna fins a acabar el període de garantia i haver-hi la conformitat d'un tècnic de l'ajuntament. El que no és lògic és que es tingui un carrer tancat a la circulació si a més no s'hi està treballant com ens informa. Passem avís al departament de disciplina urbanística perquè ho observi i s'hi actuï en conseqüència. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10421 2018/12/08 2018/12/08 És una vergonya pels visitants del Mercat Medieval que Renfe ens tracti pitjor que els animals, no és possible que afegeixin més vagons (no dic trens) i que no tinguem d'anar més atapeïts que un metro en hora punta? Els trens que surten de Barcelona quan arriben a Mollet o Parets ja van tan plens que has d'escollir per on pujar, no hi cap ni una agulla, podria portar conseqüències en cas de frenada sobtada. Suposo que l'Ajuntament ja fa tràmits però si creieu que heu de recollir signatures... .aquí  estem els usuaris. Tot seguit faig la reclamació a Renfe. Ah!, i les escales elèctriques de l'estació continuen sense servei.   Resposta
Realment tractar amb ells és com picar ferro fred o empènyer un vaixell amb les mans. Fem arribar el vostre comentari als dos responsables de la línia  R3  de Renfe i  Adif . D'altra banda, ens varen confirmar, fa dues setmanes, que invertirien 40.000 - 50.000 € en la reparació de les escales mecàniques de forma imminent. Anem fent el seguiment.
10420 2018/12/07 Una altra vegada es repeteix una infracció d'un particular o empresa en un lloc públic Ctra. Santa Eugènia coordenades 41.918, 2.260.  
10419 2018/12/07 Sol·licito a qui correspongui la solució de la problemàtica en matèria d'aparcament de cotxes per a residents de l'Av. Martí Genis i Aguilar, entre els carrers Jaume  Munmany  i carrer de Pere II El Gran incloent el carrer Andreu Febrer, en els quals no hi ha cap zona pintada durant els últims almenys quatre anys enrere: També el control d'alguns guals en els quals les cases estan desocupades fa temps i no se sap si es pot aparcar o no. També l'afluència diària de persones que assisteixen a la mesquita principal de Vic, fa gairebé impossible per a nosaltres els residents d'aquests carrers poder accedir a una plaça d'aparcament en condicions normals; per aquest motiu i en relació a la resposta d'un dret de petició, amb número  AUR10S3 *HL del 27-12-2016 pel que fa a les zones verdes, em sembla que no ens estan donant prioritat als qui paguem els impostos anuals i hauríem de tenir almenys prioritat que la majoria de persones que col·lapsen la zona i no són residents.
10418 2018/12/07 2018/12/08 Cada vegada més volem una ciutat de vianants. Els cotxes han de circular al voltant de la ciutat de Vic. No pot ser que la Ronda Camprodon a on hi ha molts pisos i molta gent que hi viu tingui 4 carrils i tot el trànsit que té. Agrairia que es tingués en compte de reduir-ho a 2 carrils i fer les voreres més amples. No només per menys soroll, sinó per fer cada vegada més una ciutat transitable a peu a on els cotxes s'aparquen als afores de la ciutat. Resposta
Efectivament cada dia més hem d'anar cap a una ciutat més sostenible i orientada a les persones i no als vehicles. Aquesta proposta està en anàlisi, conjuntament amb la carretera que es proposa fer al cantó nord de la ciutat, des del polígon Sot dels Pradals, per darrere del Puig dels Jueus i sortir al costat dels Bombers de la  crta .  de  Roda, que hauria de reduir el trànsit de la pl. del Mil·lenari , ronda   Camprodon  i Bernat  Calbo . Actualment s'està treballant des del POUM i des de la Taula de Mobilitat i del Pla de Mobilitat Urbana.
10417 2018/12/07 2018/12/08 Em voldria referir avui a la resolució del Síndic de Greuges de Vic, del dia 11 d'octubre de 2018, i que va sortir publicat a la premsa, el nou 9 el dia 12 de novembre del 2018. La resolució deia que em donava la raó amb què l'Ajuntament de Vic ha de fer canviar els cartells d'indicació circulatòria per cotxes en què sols posa "La Guixa" i han de dir Sentfores-La Guixa i el núm. de carretera  BV  4316. Com està aquesta qüestió?, quan es farà el canvi de cartells?, ja s'han fet les gestions?, o està tot encallat per conveniència? Segurament passa igual que amb el camí lateral per vianants i bicicletes que està encallat. Per quin motiu o també per conveniència?    Resposta
A finals d'agost 2018, l' AA .VV  de La Guixa ja ens ho va manifestar i els vàrem confirmar que si la Diputació no ens hi posava cap inconvenient, nosaltres tampoc en teníem cap per modificar-ho. En data del 18 d'octubre ja els hi vàrem confirmar que procedíem al canvi a "Sentfores-La Guixa", però, en data 12 de novembre, la mateixa  AA .VV  ens demana modificar-ho per "Sentfores (La Guixa)", ja que sembla que lingüísticament és més correcte. Hem demanat fer aquests canvis definitius i esperem que a finals de gener tinguem les noves retolacions llestes. D'altra banda, el camí de vianants està a l'espera de rebre la viona (tanca de protecció revestida de fusta) per poder continuar i acabar. Per això actualment el camí es desvia cap al Tió.  
10416 2018/12/07 Em torno a adreçar a vosaltres per la resposta donada de 10327, ja que no correspon el carrer que esmenteu amb la zona que jo us comento en tal escrit. La zona en què els cotxes van per sobre del límit de velocitat (és 50 km/h), està just després del cartell que indica el poble de Sentfores/la Guixa. És just a l'entrada del poble (abans de la rotonda). I la casa de la nostra mare està situada just després del cartell esmentat anteriorment. Com us vam comunicar en l'anterior escrit, la mare té 85 anys i amb dificultats motores i per tant no pot anar de pressa a passar la carretera, amb el perill que suposa que l'atropellin.
10415 2018/12/06 Al Carrer Rafael Subirachs i Ricard hi ha un carril bici el separador pintat del qual està molt desgastat, i és difícilment visible pels cotxes, cosa que posa en greu perill els ciclistes que l'utilitzen. Per acabar d'agreujar la situació, la vegetació que creix a la part oposada del carrer obliga els cotxes a envair el carril bici per evitar-la. Agrairíem que el carril bici fos repintat, la vegetació invasiva eliminada i si és possible, afegir separadors físics entre la via dels cotxes i el carril bici com hi són per exemple a la Rambla Davallades.
10414 2018/12/05 Al carrer on hi ha el  MRW  no hi ha prou espai per circular dos cotxes alhora, per culpa de les furgonetes d'aquesta empresa que hi ha aparcades just a la banda d'aquest establiment. És de doble sentit però no hi ha prou espai per circular-hi quan hi ha cotxes aparcats en aquesta banda. Un dia hi haurà un accident.  
10413 2018/12/05 2018/12/05 C/Providència, alçada piscina. El contenidor blau i groc està tant ple que no es pot obrir i les bosses es van acumulant pel voltant del contenidor.    Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho veure. Hem passat avís a l'empresa de la recollida i quedarà solucionat ben aviat, avui mateix. Gràcies.
10412 2018/12/04 2018/12/05 Avui sembla que hem tingut una visita, aquí al Poble de Sentfores "La Guixa" de l'alcaldessa, sense cap avís previ; ens ha vingut a portar uns paperets per desitjar-nos Bon Nadal. Ens està molt bé, però la millor felicitació seria que tingués més en conta el poble de Sentfores "La Guixa". Sembla que les felicitacions anaven dirigides més a les persones grans;  doncs  la millor felicitació crec que seria que adeqües un espai per aquestes persones en el centre cívic, cosa que fa anys, que es demana, però ja li sembla suficient una cartolina amb Bon Nadal i Feliç Any 2019, any que seria feliç, pels veïns del poble si es comportés com a l'alcaldessa i ens tingués en consideració, no com ara.   Resposta
No creiem que l'alcaldessa, ni ningú, hagi de demanar permís per venir a La Guixa. I opinem que està molt bé que hi vingui i es passegi pels carrers, parli amb la gent i si a més els felicita les festes, millor que millor. De ben segur que la gent li haurà fet veure les mancances que té el poble. No tenim record de cap alcaldessa tan propera amb la gent i sensible amb les preocupacions.
10411 2018/12/04 2018/12/05 Com és possible que en alguns llocs de la ciutat els dissabtes a la tarda no es paga en zona blava  (  crta  Barcelona, Estadi, etc.) i en altres si, centre de ciutat. No paguem els impostos, perquè aquestes diferències entre zones d'una mateixa ciutat? Esperem resposta.   Resposta
No totes les zones de la ciutat tenen les mateixes necessitats ni requeriments des del punt de vista de mobilitat. Hi ha sectors perifèrics i/o amb equipaments on només hi ha estacionament lliure i gratuït, altres sectors amb una trama comercial elevada que tenen zona blava per garantir la rotació, altres sectors amb densitat d'habitatges elevada que tenen zona verda per facilitar-ho als veïns, altres amb estacionament més tou, etc. cada sector de la ciutat està tractat en funció del que creiem que necessita.
10410 2018/12/04 2018/12/05 A la zona verda que hi ha carrer Jaume I el Conqueridor, la gent ha creat un petit camí que va a parar al pas de vianants del número 52. A l'hivern, aquesta via de pas es torna perillosa, ja que la gent hi patina. Podria l'Ajuntament "condicionar" aquest caminoi creat a força de passar-hi per tal que no resultés perillós per la gent que l'utilitza?   Resposta
Gràcies per fer-nos-ho veure. Hem planificat amb l'Àrea de Serveis, pavimentar aquesta traça de camí per a vianants i garantint el reg a ambdós cantons.
10409 2018/12/04 Barri del remei: entre c/Prat de la Riba i Candi  Bayes , hi ha molta  brutícia  i els contenidors estan sent molt mal tractats.  
10408 2018/12/04 Es demana des de la comunitat del c/Bisbe Morgades 37 de Vic, que s'esporguin els arbres de la fotografia adjuntada, ja que quan surten a les respectives finestres o balcons, només veuen que arbre i troncs i pràcticament se'ls fiquen dins de casa. Els hi demanem que ens diguin a quina època s'esporguen i que quan es faci, que es faci el màxim possible per evitar que es vagin fent tan grossos.  
10407 2018/12/03 En referència al suggeriment número 10299, vull agrair la rapidesa amb què aquesta va ser atesa. Us felicito per la vostra tasca. Alhora, però, vull dir-vos que la solució de la incidència ha estat a mitges, s'ha fet un pedaç. Es va millorar part d'aquest accés, però la zona més propera als locals no en van ni tocar, de fet, no en van ni treure les pedres que hi ha i que poden jugar alguna mala passada a la gent que diàriament hi ha de passar. A més, amb l'agreujant que hi ha una manca d'il·luminació molt important que també s'hauria de millorar. Gràcies a l'avançada per la vostra gestió.  
10406 2018/12/03 2018/12/05 Sóc usuària d'un pàrquing al carrer St. Sebastià de Vic, fa més d'un mes que no puc utilitzar el pàrquing a causa de les obres del carrer. Fa més d'una setmana que no es realitza cap treball al carrer. No entenc aquesta falta de respecte pels veïns i comerciants de la zona. Resposta
Lamentem les molèsties que s'estan ocasionant. El dia 12 de novembre es va tallar l'accés al pàrquing del carrer de Sant Sebastià i després d'això l'empresa que talla les pedres va deixar de subministrar les peces necessàries per continuar el carrer de Sant Sebastià, hi ha hagut promeses de subministrament per part del picapedrer que s'han vist desmentides amb l'arribada de només material corresponent al carrer de Sant Fidel, pel que no s'han pogut continuar les obres al carrer de Sant Sebastià, ni tampoc s'ha pogut fer un paviment provisional com ens hauríem plantejat de fer si haguéssim sabut el termini d'entrega de la pedra. Finalment la pedra ha arribat avui dimecres a la tarda, i es reprendrà la feina el dilluns 10 de desembre, avançarem fins després del gual entre el dilluns 10 i el dilluns 17, rejuntarem i el divendres 21 els vehicles ja han de poder trepitjar el paviment i accedir a l'aparcament.
10405 2018/12/02 2018/12/02 A les 10 del matí del diumenge les llums de Nadal dels arcs de la plaça estan enceses. Estaria bé apagar-les doncs és una despesa de llums innecessària.   Resposta
Gràcies per l'avís. Avui mateix, l'equip de guàrdia, ha solucionat l'errada de connexió.
10404 2018/12/02 2018/12/02 El nostre pis està situat al carrer Gallissà 29,1 C. Damunt d'un local anomenat "La  Cumbre " propietat de Catalunya Vella (excombatents) radicat a la plaça estació numero 5. Des de l'estiu d'aquest any estem  suportant  sorolls de música i cridòria inapropiats per aquest local, en principi bar, restaurant, però l'han convertit en bar musical-discoteca fins altes hores de la nit. Hem presentat denúncies a la policia municipal, que sempre ens ha atès i han procedit a inspeccionar el local i aixecar les actes corresponents. Ha arribat un punt que després d'aquestes inspeccions i les reincidències sense correcció, que  m' adreço  a vostès per buscar una solució definitiva.   Resposta
Traslladem el vostre missatge a la regidoria responsable d'activitats, reunirem les diverses actes d'inspecció que ens dieu existents dels controls de la Guàrdia Urbana i conjuntament amb els tècnics d'activitats es duran a terme les accions que es creguin adients per arribar a una solució a la problemàtica.
10403 2018/11/30 2018/12/03 Sóc una veïna de la Serra-de- Senferm , avui volia llençar la brossa i he trobat els contenidors tan junts i mal posats que no podia obrir les tapes, han fet les obres per posar-los o massa estret o massa contenidors.   Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho veure. Passem avís a l'empresa de recollida perquè posi els contenidors de forma correcta.
10402 2018/11/30 2018/12/02 M'agradaria rebre informació respecte a un projecte de  pipican  que sembla que s'instal·larà a la zona del Nadal (carrer del Nadal i carrer de Miquel Llor). Desconec en quin estadi es troba el procés d'aprovació d'aquest projecte i pel que sé, ara mateix, els veïns de la zona no tenen cap mena d'informació per a poder manifestar-se a favor o en contra. Segons tinc entès no hi ha una Normativa aplicable pel que fa a pipicans, però el POUM declara aquest espai com a  SVu  (Parc Urbà) i a escassos 300 metres l'ajuntament disposa d'un espai catalogat de  SVt  (Parc Territorial del Mas d'Osona), el qual queda molt més allunyat de qualsevol habitatge de la zona i que per tant, estalviaria qualsevol molèstia als veïns de la zona.   Resposta
Ara com ara, l' AA .VV  del Sucre ( c / de la Laura, 19 baixos) ha presentat la seva idea de com voldrien que es fes una zona d'esbarjo per les mascotes i alhora que fos equipada amb aparells per dur-hi a terme activitats "d' agility " i altres activitats que agafessin a més usuaris de la ciutat. No hi ha un projecte tècnic redactat, ni en tràmit, sinó que l' AA .VV  ho tenen en fase de donar-ho a conèixer i de copsar-ne l'opinió. No estaria de més que us apropéssiu al local de l' AA .VV  i us expliquessin la seva idea.
10401 2018/11/30 2018/12/03 En el carrer Bisbe  Strauch  el costat de l'escala núm. 12 i davant de la baixada el pàrquing, hi ha una llosa que s'ha desaferrat del terra. Perill d'accident pels vianants.   Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha fet un repàs a les peces del paviment d'entrada a l'aparcament. Esperem que es referís a aquests.
10400 2018/11/30 2018/12/02 Ahir a les 8 del vespre va cremar un contenidor al c. Pare Huix. No em ve de nou perquè a la cantonada entre el Carrer Pare Huix i Dr.  Salarich  sovint hi ha grups drogant-se. Crec que en el nostre barri fa falta, amb urgència que hi hagi controls. Veiem que el nostre barri es va degradant: des de gent que orina al carrer, deixa trastos a prop dels contenidors. Fins i tot ens hem trobat gent drogant-se a l'entrada del nostre edifici, motiu pel qual ara posem un segon porter. També cal controlar la gent que aparca a l'entrada del nostre garatge (tot i estar marcat a terra) Això passa al C. Martí Genís Aguilar (prop d' MRW )   Resposta
No tenim certesa de si l'incendi dels contenidors prové d'una bretolada d'algú, o bé si prové d'una imprudència d'haver-hi tirat cendres calentes d'estufa i que han encès plàstics i papers. No obstant això, portarem aquesta problemàtica a la reunió de l'equip de govern perquè sigui comentat i s'hi actuï en conseqüència.
10399 2018/11/30 2018/12/04 A la variant de Calldetenes la gent es passa el semàfor vermell constantment. Podeu controlar-ho o fer com a la Guixa?   Resposta
Un cop finalitzades les obres d'adequació de la variant de Calldetenes, aquest tram ha passat a ser competència de la Diputació de Barcelona i, en conseqüència, qualsevol actuació ha de tenir l'autorització de la mateixa Diputació. Li traslladem el seu suggeriment, perquè com a titular de la via, adopti les mesures que consideri escaients per controlar que els vehicles respectin el semàfor existent.  
10398 2018/11/30 2018/12/04 Segueix carregant l'autobús de Salt a les 7,45 a la parada de taxis de l'estació i tenim l'estació dels autobusos allà mateix. És de l'empresa Roca.   Resposta
Agraïm el seu suggeriment i la informació facilitada, ens posarem en contacte amb l'empresa operadora d'aquest transport escolar per adequar el recorregut i la parada de l'autobús a una zona adient i evitar així les molèsties que aquest transport escolar pugui ocasionar.
10397 2018/11/29 2018/12/03 Sóc veïna del Barri Santa Anna, c/Mare de Déu de la Mercè, just a davant el núm. 3 hi tenim un arbre immens, que l'haurien d'esporgar i tallar les branques que sobresurten més del compte, i aquesta època el carrer és un mar de fulles, però els veïns just del davant les branques que surten ens cauen totes les fulles als terrats.... quan arriba aquesta època, hem de recollir bosses i bosses de fulles que ens taponen els desaigües, i acabes molt cansat, crec que algun veí ja s'ha queixat, jo ho he fet diverses vegades, inclús al personal que poden, però diuen que ho hem de dir al departament que toqui, Ja estem una mica farts... Esperem una resposta.   Resposta
Els arbres a la via pública aporten molts beneficis als veïns i la ciutadania, ambientals, econòmics, de salut entre d'altres, però també puntualment alguns inconvenients, durant la caiguda de fulles per exemple. La gestió dels arbres a la ciutat busca reduir els inconvenients sense perdre els avantatges. En aquest cas, periòdicament es realitzen treballs d'esporga per controlar que les branques no envaeixin la vertical de l'edifici i la façana. Revisarem en quina situació es troba aquest en concret i realitzarem una actuació si cal.
10396 2018/11/29 2018/12/04 Volia informar que a l'Av. Martí i Genís, hi ha problemes de visibilitat pels conductors perquè hi ha cotxes que aparquen a la banda dreta en sentit la Guixa.   Resposta
Gràcies per l'avís. Donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat perquè s'estudiï l'ordenació de l'estacionament existent a l'Avinguda Martí Genís i Aguilar amb l'objectiu de millorar la seguretat en el trànsit.
10395 2018/11/29 2018/12/05 No sé si és una sensació meva o quan es fan els carrers nous, no es pensa que a vegades plou i no es fan desaigües suficients per treure tota l'aigua. Quan es va fer la Rbla. Hospital el dia que va ploure els que venim de l'altra banda del riu ens arribava l'aigua quasi als turmells. Ara s'ha fet un nou tram i tampoc i veig els desaigües, Pensen que l'aigua ja arribarà al riu per la inèrcia del pendent o no hi varen pensar? O serà la fase 2?, en aquest cas suggereixo que a tots els veïns de l'altra banda del riu ens regalin unes botes d'aigua per anar a Vic. Resposta
Des del departament d'urbanisme ens manifesten que: En la urbanització dels nous carrers es col·loca una superfície d'infiltració d'aigua equivalent a la preexistent, a la que hi havia, excepte que s'hagués manifestat insuficient amb anterioritat. En el cas de la rambla de L'Hospital s'ha mantingut el nombre d'embornals (reixes rectangulars), i quan s'arriba a l'àmbit de la plaça del monjo  Gerbert  d'Orlhac s'ha disposat una reixa lineal de les que es considera invisible, simplement passa desapercebuda, que té una superfície d'infiltració d'aigua superior a la dels embornals tradicionals.
10394 2018/11/29 2018/12/02 Els veïns dels edificis que donen al carrer Joana  Jugan  demanem que es pugui posar un mirall per veure els cotxes que venen per l'esquerra. Els cotxes aparcats treuen molta visió. O això o eliminar places d'aparcament. És molt perillós.   Resposta
(vegeu també la ref. 10387) L'amplada de la vorera existent al carrer Prat de Galliners, amb un carril bici de doble sentit incorporat a la vorera, així com la distància existent entre la senyalització que delimita l'estacionament en línia del carrer Prat de Galliners i la cruïlla amb el carrer Joana  Jugan  ja faciliten la visibilitat a l'hora d'incorporar-se a la circulació. No obstant això, li donem trasllat al departament de mobilitat perquè valorin si és necessari eliminar alguna plaça d'estacionament més.  
10393 2018/11/28 2018/12/02 Pregunto al Regidor de Serveis i a més Regidor del Poble de Sentfores "La Guixa" perquè no es neteja la part del riu que passa pel poble?, fa anys quan es cuidaven del riu els ciutadans que vivien al poble era molt net com poden veure a la foto que adjunto, fa any quan varen fer-se'n càrrec els Srs. de l'Ajuntament amb la seva brigada de manteniment està fet una porqueria, venen i en lloc de treure la brossa i la merda l'arraconen i ja està, per això tots els voltants i el damunt de la resclosa està plena de porqueria, però amb els anys l'herba ja l'ha tapat i quan plou molt fort l'aigua no passa perquè el pas és molt estret i provoca inundacions. També cal dir que en el pla del riu, terreny públic, a prop del pou, està ple de trastos. Perquè no es fan treure?, és molt lamentable que s'hagi de suportar aquesta falta d'interès per mantenir el poble net i endreçat. Resposta
La neteja dels rius no és responsabilitat de l'Ajuntament, i menys dels veïns. D'ençà que existeix l' ACA  (Agència Catalana de l'Aigua) en són ells els responsables del manteniment i atenció de l'ús que se'n fa dels rius. L'Ajuntament, de forma periòdica demana permís a l' ACA  per actuar-hi, conjuntament amb veïns i alumnes de les escoles de la ciutat, per fer-hi campanyes de neteja i sensibilització. L'espai al voltant del pou que mencioneu, des de disciplina urbanistica de l'Ajuntament, ens hi hem reunit amb els dos propietaris, s'ha comentat i requerit en diverses ocasions als propietaris i s'ha assolit un cert ordre i una delimitació de l'espai que abans no hi era.
10392 2018/11/28 2018/12/02 Les obres que s'estan fent al barri de la Calla són totes una porqueria, i no sé si és perquè s'acosten les eleccions o perquè serà, que les feu totes alhora. El trànsit s'està veient molt afectat per les obres perquè a més heu tret places d'aparcament de tot arreu i encara s'ha de voltar més estona per poder aparcar el cotxe a menys de 5 minuts de casa. Les voreres de 5 metres d'amplada no les necessitem per res aquí, això no és dalt a Vic. I la rotonda "logo de  google   chrome " que heu fet al Martí Genís és una vergonya. Menys gastar-se els impostos en ximpleries i més arreglar els llums, per exemple, que cada setmana quedem amb els carrers a les fosques i no podem contemplar els bunyols d'obres que heu aprovat. La carretera i variant de Calldetenes no sé si són responsabilitat de l'ajuntament de Vic, però també donarien per una bona colla de queixes. No sé si aquesta queixa l'havia de fer en aquesta bústia però aquí la deixo.   Resposta
Expresseu una opinió que acceptem, però no compartim. Des de l'equip de govern s'està promovent una ciutat més sostenible, on els protagonistes han de ser els vianants i no els cotxes. Per això, en la mesura del possible, s'amplien voreres i es facilita l'accessibilitat per a tothom. Pel que fa als problemes d'enllumenat, a hores d'ara deuen estar solucionats, puix que es varen produir un seguit de pèrdues de continuïtat elèctrica, promogudes en gran manera per les grans quantitats de pluja, ara s'han canviat les connexions i cablejats elèctrics i no s'haurien de donar més apagades involuntàries.
10391 2018/11/27 2018/11/28 Davant del número 15 del carrer Anselm  Clavé  hi ha aparcada una furgoneta Peugeot  Partner  3861  BKR  blanca que a dins posa  AVERIADA . Ja hi porta uns quinze dies.   Resposta
Gràcies per l'avís. En passem nota a la Guàrdia Urbana perquè ho tingui en consideració i  actuïn  en conseqüència. a  30/11 escrivim: la G.U . ens  manifesta que el propietari donarà de baixa el vehicle i el retirarà. Se'n farà el  seguiment .
10390 2018/11/27 2018/11/29 Fa ja bastants dies que vaig avisar que a la Plaça  Moragas  al costat del fanal central hi havia un forat en el qual hi ha fils d'electricitat que està destapat i veig que l'únic que s'ha fet és posar-hi quatre cons el voltant i res més no sé què s'ha d'esperar per arranjar aquest tema.   Resposta
Es tracta d'una arqueta del reg del parterre. Hem avisat als responsables de parcs i jardins perquè hi intervinguin.
10389 2018/11/26 2018/11/27 Voldria saber si tan important i necessàries són les obres que hi ha per tot Vic. Jo l'únic que veig és que es canvien els terres per lloses que en poc temps es trenquen. Pacifiquen el transit però jo cada vegada veig més embussos. Crec que una ciutat com Vic es podrien invertir els milions que s'han gastat amb obres, crec que ara mateix no són tan necessàries, i no amb prioritats socials. Mala gestió total.   Resposta
És una opinió del tot respectable, però no és la nostra visió. Volem que l'urbanisme prioritzi a les persones, fent voreres més amples, millorant l' accessibilitat  i millor transitables, entre altres coses. La circulació de vehicles ha de tendir a ser la  mínima  possible i la mobilitat la més sostenible possible.
10388 2018/11/26 2018/11/27 Diumenge tarda enllà, es passejava una rata de claveguera entre les taules del bar La Plaça, tot plegat es va amagar i al cap d'una estona va tornar a sortir. Resulta que el desaigua que hi ha a l'estàtua del Merma  hi havia la reixa fora de lloc i sortia per allà. Val a dir que es passejava amb molta  tranquil·litat .   Resposta
Fem col·locar la reixa al seu lloc i avisem al departament de Salut Pública per fer-hi actuar amb una desratització. Gràcies per l'avís.
10387 2018/11/26 2018/11/29 La sortida del carrer Joana  Jugan  és molt perillosa, no hi ha gens de visibilitat quan vols accedir al carrer Prat d'en Galliners. Es podria eliminar unes quantes places d'aparcament o posar un mirall? Resposta
L'amplada de la vorera existent al carrer Prat de Galliners, amb un carril bici de doble sentit incorporat a la vorera, així com la distància existent entre la senyalització que delimita l'estacionament en línia del carrer Prat de Galliners i la cruïlla amb el carrer Joana  Jugan  ja faciliten la visibilitat a l'hora d'incorporar-se a la circulació. No obstant això, li donem trasllat al departament de mobilitat perquè valorin si és necessari eliminar alguna plaça d'estacionament més.
10386 2018/11/26 2018/11/27 Referent a la seva resposta a la meva referència 10382, caldria que es posin d'acord amb els Srs. de la Diputació de Barcelona, doncs, ells amb resposta a una queixa que els vaig fer, referent a la nova senyalització de la carretera  BV4316  en la que el poble de Sentfores només es diu La Guixa en lloc de Sentfores "La Guixa" Ells diuen, la Diputació, que aquest tram és propietat de l'Ajuntament de Vic, possiblement hi tenen un mal entès amb les mides quilomètriques i potser seria molt necessari aclarir el punt d'inici amb el km. 0 de la carretera  BC  4316, ells diuen que en són propietaris a partir del km. 0,700, jo l'entendria així, ja que les obres en les cunetes les han fet a partir d'aquest punt quilomètric. Si us plau, doni'm una adreça electrònica i li passaré el correu de la Diputació. Molt Lamentable aquest desordre.   Resposta
Per nosaltres no hi ha cap desordre i tenim les coses molt clares. Ja li responíem que en aquesta carretera hi ha tres titularitats, L'ajuntament de Vic, La Diputació de Barcelona i La Generalitat de Catalunya i està mot clar els límits de cada titularitat. Molt aviat acabaran els tràmits de la cessió de la Generalitat a favor de l'Ajuntament de Vic i, aleshores, el tram de sota el pont de  la N-152a  serà de l'Ajuntament de Vic.
10385 2018/11/26 2018/11/27 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, perdonin que els torni a molestar però en la meva queixa que vostès han assenyalat amb el número 10381 em vaig descuidar de dir que a la carretera  BV4316  a sota del pont que hi passa la carretera  N152a  pel damunt; Fa anys que quan plou es forma un llac d'aigua que és molt perillós, segurament quan es va fer la carretera i feren un desaigua, però, amb els anys ha quedat tapat. Com deia aquest tros de carretera la  BV4316  és propietat de l'Ajuntament de Vic i sembla que en tot el tros fins al km 0,800 no existeix manteniment, neteja o qualsevol altra atenció, segur que tampoc cap responsable d'aquesta feina. Resposta
Imaginem que es refereix a la resposta de la ref. 10382. Com ja li dèiem, aquest tram encara no és de l'Ajuntament i no ho ha sigut mai fins al dia d'avui, per tant el manteniment i/o la neteja no corresponia a l'Ajuntament de Vic. També li dèiem que hem demanat la titularitat (precisament per poder fer el traçat del camí de vianants) i ja estem planificant una rectificació dels pendents del ferm en aquest tros, per evitar-ne l'acumulació d'aigua.
10384 2018/11/26 2018/12/04 Voldria informar que hem tingut un problema de rates que entren al pàrquing de la comunitat de veïns, i que el possible focus d'origen d'aquestes rates, seria el solar del Carrer Girona, núm. 1-5 amb cantonada Carrer Montserrat. Diversos veïns les hi han vist a dins del solar. Es va fer una queixa a la Bústia (10007), i caldria saber si es pot anar més enllà per erradicar aquest tema de salubritat pública. El solar del Carrer Canigó, núm. 1-5 cantonada amb carrer Montserrat pot ser un altre focus també, ja que està en les mateixes condicions. Preguem resposta. Gràcies per l'atenció.   Resposta
El dept. de Salut Publica i el de Disciplina Urbanística s'han coordinat per tramitar un requeriment al propietari del solar i poder-hi entrar a inspeccionar i per poder determinar quina intervenció cal fer-hi.
10383 2018/11/26 2018/12/03 Sóc veïna del carrer Salvador Espriu. En el meu carrer hi ha una plaça que comunica amb la carretera de Roda, la qual fa temps que està envaïda d'herbes, les quals per passar d'un costat a l'altre és força difícil, ja que t'has d'ajupir, perquè les branques dels arbres et toquen el cap! Els hi demano, si és possible que ho tingueu en compte.   Resposta
Una part de les plantes que hi ha són arbustives que busquen fer un efecte barrera entre el parc i la  crta .  de  Roda, per reduir l'impacte visual i afavorir la seguretat dels usuaris. En el cas dels arbres, revisarem si cal eliminar branques baixes per facilitar el pas. Passem avís al servei de jardineria perquè hi actuï si ho consideren adient.
10382 2018/11/25 2018/11/25 Sóc veí de Sentfores i passo molt sovint amb cotxe, per la carretera  BV4316 , que em porta a Vic, en les cruïlles que em porten a la  N152a , direcció Ripoll o a Barcelona, és molt lamentable el desmanec que hi ha, brut, mal senyalitzat, no saps si has de passar per un lloc o l'altre, aquest tram de carretera  BV4316  em diuen els Srs. de la Diputació, que fins al  Km  0,800 és propietat de l'Ajuntament de Vic. Normal, per això està com està, vergonyós, espero  Sr , regidor si és que vol, es cuidi de fer que es posi amb, condicions, abans que  hàgem  de lamentar alguna desgràcia. Considero que en lloc de fer tantes obres a Vic, quasi totes innecessàries i de capricis, que sols es busquen arreplegar vots pels partits es facin uns bons manteniments per tota la Ciutat de Vic i també en el Poble de Sentfores La Guixa, que està tot  desmanegat  i brut,  bé  tot no, el Centre de  VIC  preciós, ara el poble de Sentfores La Guixa desmanegat, brut i altres deixadeses.   Resposta
Els trams que enllacen la  crta .  de  La Guixa ( BV4316 ) amb l'N-152, tant cap a Ripoll com cap a Barcelona, són, encara de titularitat de la Generalitat de Catalunya (ni Ajuntament ni Diputació. Hem demanat que ens la traspassin a l'Ajuntament de Vic i actualment està en tràmit). És cert que els primers 800 metres des del passeig Generalitat fins als Països Catalans, és de titularitat de l'ajuntament i ja s'ha licitat les obres del projecte d'asfaltat. Les obres als carrers de la ciutat corresponen als projectes en què ens vàrem comprometre políticament. A més d'aquestes obres, estem licitant 3 lots d'asfaltats de carrers, un d'ells per a després de festes i els altres a la primavera. D'entre  aquests carrers , n'hi ha diversos del poble de La Guixa.
10381 2018/11/25 2018/11/26 Insisteixo una vegada més, que  aneu a donar  un cop d'ull al carrer de davant de l'escola  Andersen , ara ja, quan passes amb cotxe sembla que facis el París Dakar, el sots son profunds i l'un a tocar l'altre i no diguem quan plou, aparques i per pujar al cotxe necessites botes de pescar truites. Tingueu en compte que a més a més anem amb nens. Resposta
S'ha anivellat i reparat la zona d'aparcament i el pas de l'escola.
10380 2018/11/24 2018/11/25 Sóc veí de Sentfores "La Guixa" Referent a la meva queixa 10375 de per què no s'escombren tots els carrers públics del poble, i que em demanin quins carres públics són els que no s'escombren, crec que és una pregunta absurda, l'encarregat responsable d'aquesta feina, sembla que ja hauria de saber quins són i no els carrers públics, tan sols això ja demostra el poc interès i desmanec amb les tasques del manteniment, neteja i tasques de jardineria en el Poble. En l'apartat de jardineria, els parterres del poble no es netegen mai, els arbres mal tractats i mal esporgats, la part del riu  Mèder , que passa pel costat del poble, brut i desmanegat i molt més, la llista de desmanecs és infinita, si cal, i algú em visita li ensenyaré els carrers que són públics i no. Resposta
Si un carrer o passatge és públic o no, ho haurem de verificar a urbanisme i patrimoni. És per això que, si realment ens vol ajudar, li preguem que ens faciliti els noms dels carrers que afirma que mai netegem i nosaltres ho verificarem i rectificarem les planificacions dels recorreguts de neteja si és el cas. Òbviament, si no són vials de titularitat pública, continuaríem sense netejar-los.
10379 2018/11/24 2018/11/25 Com a resident jo i el meu fill del carrer st., Miquel dels Sants núm. 5, 1-2, voldria comunicar una notícia apareguda al 9 nou aquest divendres a la secció d'esports, pàg.39 referent al meu fill Josep Codina Costa, com a 3r de l'Open  Racc  de  Karting , per passar la notícia a l'institut municipal d'esports.   Resposta
Enhorabona i ho fem arribar a la regidoria d'esports, que de ben segur ja n'estan al cas.
10378 2018/11/23 2018/11/26 Fa més de dues setmanes que hi ha aquestes bosses d'escombraries al Portalet al costat del pont romànic.   Resposta
Les farem retirar, però han estat sense recollir uns dies expressament per posar en evidència que aquest no és un punt de recollida de residus. Hi ha un cartell que a més ho indica.  
10377 2018/11/22 2018/12/03 Sóc veí de Sentfores, en el carrer on i tenim el col·legi existeixen unes tanques vegetals en unes finques privades que ocupen tota la vorera i es fa impossible passar quan hi tenim cotxes aparcats. Perquè no es fan tallar? Al reg. de serveis li he dit infinitat de vegades però com sempre res de res.   Resposta
Ja està en marxa. Atès que hi ha dues finques amb la tanca vegetal envaint la vorera s'han obert dos expedients i s'han notificat als seus propietaris.
10376 2018/11/22 2018/11/26 La carnisseria ubicada a la carretera de roda numero 2 (i els establiments del costat en menor mesura) utilitza la vorera com a zona de càrrega i descàrrega de les seves furgonetes i també com a pàrquing de clients i proveïdors cada dia. Aquesta situació humiliant, vexatòria i quotidiana es torna insostenible i perillosa a les 8 del matí els dies feiners perquè les furgonetes tapen la visibilitat dels cotxes que surten de l'aparcament subterrani de l'edifici en un moment de molt trànsit de vehicles i en què la vorera va plena d'estudiants que travessen cap a l'IES Vic. S'han viscut moments de tensió, insults, nervis i ja falta menys perquè atropellin algú o hi hagi un accident. Tot això amb la connivència de la Guàrdia Urbana que passa cada dia per la zona sense intervenir. Que ha de passar perquè s'arregli aquesta situació, una desgràcia? Els vianants i veïns de la zona no mereixem aquesta perillosa ocupació de l'espai públic.   Resposta
Comentat el que fa el cas tant a la regidoria de convivència i seguretat com a la Guàrdia Urbana, ens manifesten que s'obren uns controls  programats  per donar solució a la problemàtica.  
10375 2018/11/22 2018/11/23 Sóc veí de Sentfores, en el parc del Pla Del Maset hi tenim un fastigós contenidor brut que a més alguns dies fa pudor. He demanat infinitat de vegades al reg. de serveis i a altres persones de diferents departaments de l'Ajuntament que el treguin, ningú escolta, com a mínim que es netegi el terra i tots els voltants doncs bé, els Srs. de  VialNet  diuen que no és cosa seva i els Srs. de Reciclatges diuen que tampoc, potser caldria que algú posi ordre, senten, perquè el manteniment del poble és deficient, si els diferents departaments un s'excusa amb l'altra o millor dit l'organització potser és un desastre, també cal comentar perquè no s'escombren tots els carrers públics els Srs. empleats diuen que aquests carrers no els figuren en la llista del recorregut, qui és el responsable?   Resposta
Certament, si hi ha un problema de neteja al voltant del contenidor de residus verd, l'hem de solucionar. Ens hem comunicat amb ambdues empreses que hi intervenen, perquè es coordinin de manera que quan es faci el buidatge del contenidor es pugui netejar. Pel que fa a la neteja de carrers, no ens consta que no estiguem netejant algun carrer públic. Si ens indica de quin tram en concret es tracta, comprovarem si és d'àmbit públic o no, i si és públic, l'incorporarem en el recorregut per netejar.
10374 2018/11/22 2018/11/26 Sóc un veí del carrer del nord. Tenim problemes per sortir dels pàrquings quan acaben les classes de l'escola de dansa que hi ha al mateix carrer. Els pares esperen els nens aparcats a la vorera o ben bé al davant del gimnàs, ocupant els espais de vianants. Hem avisat al gimnàs però, ens diuen que ells no hi poden fer res, que truquem a la guàrdia urbana. Podeu fer alguna cosa?  Resposta
Comentat el que fa el cas tant a la regidoria de convivència i seguretat com a la Guàrdia Urbana, ens manifesten que es fan uns controls programats per donar solució a la problemàtica. Malgrat que encara hi ha algun cotxe mal aparcat, se'n fa seguiment i la situació ha millorat moltíssim respecte del que era inicialment. Es continua amb el control.
10373 2018/11/20 2018/11/29 Pas zebra carretera de roda /plaça de Catalunya, davant col·legi Guillem de  Montrodon . Cal que es pavimenti de nou el tram que va de la vorera del col·legi a la carretera, està en mal estat, el paviment és irregular, sempre és brut i sovint hi ha bassals. Caldria fer el mateix que es va fer a l'altra vorera del mateix pas i que va quedar perfecte. Per millorar la seguretat del pas caldria fer-lo elevat o bé posar alguna barrera a la carretera per tal que els vehicles no vagin a tanta velocitat. (ja he fet aquesta sol·licitud en altres ocasions. He presentat instàncies presencials i electròniques. Cap resposta. Com a contribuent no mereixo aquest tracte) Resposta
Aquest tram de carretera no és de titularitat de l'Ajuntament. Pel que fa a l'accés del pas de vianants, hem programat fer un paviment nou similar al de l'altre costat, com bé ens indiqueu. I alhora s'ha valorat l'evacuació d'aigües a calçada.
10372 2018/11/19 2018/11/20 Desconec si el pàrquing de sorra del sucre depèn de l'ajuntament, però si és així, podrien arreglar els enormes forats que hi ha? Fa més d'un mes que està fatal i cada dia són més grossos.   Resposta
(vegeu també la ref. 10341) Sí. Efectivament depèn de l'ajuntament i tenim planificades unes actuacions d'anivellament. A causa dels episodis de pluja vam fer un repàs a l'accés d'aquest aparcament el passat 8/11/18, fa molt pocs dies. D'aquí a uns dies està previst fer-hi una nova repassada que ja tenim programada anualment (Mercat del Ram, Estiu, Mercat Música Viva i Mercat Medieval) i si fa molt mal temps i es creu oportú s'hi fa algun repàs més durant l'any, com és el cas que ara ens ocupa.
10371 2018/11/19 2018/11/20 Voldria demanar que poseu unes barres per exercici com les que van treure al parc del carrer de l'Alguer, que anaven molt bé. Si el problema era el soroll, les podeu ubicar al parc del  Gurri  darrere de Fred Vic o darrere del  Supeco . Crec que és un bon lloc i la gent faríem bon ús, tant per estirar després de córrer o caminar com per fer exercicis. Espero que tingueu en compte aquest missatge. Resposta
Tot el conjunt del wok  out , serà instal·lat  pràcticament  on ens indiqueu. En el parc de Xavier Roca i  Vinyas , entre el llac i les escultures. Aquesta setmana es començarà a fer el paviment. En pocs dies tornarà a ser operatiu.
10370 2018/11/19 2018/11/26 Trànsit c/Sentfores: Fa un més que es va col·locar una pilona sense avisar-nos que impedeix el pas dels cotxes alhora que evita també el pas dels veïns. Amb aquest canvi hi ha veïns que entren per l'avinguda dels Països Catalans i quan han de sortir marxa enrere, entrant també de recules a l'avinguda, perill que suposa tant pels veïns que volem entrar al garatge com pels cotxes que venen per l'avinguda. És un problema que ve de lluny, ja s'hi va instal·lar una pilona fa anys i es va treure per aquest motiu. És un carrer que hi ha veïns d'altres carrers que l'utilitzen per incorporar-se a l'Avinguda. Vistes els senyals que hi han posat en els últims anys: " prohibit circular " i "prohibit el pas excepte veïns". Demanem: La retirada de la pilona i posar-hi un senyal de prohibit aparcar així evitarem la sortida de recules. Només hi ha dos garatges amb gual i sempre hi tenim cotxes aparcats al davant, cosa que dificulta l'entrada i la sortida. Resposta
El carrer Sentfores és un carrer on la circulació es troba restringida únicament als veïns. Malgrat l'existència de senyalització de prohibició, alguns conductors el feien servir com a trànsit de pas pels vehicles que volien accedir a l'avinguda dels Països Catalans des del carrer del Remei, trànsit de pas que es feia a vegades a molta velocitat per un carrer que no disposa de voreres i amb el perill que això podia comportar. Per evitar-ho es va optar per prohibir-lo físicament, ja que amb la senyalització no era suficient, per mitjà de la instal·lació d'una pilona, tal com havia sigut temps enrere abans de les obres del carrer. Atès el seu suggeriment li donem trasllat al departament de mobilitat per tal que es prohibeixi l'estacionament de vehicles al carrer Sentfores per tal que no es dificulti l'accés als guals amb la presència de vehicles estacionats. Així mateix iniciarem una campanya d'advertiment als veïns i vehicles que s'hi estacionen abans de procedir a denunciar les infraccions que se n'observin.  
10369 2018/11/19 2018/11/21 A baix el riu, al Passeig Pep Ventura, hi ha una taula de bar i uns tamborets tirats, esperem que siguin retirats doncs ja fa més de tres setmanes que hi són. Us ho agrairem. Resposta
Passem avís per la seva retirada. Gràcies per l'avís.  
10368 2018/11/18 2018/11/19 De cara a les obres del c/ Verdaguer, potser no s'hauria de caure en el mateix error de la Rbla. Hospital dels "claus"  al terra  en els passos de vianants perquè quan plou rellisquen. No entenc que el pas que va dels Jutjats al c/ Dr. Junyent, hi ha rajoles per indicar-lo i a més els claus a la rampa. Sembla que els "claus" són una mala solució per un possible "oblit" d'haver-ho fet en el seu moment en rajoles indicatives. Almenys aquesta és la impressió que fa. La gent gran els tem i encara no ha començat l'hivern! Aprofito també per dir que les rajoles de la majoria de les voreres estan en molt mal estat. Crec que tot i les obres, Vic s'està degradant. Estic a la vostra disposició per a qualsevol aclariment. Resposta
El ratllat direccional és per advertir a les persones amb dificultats de visió o a invidents de la presència d'un pas de vianants i per indicar-li la direcció en què trobarà el pas de vianants. La franja de botons indica la fi de zona de vorera i entrada en zona de calçada. Les dues senyalitzacions són imprescindibles i compatibles entre elles. Posem botons metàl·lics en zones de pedra sorrenca tipus Vinaixa perquè aquest tipus de pedra és molt tova i no permet fresar i donar la forma dels botons com es pot fer per exemple amb el granet. En zones de paviment de panot o paviment de lloses de formigó, les peces ja porten els botons gravats. Els botons tenen un acabat ratllat antilliscant. Compleix amb els requeriments de la normativa vigent.
10367 2018/11/18 2018/11/19 Un cop instal·lats els nous fanals del carrer Bisbe  Torras  i Bages ens hem trobat que ha quedat anul·lada la visibilitat a través del mirall de la sortida del garatge del número 1. Imagino que està previst moure el mirall amb la remodelació de la vorera, però, ara mateix, és dificultós sortir del garatge. No es veuen els cotxes i hi ha molt transit de vianants donat que és l'única vorera transitable en aquest moment. Adjunto una d'imatge feta des del cotxe just al moment de sortir del garatge.   Resposta
El mirall està previst desplaçar-lo avui mateix. Aquest matí hem estat amb un dels veïns del pàrquing replantejant la situació exacta per a la millor visibilitat de la sortida del pàrquing. a  30/11 escrivim: comentat amb un dels veïns, finalment hi ha hagut un canvi, el mirall no s'ha desplaçat i s'ha optat per instal·lar-lo fixat a la columna d'enllumenat que hi ha davant del pàrquing, aquesta opció ofereix millor visibilitat. S'ha demanat la peça especial de fixació a la columna, quan arribi s'instal·larà.
10366 2018/11/17 2018/11/22 M'agredia que, si pogués ser, arregleu la vorera de la vora del Carrer Màrius Torres i  Perenya , hi ha tres lloses faltant i qualsevol ciutadà es podria entrebancar i fer-se molt mal, per això demano si us plau que ho arreglin.   Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'han reparat les peces de panot que faltaven i s'ha reparat la zona de l'arqueta. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10365 2018/11/17 2018/11/18 Aparcament tanatori. Des de fa mesos que hi ha cotxes destrossats/abandonats que caldria retirar, ocupen places d'aparcament i donen molt mala imatge. Darrere la comissària hi ha un espai de dipòsit de vehicles, no han d'anar allà?   Resposta
Efectivament aquests vehicles han d'anar a l'espai del darrere la comissaria de la Guàrdia Urbana. Actualment s'està acabant de condicionar-lo i tan bon punt sigui possible s'hi traslladaran.
10364 2018/11/16 2018/11/22 En data 26-10-2018 va arribar a les dependències municipals de la guàrdia urbana una gossa trobada per la ciutat de Vic, sense microxip identificatiu, la qual va ser recuperada per la família. En data 16-11-2018 la mateixa gossa torna a ser trobada voltant per Vic, seguia sense microxip identificatiu. El compliment de les ordenances municipals existeix?, i el de la llei de Protecció Animal on diu clarament que els propietaris de gossos, gats i fures estan obligats a identificar-los? Com és possible que una gossa surti de les dependències municipals sense haver estat identificada?, o que no es requereixi al seu propietari la seva identificació?, des del primer cop que la gossa va ser trobada al carrer fins al segon cop passen 21 dies, temps suficient per complir amb el procediment d'identificació animal per part del propietari, sense tenir en compte que l'animal tampoc va ser cedit per la guàrdia urbana degudament  identificat .   Resposta
Hem demanat als serveis tècnics que ens informin del que va passar i, ens manifesten que l'animal que comenteu incorporava el xip des del primer dia, i per això es va poder retornar ràpidament a la família. Malauradament se'ls va escapar una segona vegada. Si necessiteu més informació d'aquest cas en concret,  hauríeu  d'utilitzar els tràmits reglamentaris.
10363 2018/11/16 2018/11/16 Quan estarà fet el carril bici per anar a la Guixa? Es va anunciar a la premsa que es faria entre el març i l'octubre, amb un pressupost i unes característiques. Que s'ha fet? Es farà algun dia i amb les característiques, condicions i pressupost que es van dir?  De moment tenim un barri de Vic on és difícil arribar -hi  a peu o en bici. Em desplaço cada dia amb bicicleta a Vic i us ben asseguro que m'hi jugo el físic. Alguns veïns em titllen de boig imprudent, però és el meu mitjà.  I insisteixo que el poc tros que s'ha fet no respon al que es va anunciar i pressupostar i no permet passar-hi en condicions si no és amb roba d'excursionista. Com hi puc passar si vull anar a treballar? Resposta
El projecte del camí per a vianants va néixer com un camí rural, amb la calçada de sauló (ni formigó, ni asfalt) com més paral·lel a la carretera existent millor. El projecte va ser aprovat pel Ple Municipal i presentat a l' AA .VV . La Generalitat per una banda i la Diputació per una altra, com a titulars de diferents trams de la carretera, ens han imposat uns requeriments que hem de complir, com la col·locació d'una viona (tanca- valla ) de protecció en els trams més propers a la carretera. L' AA .VV  va demanar que la viona no fos la típica metàl·lica de les carreteres, sinó que fos recoberta de fusta. Actualment estem a l'espera del proveïdor i per això s'ha barrat el pas i es desvien els vianants pel camí cap al Tió. Quan arribi la viona, es recuperarà el traçat al costat de la carretera i s'acabarà el tram fins a Vic. Les pluges no ens han permès compactar, de moment, el ferm com voldríem.
10362 2018/11/16 2018/11/19 Insistim en la necessitat de posar atenció en el comentari número 10297, ja que les branques que sobresurten d'aquest solar ja es van fent més perilloses pels vianants. Voldríem saber si s'ha avançat en la gestió, ja que els veïns segueixen presentant queixes. Moltes gràcies Resposta
  Segons ens informen, hi ha 3 propietaris, 2 estan notificats i resta pendent un. Un cop tots ho han rebut tenen un termini per actuar. Segueix el seu curs.
10361 2018/11/15 2018/11/19 Pont de Queralt canto Portalet. La manca de civisme i la poca cura de l'ajuntament fa que  hi   continuï  deixalles  a terra  on abans hi havia el contenidor. Resposta
Més aviat diríem que la manca de civisme. Si no hi ha contenidor, no es poden deixar deixalles a terra. Hi ha un cartell que a més ho indica. Hi ha àrees de contenidors properes que són les que s'haurien d'utilitzar. Estem revisant les bosses per detectar al responsable, però no sempre és fàcil. Tampoc som partidaris de retirar les bosses immediatament, perquè així es fa evident l'acció incívica per part del seu responsable.
10360 2018/11/15 2018/11/19 Acostumo a moure'm per Vic en Bicicleta, i  últimament  tinc moltes dificultats per trobar un espai buit on aparcar la bicicleta. No per falta d'aparcament, sinó  perquè  moltes places estan permanentment ocupades per bicicletes allà abandonades. Seria necessari retirar aquestes bicicletes per tal que no entorpeixin la lliure rotació d'aquestes places d'aparcament.  Resposta
La longitud total de la xarxa ciclista a la nostra ciutat és de més de 53 km, així mateix disposem de 122 zones d'ancoratge de bicicletes (aparcaments exclusius per a bicicletes) amb una capacitat aproximada per a 976 bicicletes. Els barris amb un major nombre d'aparcaments són el Remei i l'Estadi. Des de la guàrdia urbana es realitzen controls periòdics de les zones d'estacionament i es retiren aquelles bicicletes que són inservibles, però és cert que en algunes zones poden existir temporalment bicicletes abandonades que dificultin la lliure rotació d'aquestes places d'estacionament. Si ens faciliteu les ubicacions concretes, mirarem d'actuar-hi ben aviat.
10359 2018/11/14 2018/11/21 Hi ha 4 fanals contigus sense llum al carrer Soledat 12 per la banda del riu. Tan fosc fa por passar. També és un lloc de trobada per compra de droga i si a sobre és fosc, convida més a fer-ho. Resposta
Gràcies per l'avís. Hem substituït les làmpades i els equips de 2 punts de llum. 
10358 2018/11/14 2018/11/19 Ja  no penso dir res més de les obres de l'eixample  Morató . Només demanar al tècnic de l'ajuntament que porta el control de l'obra, que vingui a mirar si la gent pot baixar el graó amb seguretat i equilibri. Adjunto foto. Esperem que ningú prengui mal. Resposta
  (vegeu també la ref. 10348 i 10315) Des d'urbanisme ens manifesten que la problemàtica la tenim amb el proveïdor de la pedra, fet que no ens permet avançar per manca d'aquestes. L'esgraó ve donat per la rampa de transició entre les peces i el paviment de formigó que està al costat del seu portal. Avui mateix s'amplia la rampa provisional, fent que la rampa comenci a partir del final del brancal i no del portal i els faciliti el seu pas. Per motiu de la col·locació de la pedra, s'ha hagut de començar per la meitat oposada a la botiga. La setmana vinent, si el temps ens acompanya aquesta setmana, es continuarà en el tram de la botiga. No obstant això, al comerç s'hi accedeix amb la calçada de pedra acabada. Lamentem les molèsties que tot plegat us puguin ocasionar les obres.  
10357 2018/11/14 2018/11/19 Demano si es pot pintar el terra d'alguna manera més visible (per exemple amb franges en ziga-zaga) a la cantonada del c/ Puigmal amb c/ Forat Micó, ja que tot i que hi ha una franja groga que indica que no es pot aparcar just a les dues cantonades, els cotxes hi aparquen igualment i és un punt on treu tota la visibilitat pels cotxes quan t'incorpores al carrer Puigmal des de la Universitat. Resposta
La prohibició d'estacionament es troba degudament senyalitzada a la cruïlla del carrer Puigmal amb el carrer Forat Micó. La senyalització per prohibir l'estacionament es realitza per mitjà de línia longitudinal contínua de color groc, senyalització que prohibeix l'aturada i per tant, també l'estacionament en el costat de la calçada on està situada. Una línia en ziga-zaga en un costat de la calçada significa que està prohibit estacionar per estar reservat per un ús especial com seria una parada de Bus o una zona de càrrega i descàrrega, cosa que no seria el cas. Li donem trasllat a la guàrdia urbana perquè en la mesura del possible controlin els estacionaments incorrectes que es puguin produir.
10356 2018/11/14 2018/11/19 A  l'alçada del número 9 del carrer Riera hi ha un accés al clavegueram. Es tracta de dues plataformes de ferro transversals a l'esmentat carrer. Darrerament quan passa per sobre algun vehicle es produeix moviment en aquestes plataformes i, per tant, un soroll sec i metàl·lic que els veïns que vivim a prop d'aquesta ubicació sentim contínuament, sigui dia o nit. Agrairia que ho reviséssiu per tal de minimitzar aquesta molèstia.  Gràcies per avançat.  Disposeu. Resposta
Personal de l'Àrea de Serveis ha detectat que la reixa estava col·locada al revés i per això feia soroll. Esperem que s'hagi resolt.
10355 2018/11/14 2018/11/16 Als veïns del carrer de l'Alguer amb Avinguda Països Catalans, que no volien la zona de  workout  perquè molestava... enhorabona! Ara teniu un descampat per fer  trompos  amb el cotxe (vegeu imatge adjunta). La millora és evident. Gràcies de part de tots els que utilitzàvem el  workout , ara estem molt més tranquils. Resposta
Ho traslladem a la Guàrdia Urbana perquè ho observin i  actuïn  en conseqüència. Pel que fa al  work   out , serà instal·lat  ben aviat  a la zona del parc de Xavier Roca i Vinyes, entre el llac i l'escultura.
10354 2018/11/13 2018/11/16 Avui  heu posat les llums de nadal al carrer manlleu a les  17h . Això ha provocat un caos de trànsit brutal (entre setmana i hora de sortir els nens  del cole , que de normal ja és una zona conflictiva). A més els que tenim pàrquing allà no hem pogut accedir-hi. Com a mínim hauríeu pogut avisar als veïns que faríeu aquesta acció (i sobretot a aquesta hora tan concorreguda) per poder-nos organitzar. Resposta
Lamentem les molèsties ocasionades i ho hem advertit a l'empresa responsable de la col·locació. Esperem que aquest avís sigui útil, per tenir-ho en compte en  pròximes ocasions . Gràcies per fer-nos-ho veure.  
10353 2018/11/13 2018/11/16 Quan  sobrarà   algun cèntim  per tapar els forats del Carrer Pare  Coll? Resposta
Està ja en procés de contractació, el  reasfaltat  d'un grup de carrers, entre ells el c/Pare Coll, que hauria d'iniciar-se a finals de Gener  ' 19.
10352 2018/11/13 2018/11/19 Avui he passat per l'avinguda del Bruguer i les baranes o tanques de seguretat (fusta) estaven trencades i en aquesta mateixa recta hi ha una part que falta col·locar la barana o tanca de seguretat perquè és un perill per a la persona que camina o qui va en bicicleta, ja que hi ha un pendent gairebé vertical, adjunt una foto per poder ubicar el desperfecte. Resposta
Personal de l'Àrea de Serveis primer hi va anar per adreçar la tanca i treure'n el perill imminent i després es va procedir a canviar tota la tramada de la tanca que estava malmesa.
10351 2018/11/13 2018/11/14 En  Referència  10320.  Adjunt una foto que s'han oblidat posar per a una millor ubicació dels problemes. Resposta
Gràcies, l'hem adherida a la referència 10320 com ens indiqueu.
10350 2018/11/13 2018/11/19 Mireu que ha quedat rosa i bonica l'alzina que hi ha a la plaça de la Noguera al costat de la font. No és pas que no us avisessin diverses vegades que l'alzina al costat de la font es moriria per massa aigua, ja que ha estat tot l'any  negada  perquè té la font al costat. Teniu dues solucions... Retirar la font cap al cantó de la Noguera o treure l'arbre i tapiar el terra. On són els tècnics jardiners de la ciutat?.. . Com  és que no vegin una cosa tan simple? No teniu cap professional? Els veïns del carrer esperem que hi posareu atenció. Resposta
Verificarem què ha passat i quina és l'actuació més adient. Gràcies per l'avís.
10349 2018/11/13 2018/11/19 Tema  gossos. Els ajuntaments de Tarragona i Girona multaran amb 300 els amos que no esbandeixin els orins dels gossos, i repartiran 10.000 amolles perquè els propietaris de gossos les portin sobre quan treguin l'animal a passejar. L'Ajuntament de Vic té prevista alguna mesura semblant? Resposta
L'Ajuntament de Vic ha aprovat una nova ordenança de tinença d'animals on es contempla la possibilitat de sancionar, amb multes de fins a 150 euros, el fet de permetre que el gos orini a les façanes dels edificis, en portalades o zones enjardinades. De cara al 2019 està previst posar a la pràctica una campanya informativa que expliqui el contingut d'aquesta nova ordenança. No estan definides les actuacions que acompanyaran a aquesta campanya, però sí que alguna vegada s'ha posat sobre la taula la possibilitat de regalar ampolles per diluir l'orina amb aigua. Gràcies per l'aportació.
10348 2018/11/13 2018/11/19 Tornem amb les obres del c/  St  Sebastià. El dia 3 vaig demanar perquè les obres estaven parades, cap contesta, el dia 6 continuen. Dia 8 plou, parades; dia 12 excavadora i continua carrer. Dia 13 l'operari que posa les pedres, treballant al c/  St  Fidel. Falten 4 metres de pedra per posar davant l'únic comerç d'aquell carrer. I sense poder entendre què passa. A veure si hi poseu algú amb sentit comú, i una mica de sensibilitat per tots els comerços. Excuses en teniu moltes. Però ni una sola raó per aquest tracte discriminatori. Resposta
(vegeu també la ref. 10358 i 10315) Des d'urbanisme ens manifesten que la problemàtica la tenim amb el proveïdor de la pedra, fet que no ens permet avançar per manca d'aquestes. L'esgraó ve donat per la rampa de transició entre les peces i el paviment de formigó que està al costat del seu portal. Avui mateix s'amplia la rampa provisional, fent que la rampa comenci a partir del final del brancal i no del portal i els faciliti el seu pas. Per motiu de la col·locació de la pedra, s'ha hagut de començar per la meitat oposada a la botiga. La setmana vinent, si el temps ens acompanya aquesta setmana, es continuarà en el tram de la botiga. No obstant això, al comerç s'hi accedeix amb la calçada de pedra acabada. Lamentem les molèsties que tot plegat us puguin ocasionar les obres.  
10347 2018/11/13 2018/11/19 Em poso en contacte amb vostès després d'haver trucat el servei de recollida de residus i no haver solucionat el problema. El tema és que hi ha un problema amb la recollida del contenidor de paper i cartó el c/ dels  Morató . Mínimament 1 cop a la setmana no passa el  camionet  a fer el canvi de contenidor, cosa que provoca una acumulació de brossa a la vorera. I encara que hi passi un dia que on s'hagi acumulat moltes caixes ningú recull les que hi ha a fora, cosa que fa que l'endemà estigui igual. Lògicament el problema s'agreuja el dia de pluja. La imatge que adjunto és de dos dies sense haver-hi passat el  camionet . Moltes gràcies per la vostra atenció. Resposta
La generació de  multiproducte  a la ciutat ha crescut un 14% des del canvi dels contenidors. Això està fent que en algun punt es detecti que fan falta més contenidors. També hem incrementat la freqüència de recollida. Caldria veure si en aquest punt es tracta de manca de capacitat, de freqüència o que encara no s'havia passat a recollir.  Paral·lelament hem de treballar amb els grans productors perquè utilitzin la recollida de  cartó  i no n'aboquin als contenidors.
10346 2018/11/12 2018/11/19 Visc a la Rambla i pago el gual del costat de la farmàcia. Pago, però no puc entrar el cotxe a casa, i des que vàreu fer la Rambla nova hem anat de mal en pitjor. Us demano si us plau que em solucioneu aquest tema. Estem farts d'avisar la guàrdia urbana, d'esperar que vingui, d'esperar la grua.... fa temps que en l'ex regidor de seguretat ens va prometre que ens ho arreglaria, ara no sé qui té la competència, però em sembla que ja ens toca. Resposta
Amb les obres de la Rambla Hospital s'han augmentat les voreres i per tant la seguretat del trànsit i la comoditat dels vianants a l'hora de desplaçar-se. Al mateix temps s'han reduït els carrils de circulació, la intensitat del trànsit i els sorolls i molèsties que provoquen als veïns i també en certa manera les places destinades a l'estacionament de vehicles. És per aquest motiu que des de l'Ajuntament s'estan portant a terme actuacions per millorar les zones de càrrega i descàrrega de la ciutat (com seria el cas de la  Rambla  de l'Hospital amb la  ZDUMA ) per donar rotació a l'estacionament en aquestes zones de reserva d'estacionament i evitar d'aquesta manera que els vehicles comercials disposin de zona d'estacionament i evitin estacionar, encara que sigui per minuts, en guals o zones prohibides. La presència de la farmàcia també afavoreix aquest tipus d'estacionaments de curta durada que poden dificultar l'accés al gual. No obstant aquestes actuacions, és cert que aquests estacionaments incorrectes poden dificultar l'accés als guals en moments puntuals. Li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat perquè estudiïn si és viable una distribució diferent del mobiliari i zones d'estacionament i a la guàrdia urbana amb l'objectiu d'intensificar la vigilància que fan en relació a aquest tipus d'infraccions.
10345 2018/11/12 2018/11/19 Els envio foto de la dificultat que tenim els vianants per passar per les voreres de Vic, tot i tenir aparcament (de pagament) a l'altre costat del carrer dels Vilabella, cada tarda quan els nens surten de l'escola i van a les activitats extraescolars, els pares aparquen a les voreres fent impossible caminar per elles i havent de passar pel mig del carrer. Resposta
Agraïm el seu suggeriment i li donem trasllat a la guàrdia urbana perquè en la mesura del possible realitzi un control dels estacionaments incorrectes a la vorera del carrer Vilabella. És ben cert que la presència de vehicles a sobre de les voreres dificulten la mobilitat dels vianants i constitueixen un perill per la seguretat viària. També és cert que qualsevol conductor coneix que no es pot estacionar el vehicle a sobre de la vorera i que hem de continuar treballant en l'educació per a la mobilitat segura i sostenible, per evitar aquest tipus de comportaments incívics.
10344 2018/11/12 2018/11/20 Us  volia comunicar que el carrer antic  camí  de  Taradell   hi ha  rates i moltes i molt grans... Resposta
Gràcies per l'avís. Una vegada comentat telefònicament i en conèixer la ubicació i hem passat avís a l'empresa de control de plagues perquè hi facin intervenció. En farem el seguiment.
10343 2018/11/12 2018/11/23 Els llistons de fusta del camí que segueix al parc del costat de l'Atlàntida es mouen i es treuen soles, de mitjana me'n solc trobar dues o tres cada cop que hi passo. Demanaria que es revisessin. Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'han repassat totes les travesses i reparat les que no estaven ben fixades. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10342 2018/11/12 2018/11/19 Al carrer Canigó  cantonada  amb Raval Cortines hi ha un bar que té muntada una terrassa a baix de la vorera ,  no sé si tenen el permís corresponent, si és que el tenen, no creieu que és molt perillós? Resposta
  S'ha obert un expedient sancionador, ja que la terrassa no compleix amb els requeriments establerts a l'ordenança. Gràcies.
10341 2018/11/11 2018/11/12 Vaig anar a deixar el cotxe a l'aparcament públic del Sucre i sorpresa! La ruta viària per buscar lloc, horrorós, semblava una muntanya russa, uns sots impressionants! Estaria bé fer un repàs amb sorra per tapar els sots.   Resposta
A causa dels episodis de pluja vam fer un repàs a l'accés d'aquest aparcament el passat 8/11/18, fa molt pocs dies. D'aquí a uns dies està previst fer-hi una nova repassada que ja tenim programada anualment (Mercat del Ram, Estiu, Mercat Música Viva i Mercat Medieval) i si fa molt mal temps i es creu oportú s'hi fa algun repàs més durant l'any.
10340 2018/11/11 2018/11/19 Sóc un veí de davant del bar Pirineu. No veig normal ni jo ni altres veïns que toquin música en directe. A no ser que tinguin permís de l'ajuntament.   Resposta
No tenen permís per tocar a la terrassa, en la pròxima ocasió s'hauria de trucar a la guàrdia urbana (93 885 00 00), ja que necessitem poder obrir un acte i tot seguit fer l'expedient sancionador.
10339 2018/11/10 2018/11/12 Referent a la possibilitat de poder gaudir de fibra òptica. Vivim en una masia a pocs metres del parc de bombers de Vic i sovint tenim problemes de cobertura d'internet. Sabem que els Bombers tenen fibra. També ens hem informat que les masies de pagès de Gurb també. Depèn de l'Ajuntament de Vic la possibilitat de poder-ne tenir? Resposta
El servei de fibra òptica, per normativa, el presten empreses o institucions amb principi d'inversor privat, malauradament No depèn de l'ajuntament que tothom tingui servei de fibra òptica i moltes vegades en els punts més allunyats és difícil que els operadors hi arribin pels costos que els suposa, de totes maneres, hi ha operadors, com  Guifi .net, que han portat fibra fins a les masies de Gurb i que si us hi poseu en contacte, segurament estudiaran el vostre cas.  
10338 2018/11/10 2018/11/12 Volia fer esmena al canvi de direccions per accedir al barri de  Sanferm , en aquests moments per accedir al barri tenim una sola entrada, volia demanar si podeu estudiar pavimentar l'accés que tenim per la Torra d'en  Franch  fins al Carrer Fluvià, es podria donar com direcció única d'entrada pels veïns del barri i així compensarien les tres sortides que tenim en contra d'una sola entrada. També dir-vos que l'única entrada que tenim pel Carrer Botànic Mico és un perill, ja que els cotxes aparquen en bateria i quan tiren enrere; ja s'ha produït més d'un xoc, fins ara per la majoria de veïns aquest carrer era l'arribada el seu barri, ara aquest carrer és de pas pels veïns del barri de  Sanferm  i això fa canviar la perspectiva del carrer, crec que heu de fer quelcom, ja que s'estan produint incidents molt sovint. Espero resposta i mesures correctores, ja que el tema es mereix un estudi de solucions donat el degoteig d'incidents.   Resposta
El camí que connecta la Torre d'En  Franch  amb el carrer Fluvià és un camí que forma part de l'anella verda de la ciutat i no hi ha intenció de pavimentar-lo per tal que augmenti el trànsit de vehicles de motor pel mateix. Els vehicles censats a la Serra-de- senferm  són 196 i, tot i que és cert que s'ha incrementat el trànsit de vehicles al carrer Botànic Micó (en passar el carrer Rafael de  Casanovas  a ser d'un únic sentit de circulació en sentit al carrer Santa Anna), el trànsit que hi passa pel carrer Botànic Micó continua sent un trànsit veïnal, amb intensitats de trànsit molt per sota de la mitjana de carrers similars. Com a mesures correctores, s'han substituït les peces de cautxú que es trobaven malmeses dels reductors de velocitat existents i es realitzen aforaments de trànsit per part del departament de mobilitat per conèixer intensitats de trànsit i velocitats dels vehicles que hi circulen per si cal afegir qualsevol altra mesura de control del trànsit. Des del departament de mobilitat, estarem a l'aguait de com evoluciona la circulació en tot aquest entorn.
10337 2018/11/10 2018/11/12 La zona de la Calla i del Portal de Queralt s'està convertint a un pàrquing per la gent que ve de fora la ciutat i vol anar al centre. No seria més just que en ser barris residencials els pàrquings fossin per la gent que viu a la zona. Crec que s'hauria de replantejar posar zona verda, ja que estem envoltats de barris que sí que la tenen.   Resposta
Actualment s'està portant a terme la diagnosi del pla de mobilitat urbana de la ciutat de Vic. Dins dels treballs de camp previs a la seva redacció, se'ls va sol·licitar per una part l'estudi de la demanda d'estacionament per part dels residents i per l'altra la demanda forana d'estacionament, la rotació de les bosses d'estacionament existents i especialment l'estudi de l'estacionament als carrers propers a les zones d'estacionament regulat. Un cop realitzada aquesta diagnosi, es posarà en coneixement de la ciutadania el resultat dels diferents estudis i es realitzarà una fase de participació ciutadana per analitzar i triar les possibles solucions. Aquesta participació serà oberta a tota la ciutadania, s'informarà prèviament de les dates i us convidem a participar-hi.
10336 2018/11/10 2018/11/10 Només volia agrair, de part de tots els veïns, a la gent que ha enviat l'ajuntament i al mateix ajuntament la feina feta en el desbrossament al carrer Primavera. Moltes gràcies. Resposta
Gràcies pel vostre reconeixement, els hi farem extensiu el vostre agraïment.
10335 2018/11/09 2018/11/10 De la Resposta 10215 suposo que s'ha d'enviar les fotos o vídeos a en  Jor  Bo perquè a l'Av doctor  Salarich  i T el problema de les escombraries el portem els veïns i tinc fotos de particulars llençant escombraries i a sobre orinant (tinc matrícules també). Avui una empresa tinc foto i vídeo però he estat jo qui ha trucat per motivar (portar a la guàrdia Ur) i ho han recollit en un minut, Però és molt cansat i no és cosa nostra. Tenim senyals de "no gossos" pobres bèsties doncs a Vic hi ha un problema d'escombraries els agents cívics, bé però, ara ja (ja fa temps) s'ha d'atacar a la butxaca igual que amb tot. Últimament es parla molt del medi ambient però res, una medalla a la recollida porta a porta i la merda als altres i les empreses normalment petites el mateix. Pots ser amb tot el que vaig recollint algun dia  podr ..... Una ciutadana de Vic no gaire contenta.   Resposta
Gràcies pel vostre continuat interès. Sí, ens podeu facilitar les imatges i dades als e-mails boadsmj@vic.cat o molascc@vic.cat omediambient@vic.cat. Gràcies.
10334 2018/11/09 2018/11/19 No em sembla bé que el personal de l'Hotel Les Clarisses deixi el cartó a la paret de l'Escrivania a les 5 de la tarda quan encara la gent està passejant. A més, avui fa vent i la pila es desmunta i volen els cartons. No donem una imatge de ciutat endreçada deixant brossa arrambada a les parets del nostre patrimoni històric. I si l'única opció és aquesta, que la deixi a quarts de 8, poc abans que vingui el camió. Resposta
La recollida comercial de cartó permet als establiments deixar-lo a partir de les 19.30 h aproximadament, si bé, en algun cas, per qüestions logístiques del servei o bé de l'establiment es permet treure'l abans. Sobre el punt d'aportació, aquest ha de ser accessible pel servei de recollida. Estem parlant que el cartó ha de ser poca estona en el punt d'aportació. Verificarem que ha passat en aquest cas.
10333 2018/11/09 2018/11/12 Estació  de Vic, clavegueres del tot embussades l'aigua corre per sobre quant plou Resposta
Hem netejat els embornals de la zona de la plaça de l'Estació i lateral estació  ADIF . Gràcies per fer-nos-ho veure.
10332 2018/11/08 2018/11/19 Avui a les dotze del migdia, han passat el servei de neteja pel carrer Josep Maria  Folch  i Torres, han bufat les fulles del carril bici i han deixat les voreres plenes de fulles, no ho veig correcte, també paguem impostos, tenim dret a tenir els carrers nets encara que siguem al sud de la ciutat. Resposta
Passem avís al servei de neteja perquè procedeixin correctament.  L'actuació no ha estat correcte , independentment del lloc on s'hagi produït.
10331 2018/11/08 2018/11/11 Es  demana que al Carrer Raimon d'Abadal  núm.  1-3, hi ha el bar de dins del centre comercial que els seus clients són incívics i provoquen insalubritat a l'edifici, ja que fan les seves necessitats a fora al carrer on hi ha les escales i rampa per accedir el centre comercial tal com es mostra en la fotografia adjuntada. Demanem que es facin les gestiones necessàries per poder resoldre aquest problema, ja que causen moltes molèsties a vianants i veïns. Resposta
Som coneixedors de diverses problemàtiques relacionades amb aquest bar de dins el centre comercial. Comentat amb la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics hi està treballant i s'intensificaran els controls per mirar de minimitzar els conflictes.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...