Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Durant el 2006, la mitjana dels residus generats per vigatà va ser de 1,6 Kg/habitant/dia, a Osona 1,39 Kg/habitant/dia i a Catalunya 1,64 Kg/habitant/dia

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
10555 2019/01/18 Voldria indicar que es troben molts excrements de gos, en les voreres del carrer Canigó, entre carrer Indústria i carrer Montserrat. I és especialment acusat cap al tram tocant carrer Montserrat. Pels indicis que es tenen, podríem sospitar que algun propietari de gos els hi deixa, de manera sistemàtica i repetitiva. Es podria fer quelcom per solucionar aquest comportament incívic?  
10554 2019/01/18 El carrer  Menendez   Pelayo  ( aprox . núm. 15) entre la cruïlla amb el carrer de la Font de Sant Pere i la cruïlla amb el carrer Bac de Roda té la calçada molt malmesa en la direcció cap a l'Atlàntida, plena de sotracs i esquerdes. Requereix una intervenció de reparació a fons.
10553 2019/01/17 2019/01/18 Al carrer Jaume I el Conqueridor a l'altura del Passatge Joan Puig, fa mesos, que hi ha uns contenidors d'orgànic que estan trencats i perden líquid. El terra no és pla, això vol dir que l'esmentat líquid queda envasat amb la corresponent mala olor (pudor) que això comporta i que més d'una persona ha trepitjat. Si tenim en compte que una peixateria (que té zona de contenidors més a prop) deixa el seu contenidor personal en aquesta zona el problema s'agreuja. Resposta
(vegeu també la ref. 10516) Abans de festes vàrem començar a canviar tots els contenidors de deixalles de les 4 fraccions. Ben aviat tots els contenidors ja seran nous i aquest tema quedarà resolt. Farem un seguiment del bon ús d'aquesta ubicació de contenidors.  Gràcies.  
10552 2019/01/17 Remei: crta.de la Guixa i la rbla. Josep  Tarradellas . A causa dels canvis de circulació que fa temps es van esdevenint a la ciutat de Vic, la crta.de la Guixa cada vegada està més transitada i sortir per la rbla. Josep  Tarradellas  és tot un desafiament. S'hauria de pintar a terra una quadrícula de prohibició de bloquejar la intersecció, ja que els cotxes que queden aturats pel semàfor del bar Poncella no deixen sortir els veïns del Remei cap a la crta.de la Guixa. A més quan es vol sortir i hi ha molt trànsit, els mateixos cotxes dificulten la visibilitat dels cotxes que vénen de la ctra. de Barcelona cap al pont del Blanqueig, en aquest cas això se solucionaria posant un mirall que permetés veure els cotxes que venen. Aquesta sortida que utilitzen tots els veïns que viuen el barri del Remei, l'amplada del carrer permet que just al final se separés amb una línia la direcció: els cotxes que volen anar cap a la crta.de Barcelona i els que volen anar cap al pont del Blanqueig.  
10551 2019/01/17 Volíem demanar si podeu posar-hi remei a una situació que portem patint bastant temps; els dos passos de vianants que es troben al Parc  Santi   Ylla . De manera gairebé diària patim a l'hora de travessar, ja que els cotxes no paren atenció als vianants i en més d'una ocasió ens ha anat just que no ens hagin atropellat. Personalment penso que faltaria il·luminar el parc, posar passos de vianants amb llum o fins i tot semàfors. Agrairé si podeu revisar-ho i donar-nos una solució.  
10550 2019/01/17 Sóc una veïna del c/Sant Fidel, i després d'uns mesos en obres, tenim el carrer gairebé enllestit. Us demanaria que hi poseu papereres, que no espereu a tenir tots els carrers acabats.  
10549 2019/01/17 2019/01/18 Des de principis de desembre, un autobús de l'empresa Comasolives el deixa aparcat a la tarda nit i els caps de setmana al c/ de la Mare de Déu dels Munts ( 41.935330 ,  2.266903 ). Ocupa més amplada de la de les places d'aparcament, envaeix una part de la calçada del carril de pujada i tapa visibilitat dels que volen creuar el pas de vianants. Podríeu fer alguna cosa per impedir que aparqués allà?   Resposta
Traspassat el tema a la Guàrdia Urbana, ens manifesten que en prenen nota i que es controlarà.
10548 2019/01/17 2019/01/18 Al carrer doctor  Fleming , cada dia entre les 6:30 i les 7:00, aparca un  Hyndai   i30  blanc, matrícula  2784KMK , amb el tub d'escapament rebentat, que molesta els veïns. De ben segur que també sense la ITV passada, perquè amb aquest tub d'escapament, és impossible que la passi. Preguem que deriveu el tema a qui correspongui i es pugui resoldre.   Resposta
Traspassat el tema a la Guàrdia Urbana, ens manifesten que en prenen nota i que es controlarà.
10547 2019/01/16 C/ Jaume I El Conqueridor. Pel 9 Nou del dia 11 veiem que des de l'Ajuntament s'ha fet un estudi de densitat de circulació dels carrers de Vic. Podríeu donar-nos la xifra de vehicles que circulen els dies laborables pel nostre carrer en el tram c/ Baró de  Savassona - Crta .  de  Roda?  
10546 2019/01/16 Plaça Maria Àngels Anglada: Em refereixo concretament a ahir, dia 15-1-19, però es pot fer extensiu a molts d'altres dies. Jo pregunto, de què serveix que la porta que dóna al carrer de la Ramada es tanqui a les 9 del vespre, si la del passatge que dóna a la plaça Pompeu Fabra, queda oberta tota la nit? Si voleu més detalls de què passa, us els puc donar.  
10545 2019/01/16 2019/01/17 Fa qüestió de dues setmanes vaig fer arribar una fotografia junt amb un escrit sobre l'estat del carrer Berga. Dues setmanes després els torno a informar que el carrer segueix glaçat fet que al meu entendre és un perill tant per circular com per a caminar-hi. Resposta
Ja hi vàrem intervenir, però no podem assegurar-ne la continuïtat. No podem perdre de vista que les prioritats són les de mantenir els accessos públics en condicions i en això estem treballant. En ser un carrer d'un polígon, potser les mateixes empreses podrien passar a recollir sacs de sal per l'àrea de serveis i repartir-la a la calçada ells mateixos.
10544 2019/01/15 Voldria informar-vos que de ja fa alguns dies falta l'arbre situat al davant del núm. 30 del carrer del Virrei Avilés. Crec que el problema deu obeir al moviment dels camions del veí moll de càrrega i descàrrega del centre comercial Vic 2.  
10543 2019/01/15 2019/01/15 Seria necessari que algú retirés aquest pobre gatet mort a la rotonda de l'av. Olímpia. Resposta
Gràcies per l'avís. Passem nota als responsables del servei.
10542 2019/01/15 Visc al passatge font dels frares núm. 7, l'entrada i sortida del pàrquing és al camí antic de Taradell, per tant la meva queixa és que per poder portar la meva filla al col·legi  Salarich  haig de donar la volta fins a la rotonda Creu del Mercer, carrer Santa Anna, Botànic Mico, el mateix  passa per  poder agafar el camí antic de Taradell per anar a Santa Eugènia, tot  això, ja que  l'antic camí de Taradell és d'un sol sentit i a més perillós per la gran circulació de bicicletes en sentit contrari, i degut també el canvi de sentit del carrer Òmnium Cultural, tot plegat també ens dificulta la trobada de la carretera de Barcelona, agrairia una resposta i posar solució a aquest problema.  
10541 2019/01/15 2019/01/16 He anat a les oficines de la plaça Sta. Eulàlia a demanar informació dels pisos tutelats del Nadal i no m'han volgut atendre. Han dit que aquesta informació només la donen els dilluns, dimecres i dijous. Quan demanes la informació per telèfon a Benestar Social això no t'ho diuen. Espero que solucioneu aquest incident.   Resposta
Ens hem posat en comunicació amb l'oficina d'habitatge i ens manifesten que per tal de poder atendre totes les demandes d'accés a aquesta tipologia de pisos, la millor manera possible és habilitant tres dies la setmana exclusivament per donar informació dels requisits d'accés als pisos  HPO  i la seva inscripció al Registre de Sol·licitants. És una informació llarga i una inscripció que precisa molta atenció. Per això es fa constar en dos cartells a l'oficina d'habitatge de l'Ajuntament de Vic. Ho lamentem, però per atendre degudament aquests requisits, creiem que cal fer-ho així.
10540 2019/01/15 2019/01/15 Les voreres del Carrer Jaume I el Conqueridor amb C/. Pedraforca (darrere del supermercat Consum) aquests dies estan gelades i rellisquen moltíssim. Aquest matí a les 9.00 h quan hi passava han caigut tres persones. És molt perillós i no hi ha alternativa per passar. Us pregaria que prenguéssiu mesures.   Resposta
Passem nota a l'Àrea de Serveis perquè incloguin aquest tram en la llista de zones de vigilància i repartiment de sal.
10539 2019/01/15 2019/01/15 M'agradaria fer un comentari referent a la queixa núm.10448 en què una mare demanava a l'Ajuntament que instal·léssim unes tanques de fusta al costat de la vorera el davant de la porta de l'escola  Ceip  Sentfores, jo fa temps que les demano, i a més que eixamplin la vorera un metre i mig, en el llarg de la façana del col·legi que protegeixi les dues portes. D'aquest tema diverses vegades n'he parlat via WhatsApp amb el responsable de serveis, però cap resposta, també vaig fer una nota a la bústia com aquesta, no s'ha publicat, com tot el que afecta el poble de Sentfores La Guixa com tampoc donen resposta a la nota de la mare.   Resposta
A la bústia ciutadana només hi publiquem el primer suggeriment que arriba de qualsevol tema. Altres suggeriments del mateix assumpte no es publiquen (seria molt avorrit pels lectors veure temes repetits), però tots els ciutadans reben un e-mail (i vostè també) demanat que segueixin el primer suggeriment que es va rebre. Tots els suggeriments a la bústia tenen resposta, a vegades uns tarden més que d'altres per les mateixes circumstàncies o dificultats del que se suggereix i no hi té res a veure de quin indret de la ciutat es parla.  
10538 2019/01/15 2019/01/15 Manifesto la meva queixa sobre l'estat del paviment del C/ Nou. El dia 8 de Gener a un quart de quatre de la tarda, vaig tenir una caiguda al primer tram del carrer a l'alçada dels números 8-10 del carrer vaig tenir una torçada de peu que em va provocar una caiguda important. Després d'haver anat al metge i de fer-me una radiografia va detectar que tenia una fissura a la mà esquerra en el canell havent-me d'immobilitzar la mà durant tres setmanes. Per aquesta raó demano a l'ajuntament que com més aviat millor procedeixi a arranjar dit carrer perquè no li passi a ningú més. Vaig poder constatar que el paviment interior havia cedit en mig centímetre, el que podria ser la causa de la meva caiguda. Per altra part en general hi ha molts paviments en mal estat en altres carrers que demanen manteniments adequats.   Resposta
Lamentem molt l'incident i esperem que es recuperi ben aviat. Som coneixedors de les anomalies d'aquest tram de carrer, ocasionades per una mala compactació de les terres del ferm que han cedit amb el pas del temps. Ja es va tramitar la queixa i demanda de reparació de l'empresa constructora. Malauradament els tràmits són més llargs del que és de desitjar, però hi estem al damunt. Vàrem cobrir provisionalment algunes zones on hi havia més esfondrament. Verificarem si cal actuar-hi provisionalment en alguna altre tram. D'altra banda, a principis de febrer es formarà un equip d'operaris, procedents de plans d'ocupació, destinats a la reparació de voreres de la ciutat. Esperem que se'n veurà la millora.
10537 2019/01/14 2019/01/15 Us escric per fer-vos arribar una queixa pel que fa al servei de neteja de la ciutat. Sovint els contenidors són insuficients i plens a vessar, o malmesos, i s'acumulen tot de deixalles diverses al seu voltant.  Agrairia que es pogués tirar endavant alguna acció per millorar-ho.   Resposta
Estem en plena actuació de canvi de tots els contenidors de la ciutat. Vàrem canviar els del vidre i del  multiproducte . Ara estem canviant els de resta i orgànica. Amb els canvis, on creien que era convenient hem canviat la capacitat instal·lada. No obstant això, si hi ha algun indret en concret que no es creu suficient o correcte, els preguem que ens ho facin saber i ho analitzarem. Gràcies.  
10536 2019/01/14 2019/01/16 En referència a la seva resposta a la queixa núm. 10527 i que em diuen que el sota del contenidor en qüestió ja està net, doncs, l'hi haig de dir que no és veritat, encara està brut. Com sempre ningú ha fet res, vist avui dilluns dia 14 de gener de 2019 a les 15 hores de la tarda. Sembla que els hi diuen mentides i les diuen al Poble. Perquè no es preocupa personalment de què es facin les feines? I deixi de guiar-se dels informes que li donen. Com pot veure són mentides; la foto que acompanyo és feta com dic a les 15 h parli amb qui vulgui, però preocupis que facin la feina i preocupis que el treguin, és brut, incòmode i fa llàstima pel poble, però a vostès això no els importa.   Resposta
Es varen recollir tots els papers i plàstics i altres deixalles. No es va recollir les restes vegetals i terra. Hem previst fer una neteja a fons dels laterals del contenidor que toquen al parc del pla del Maset.
10535 2019/01/14 2019/01/16 A la rambla del Passeig número 27 el tap de la claveguera fa molta fressa cada vegada que passa un cotxe. Hem avisat diverses vegades a l'ajuntament i no ho arreglen. Preguem si ho poden mirar, tenim la finestra de l'habitació al davant i la fressa és insuportable.   Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis s'ha provat d'esmorteir el soroll amb juntes de goma i altres elements de rejuntament però el resultat no ha estat satisfactori. Hem encarregat a un ferrer que ens soldi la tapa. És el darrer recurs i es farà aquesta mateixa setmana.
10534 2019/01/14 2019/01/15 Avui he passat per l'av. Països Catalans des del Pont del Blanqueig fins a l'estació del tren, pel costat de la rassa que varen fer per passar unes canonades. He vist que aquests Srs. de les obres han deixat quasi tots els forats dels arbres plens de trossos de runa, rocs, trossos de tubs i d'altres deixalles, trossos dels terres trencats o ensorrats, com sempre una vergonya, sembla que ningú de l'Ajuntament, es preocupa de què les empreses aquestes que quan passen sempre deixen rastres de feines mal acabades i de deixadesa!, pregunto?, seran capaços de fer que ho netegin i de què reparin, el que han desrosat, o no? O serem els ciutadans qui pagaran les feines d'adequar-ho. No sé per què ho pregunto, gairebé coneixeu la resposta, perquè a la llarga paguem.   Resposta
Qualsevol empresa que demana una llicència d'obres, ha de deixar una fiança proporcional al pressupost de l'obra a fer. Aquesta fiança no es retorna fins que un tècnic municipal, ha fet la inspecció i ho ha trobat tot correcte o pel contrari fa esmenar el que creu està fora de lloc. En cas que l'empresa no ho solucioni, l'ajuntament ho farà fer i es rescabalarà de la fiança.  
10533 2019/01/14 Voldria saber si la línia d'alta tensió que travessa Av Olímpia, c / Bisbe Font Andreu, entre altres, serà finalment soterrada o desviada de la zona residencial. L'any 2009 hi havia el projecte però no es va fer efectiu. Hi ha diversos edificis que estan en un radi de < de 20  mts . Malgrat que es compleix la legislació vigent, els nivells de radiació electromagnètica que emeten aquestes torres i la proximitat a zona residencial on hi ha infants i persones sensibles, fan que s'hagi d'aplicar el principi de precaució i disminuir al mínim la zona d'influència. Jo mateix he mesurat xifres de 0,5  uT   a nivell de  la terrassa, quan s'està recomanant llindar màxim de 0,3  uT  allà on hi hagi infants o persones sensibles. Domicili c/Bisbe Font Andreu núm. 25, 5è 1a.  
10532 2019/01/13 2019/01/16 Porto els meus fills a l'escola Sagrat Cor de Vic i a ni a les entrades 9:00 o 15:00, ni a les sortides 13:00 o 17:00, hi ha cap policia local controlant la circulació; a diferència d'escoles com: El Centre, La Sínia, Escorial,  Salarich , etc.! Hi ha 2 policies locals! El director de l'escola i l' Ampa  han lluitat i no ha servit de res! Espero que escriure aquí pugui servir d'alguna cosa.   Resposta
Malauradament, no hi ha prou agents per cobrir totes les escoles de Vic. Aleshores es prioritza les més perilloses des del punt de vista dels vianants escolars. El Sagrat Cor, al nostre entendre, no és de les més perilloses. No obstant això, els agents de proximitat cobreixen aquest col·legi de forma esporàdica i la Guàrdia Urbana va fent rotacions de presència a totes les escoles.
10531 2019/01/13 2019/01/15 Al carrer L'Alguer la gent té el mal costum de parar els cotxes en la carretera per a més de 5 minuts, anul·lant un carril de circulació i entorpint la circulació. A veure si és possible que actuïn d'alguna manera per a eliminar aquest hàbit.   Resposta
Comentat amb la Guàrdia Urbana, ens manifesten que en faran seguiment a través de la policia de proximitat.
10530 2019/01/13 2019/01/18 El Prat de galliners sembla un abocador, està ple d'escombraries, runa, matalassos.... Hi ha gats, rates enmig de la brutícia... La nostra casa hi dóna i tot sovint tenim gats al jardí i una rata. A part de la inseguretat pels diferents grups de gent que hi ha fora d'hores. S'hauria de sanejar, perquè és un espai al mig de la ciutat.   Resposta
És evident que hi ha gent que no ho fa bé i abandona trastos i deixalles al carrer causant problemes a la via pública que ens afecten a tots. Recepcionem la queixa i ho farem arribar a les persones responsables. Malgrat tot, cal saber que en espai de titularitat privada, no hi podem intervenir en primer lloc i hem de requerir als propietaris del solar que han de mantenir-lo en condicions.  
10529 2019/01/13 2019/01/13 Sóc un abonat del pàrquing de l'Atlàntida, la meva proposta seria si és possible posar un retrovisor a la sortida d'aquest, per poder veure els cotxes que et vénen de l'esquerra.   Resposta
La gestió del pàrquing en qüestió està adjudicada en concessió administrativa a uns tercers. Els hi fem arribar el vostre suggeriment perquè el tinguin en consideració. Gràcies.
10528 2019/01/13 2019/01/15 La present és per a sol·licitar, un pas de vianants, aquest estaria en el carrer de l'Alguer i creuaria els Països Catalans, per a tenir millor accés a l'anella verda del riu  Gurri , ja que per aquest punt són cada dia més els ciutadans que optem per creuar per aquest. Els passos més pròxims a aquest punt estan a més de 70 metres.   Resposta
En els projectes dels pressupostos participatius, ja va sortir el d'analitzar aquest accés a l'anella verda. S'està estudiant tècnicament diferents possibilitats, entre elles una que no calgués creuar els Països catalans, sinó que es pogués passar pel costat del riu i per sota el pont, per després tornar a agafar l'anella verda a l'altra banda. El fet de "pintar" un pas de vianants, no vol dir que sigui més "segur".
10527 2019/01/12 2019/01/13 En referència a la seva resposta de la queixa 10519 li haig de dir que aquest contenidor en qüestió si el varen demanar uns veïns ja fa anys, però sols pel mes de Setembre, el primer any va ser així, però, després ja el tenim tot l'any, no veuen que és una porqueria que hi llencen de tot. Perquè no en posen un d'igual a la Plaça Major de Vic, oi que no?, doncs perquè a la nostra Plaça Major, sí. Perquè no l'instal·len a un altre lloc? A més en una altra queixa li vaig demanar que netegessin el sota i els terres, em va respondre que ja ho farien, doncs no s'ha fet res de res. Ja veu com anem, de totes maneres ja en parlarem en un altre moment.   Resposta
El contenidor no hi és pas per un caprici de l'Ajuntament. En parlarem amb l'Associació de Veïns, per si en podem treure l'aigua clara i optar pel bé global. La neteja del sota es va fer tal com es va acordar.
10526 2019/01/12 Començo a estar cansada de ser una ciutadana compromesa i enviar reiteradament aquesta queixa des de fa mesos i no veure-hi solució. Sovint hi ha cotxes mal estacionats entre el carrer Pellaire Dolcet i el carrer de Jaume  Munmany . Aquests limiten la visibilitat de la sortida del Pàrquing i ocupen part de la vorera. Ajuntament, realment costa tant posar-hi una solució?
10525 2019/01/12 Sembla que ja han retirat els cartells de circulació que indicaven de direcció al poble de Sentfores La Guixa, que sols indicava La Guixa. Els recordo que no deixin de posar-hi el número de carretera  BV4216 , ja que per arribar al poble hem de circular per aquesta via de circulació, o bé un cartell que generalitzi tot el planell; el poble de Sentfores La Guixa no es Vic, és un poble amb el codi postal independent 08505, de totes maneres queden altres cartells per modificar que comentaré en un altre moment.  
10524 2019/01/12 2019/01/15 El dia 08-01-2019 vaig deixar el cotxe aparcat per a deixar a la meva filla en el conservatori de Vic en el trosset de carrer que hi ha al costat dels aparcaments del carrer Francesc Maria Masferrer (un espai on habitualment aparquen tres cotxes). La meva sorpresa va ser que en anar a recollir-ho 15 minuts més tard em trobo amb una multa de 200 euros per aparcar enmig de la calçada del carrer Josep Coll Bardolet.(segons indica la denúncia). He passat diverses vegades pel lloc i he vist que els cotxes que estacionaven estaven denunciats. M'agradaria que m'indiquessin si és un tema recaptatori, o perquè obstaculitza la circulació, o perquè està degudament indicat que per aquesta zona no es pot circular o estacionar. També m'agradaria que tots els afectats ens poséssim d'acord per a dur a terme alguna acció de protesta.   Resposta
La Guàrdia Urbana ens manifesta que el lloc on es va estacionar és una vorera i per això ha estat denunciada. Efectivament, amb molta freqüència hi ha vehicles estacionats i per això ara s'hi està posant una mica d'ordre. Amb anterioritat es varen posar avisos uns dies abans de denunciar (tot i que no caldria perquè és una vorera).  
10523 2019/01/11 2019/01/15 Hi ha un vehicle que fa mesos està estacionat al carrer Andreu Febrer davant número 12, Toyota matricula 5400  BBB . Segurament és abandonat. Tornar a informar a Guàrdia Urbana per fer les gestions i procedir a la seva retirada ocupant la via pública.   Resposta
La Guàrdia Urbana inicia el seguiment de verificació i tràmits necessaris.
10522 2019/01/11 2019/01/11 M'agradaria saber quan està previst treure el llistat d'adjudicacions sobre els horts urbans?   Resposta
Si, l'adjudicació ja és feta, ara ja està en el departament de contractació per publicar-ho, creiem que com a molt en una setmana. 
10521 2019/01/10 2019/01/11 Gràcies per la vostra resposta al missatge de la referència 10502. Certament la solució a aquesta cruïlla no és fàcil per totes les raons que heu donat, i no es podrien posar passos elevats als 4 passos de vianants. Tot i això, fer una plataforma única a tota la cruïlla podria ser una solució atrevida. Darrerament de plataformes úniques se n'han construït diverses a Vic en carrers no precisament poc transitats, com a la rambla de l'Hospital-Dr. Junyent, el pas de vianants del Pont del Remei a la carretera de la Guixa (on passen els busos de l' e12 ) i la més recent al Parc Balmes. Totes han pacificat el trànsit millorant clarament la situació prèvia i han donat vitalitat a la zona. Seria una actuació molt més costosa i complexa que instal·lar els semàfors, però en un futur potser caldria plantejar una reforma més ambiciosa per tal de seguir amb la bona línia de les reformes urbanístiques que s'estan duent a terme a la resta de la ciutat.   Resposta
Gràcies pel vostre suggeriment i comentari. El deixem en mans del departament de mobilitat i d'urbanisme perquè el tinguin en consideració. Ara per ara, però, com ja us dèiem es durà a terme el projecte de semaforització tal qual està previst.
10520 2019/01/10 2019/01/18 Poso en coneixement de vostès que a la vorera just davant de l'església de la Divina Pastora està molt empastifada d'excrements dels ocells, una cosa fastigosa de brutícia a terra.   Resposta
Gràcies per fer-nos arribar la informació. Passem la incidència al servei de neteja viària perquè puguin actuar-hi. En farem el seguiment.
10519 2019/01/10 2019/01/11 A més que hem de suportar el fastigós contenidor en el Pla Del Maset, ara a més, quan el vénen a buidar, avui dia 10-01-2019, ens hi deixen la merda a terra, això a la nostra plaça Major, molta propaganda per la TV predicant el civisme però sembla que els Srs. responsables d'aquesta feina, els falta molta educació i vergonya i civisme, vegin la foto, però és clar això no és la Plaça Major de Vic, això és Sentfores La Guixa i com sempre menyspreu i falta d'interès.   Resposta
Teniu raó, la recollida no s'ha fet bé. Tot i que cal tenir en compte que algú primer ha tirat aquestes deixalles on no tocava, aquest contenidor (tipus barca) hi és a petició dels veïns i per dipositar-hi les restes vegetals dels jardins, no per abocar-hi restes de deixalles i andròmines. Amb tot, però, ja hem advertit als responsables del servei, que si es torna a donar aquesta situació, s'han d'emportar totes les deixalles i fer-ne la separació a destí, no deixar-les a terra i anar-les a recollir unes hores més tard com ha sigut el cas. Esperem haver après de la situació i poder millorar.
10518 2019/01/10 2019/01/10 Primer de tot, donar les gràcies a l'Ajuntament per la ràpida actuació a la referència 10506. L'endemà mateix l'espai ja era net. És d'agrair. També com a aclariment a la vostra resposta, vull deixar clar que a mi el servei de neteja d'aquesta ciutat em sembla excel·lent. Només s'ha de veure la plaça poc després del mercat. Potser em vaig expressar malament i del que em queixava era exclusivament de l'incivisme que acaba provocant la brutícia que tenim en alguns llocs de Vic. I en referència a això, voldria reforçar el meu missatge, i de molts veïns, de la necessitat de sancionar a qui fa aquestes bretolades i qui manté el seu espai, per exemple la terrassa d'un bar per on passen els vianants (vorera) molt brut.   Resposta
Agraïm el vostre comentari i el suport que ens doneu. No pararem de treballar per millorar la nostra ciutat des de tots els aspectes quotidians. Gràcies una vegada més.
10517 2019/01/10 2019/01/14 Volia fer esment que els veïns del barri de  Senferm  aquest any els reis no ens han portat la millora del Carrer Fluvià prolongació fins a la Carretera Barcelona com solia passar cada any, espero que vagin en retard i que aquesta millora es produeixi en els pròxims dies. Des del canvi de sentit dels accessos el Barri, ara solament disposem d'una sortida del Barri per l'avinguda Rafael Casanova, seria convenient arreglar aquest camí com a via de sortida en cas de necessitat extrema, ara està ple de forats i vegetació que pràcticament no permet passar un cotxe. Per altra part us demanaria si es podria fer un canvi en el tipus d'aparcament el Carrer Botànic Mico, ara estan aparcant en bateria, això representa un risc en el moment de fer la maniobra de sortida, els veïns de  Senferm  ja hem patit més d'un ensurt, es podria modificar i aparcar en línia, fet que seria més segur, a part que si ho comproveu, en aparcar en bateria, s'envaeix el mateix carril del Carrer Botànic Mico.   Resposta
  La millora al c/Fluvià ja ha arribat. Des de mobilitat estem analitzant l'altra demanda.
10516 2019/01/10 2019/01/18 Vull comunicar que els contenidors del c/ Passatge Joan Puig, davant de la botiga Movistar, estan en molt mal estat, trencats i bruts, això genera males olors, mal ambient i dóna una imatge de deixadesa.   Resposta
Abans de festes vàrem començar a canviar tots els contenidors de deixalles de les 4 fraccions. Ben aviat tots els contenidors ja seran nous i aquest tema quedarà resolt. Gràcies.
10515 2019/01/10 2019/01/10 El dia d'avui i des de ja fa més d'un any, el 2n pis del número 42 del c/ Dr  Candi  Bayés , és un pis ocupat. La Guàrdia Urbana ja ha anat al lloc més d'una vegada. Deixant de banda la incertesa i les molèsties veïnals que solen provocar aquestes situacions, que no és poca cosa, els ocupes, tenen la llum punxada. Un dia va venir la companyia i ho va arreglar, però al cap d'unes hores els ocupes la varen tornar a punxar. Punxar la llum és perillós perquè es poden produir accidents, incendis, etc., tal com hem vist aquests dies amb l'incendi a un bloc de pisos de Badalona, que va fer morts i es devia al fet que el pis on es va generar el foc, tenia la llum punxada. Entenc doncs que aquesta situació és un risc. Què es pot fer en aquests casos? Què hi pot fer l'Ajuntament?   Resposta
D'aquest pis se'n té coneixement i s'ha posat en coneixement al seu propietari,  SAREB  i a l'administradora de la finca, que ens consta que està fent gestions. Des d'urbanisme s'hi anirà a observar per avaluar-ne el perill. Gràcies per la informació.
10514 2019/01/10 2019/01/10 Cotxe matrícula 3073  HSK , deixant deixalles volum considerat fora del contenidor, al Carrer Providència.   Resposta
Gràcies per l'avís. Identificarem el propietari i serà advertit.
10513 2019/01/10 2019/01/11 Sé que hi ha hagut diversos missatges al respecte, però ho reitero per veure si es pot canviar alguna cosa. El semàfor del C/ Manuel Galadies (als pisos vermells) aquest matí ha estat 5 minuts de rellotge en vermell. No sempre passa però ja m'hi he trobat un parell de cops. Vaig veure que la resposta que donàveu justificant els canvis de freqüència dels semàfors de la zona (av/ Bernat  Calvó ) era la seguretat, doncs, comentar-vos que de segur no ho és gens, ja que el què fan els cotxes en aquesta situació és passar-se el semàfor en vermell perquè es pensen que està espatllat...   Resposta
Gràcies per la insistència. Sempre que els tècnics ho han anat a observar, no es detectava cap anomalia, però finalment, els operaris de l'empresa instal·ladora, varen canviar algunes connexions i van repassar la programació. Es passaran unes línies elèctriques noves i un nou quadre elèctric. Semblaria que l'explicació lògica ve donada perquè la distància entre les espires soterrades i el quadre que hi ha actualment, és massa gran i el senyal que hi arriba sembla que falla. S'intercalarà un quadre a mitja distància perquè el senyal de les espires arribi correctament. En farem el seguiment. Gràcies.
10512 2019/01/09 2019/01/11 Llum que il·lumina el pas de vianants de la ctra. Roda / plaça de Catalunya al costat del col·legi Guillem de  Montrodon . El llum a vegades funciona i a vegades no. Quan no funciona queda el pas zebra massa fosc i hi ha perill que els cotxes no el vegin.   Resposta
Hem substituït la làmpada. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10511 2019/01/09 2019/01/18 No hi ha tapa al contenidor d'orgànic situat al carrer de Josep Carner. Ja fa dies que no hi és. Sol·licito que es canviï el contenidor o es posi una nova tapa en l'actual.   Resposta
Abans de festes vàrem començar a canviar tots els contenidors de deixalles de les 4 fraccions. Ben aviat tots els contenidors ja seran nous i aquest tema quedarà resolt. Gràcies.  
10510 2019/01/09 2019/01/18 Neteja vorera col·legi Guillem de  Montrodon  / carretera de Roda: Ja he fet la petició en anteriors ocasions sense èxit. La vorera és molt bruta. Encara hi ha les fulles caigudes a la tardor. Sorra que va caure del pati del col·legi de les pluges de principis de setembre. Fa fàstic. No entenc aquesta deixadesa.   Resposta
Ho lamentem. Amb aquesta informació passem incidència al servei de neteja viària per tal que puguin actuar en aquest punt. A banda,  en breu , s'arranjarà l'espai d'accés al pas de vianants.
10509 2019/01/08 2019/01/10 Voldria queixar-me per la poca-solta per part d'alguns Srs. que pertanyent a algun departament de l'Ajuntament de Vic, responsables de la distribució dels troncs que simulen el tió. En les festes de Nadal, els sembla d'educació deixar-nos el tronc de la foto que acompanyo? També voldria queixar-me perquè quan l'han retirat ens han deixat com cada any tota la merda, palla i fulles podrides, suposo que a Vic es neteja però és clar això és Sentfores La Guixa. Molt lamentable.   Resposta
Ja fa una pila d'anys que col·loquem aquests tions. En total en repartim 18 i tots ells són pintats pels joves de l'escola de dibuix i cada any els repinten i decoren com millor creuen. Si aquest en concret no l'havíeu vist, vol dir que altres anys estava en un altre indret i que per tant no es col·loquen pensant quin va a on, sinó que és totalment aleatori. Quant a la neteja, us hem de donar la raó. Els mitjans que van recollir els 18 tions (no només el de La Guixa, sinó tots) no varen anar preparats per recollir al mateix temps la palla i endreçar l'entorn, Cosa que ja es va fer l'endemà.   
10508 2019/01/08 Pocs dies abans de Nadal hi va haver un accident a la carretera de la Guixa, just després del Mas  Segalés , on la carretera està limitada per tanques a banda i banda. El motiu va ser que la carretera és molt estreta i quan es creua un turisme amb un vehicle gros (en aquest cas un tractor amb una segadora), no es passa. En aquest cas l'accident va ser lleu, però crec que és força urgent valorar la necessitat d'ampliar la carretera perquè, com a mínim, hi puguin haver dos carris amb una ratlla al mig i que no ens l'hàgim de jugar cada cop que hi passem. Falta eixamplar la carretera des que s'acaba la línia a l'altura del Mas  Segalés  fins a arribar a la Guixa, és realment insegura. No entenc per què l'han asfaltat, quan el realment necessari és eixamplar-la i fer-la segura. Volia demanar, també, com va el tema de fer el carrer major d'una sola direcció i, sobretot, perquè l'han asfaltat si està previst fer-hi obres a curt termini.  
10507 2019/01/08 2019/01/11 Replantació arbres. Agrairem que en la propera replantació d'arbres que habitualment es fa pel mes de febrer tingueu en compte els que falten als carrers Misericòrdia i Baró de  Savassona  en els trams c/ Nou i Jaume I; així com els moltíssims que falten al barri de Sant Llàtzer.   Resposta
Està prevista replantació al c Baró de  Savassona  2 espècies, a l'Av Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents 6 espècies (aquí anem substituint les acàcies per acer  platanoides ). Recordar que l'any passat a Sant Llàtzer vam reposar la major part de l'arbrat del c/Mercè Font i Codina quan es van reparar les voreres i vam canviar espècie (21  cercis   siliquastru  "arbre de l'amor").  
10506 2019/01/07 2019/01/09 Des de fa més de 15 anys resideixo en aquesta ciutat. Em sap molt de greu veure com està degenerant el seu aspecte concretament amb la neteja. Veig que no sóc l'únic, ja que llegint aquí a la bústia hi ha infinitat de missatges dient el mateix. Avui he passat amb la meva filla pel pont que travessa les vies del tren prop del VIT (estació de tren) i fa por de passar-hi. La brutícia davant del bar Horta Vermella, prop d'on resideixo amb la meva família, fa pensar que aquesta gent (els propietaris) actuen amb total impunitat; milers de burilles, llaunes, gots de plàstic, etc. Lamentable. Adjunto una foto de com està ara com ara mateix un espai que hi ha darrere de l'institut La Plana, al carrer Rector de Vallfogona. Com pot estar així? Cada divendres i dissabte a la nit podeu enxampar fàcilment les persones que deixen aquesta brutícia a terra tenint els contenidors a 10 metres. La solució? Els veïns us supliquem sancions exemplars i efectives, d'una vegada per totes.   Resposta
El servei de neteja viària de la ciutat no ha variat en els darrers anys la seva capacitat d'actuació, fins  hi  tot s'ha reforçat en alguns moments puntuals. Considerem que disposem d'un servei ben dimensionat, eficaç i de qualitat, molt superior al d'altres ciutats del nostre país amb dimensions similars. Malgrat això som conscients que sempre es pot millorar No obstant les situacions que comenta responen més actuacions incíviques per part de ciutadans que no respecten el nostre espai comú, que utilitzen racons amagats per embrutar, o que no són conscients que la neteja és responsabilitat de tots. Ens hi trobem sovint i es treballen per part dels agents cívics per reduir-les i corregir-les. És un treball constant que dóna molts fruits però que continua essent molt necessari. Per part del servei de neteja ja s'ha intervingut al C/ Rector de Vallfogona, un espai sense pavimentar i mig amagat, i s'ha netejat i s'incorporarà en les rutes d'aquella zona per repassar-lo periòdicament. En el bar de l'Horta vermella, es parlarà amb els propietaris perquè col·laborin en la neteja de la terrassa.
10505 2019/01/07 2019/01/11 La zona del puig dels jueus, a part d'estar molt bruta l'utilitzen furgonetes i cotxes per fer drecera. Van pel camí de carro que va des del Guillem de  Montrodon  al polígon. També continuen entrant cotxes a les zones de bosc. Les pilones que hi ha a l'entrada de darrere el seminari estan gairebé sempre obertes.   Resposta
Les pilones a l'altura del Seminari, estan subjectes a llicència i s'està gestionant des d'urbanisme, ja que els de l'hípica van demanar d'endarrerir les pilones per poder accedir al nou aparcament que estaven fent. Pel que fa a la neteja hi farem un repàs la setmana vinent amb el personal que en fa el manteniment de jardineria que són els que ho gestionen. El camí de Comamala és un camí que està obert des de fa molt temps, de fet és el camí antic que anava cap a la Clota, Mas d'en Prat, ...  i  donava accés als camps de conreu. Està prevista una actuació de millora dels accessos, senyalització i espai lúdic, que actualment està en procés d'adjudicació de l'obra. Ben aviat hi veurem millores en tots aquests punts.
10504 2019/01/06 2019/01/07 Com a comentari a la queixa 10495 voldria saber si els Srs. de l'ajuntament es preocupen, si els diners que es donen al mercat Municipal i que són diners públics, es gasten o no en el manteniment de l'edifici, se'n preocupen, perquè com diu la persona d'aquesta queixa el mercat o sigui l'edifici, que és suposo propietat de l'ajuntament o sigui de tots els ciutadans de la ciutat i més, no es veu enlloc cap millora està destrossat, els ascensors no funcionen quasi mai, aquests diners es gasten amb manteniment? Perquè 200.000 € a fons perdut, que potser si els han perdut, i després 30.000 € anuals es poden reparar moltes coses i en canvi tot cau i fa molta llàstima per no dir fàstic. Voldria donar-nos explicacions? Perquè l'ajuntament se'n desentén? Per Vic que vostès són tan primmirats i que es gasten els diners del poble amb obres innecessàries i de caprici, no seria millor reconstruir el mercat municipal? I em descuidava i a més exploten el pàrquing. No s'entén. Resposta
L'edifici del Mercat és de propietat de l'associació dels paradistes que durant 50 anys hi tenen els drets i els deures de la concessió administrativa que se'ls va concedir. Quan acabi la concessió, d'aquí a uns 12 anys, han de retornar a la ciutat l'edifici en condicions, tal com està establert en els plecs de clàusules de la concessió. Els 200.000 € es varen invertir en el reforç de l'estructura, pels danys causats per la filtració de grans quantitats d'aigua de les parades durant molts anys. Els 30.000 € anuals són la part que es va acceptar d'aportar pel manteniment de les parades i serveis que ells mateixos han de garantir. Els tècnics municipals, tant de salut pública com d'activitats, van seguint les actuacions que es duen a terme, els hi van marcant els requeriments mínims a complir. El pàrquing l'exploten els mateixos paradistes. Des de l'ajuntament es va proposar una remodelació del mercat baixant a la planta baixa. L'Ajuntament aportava el 55% (quan no hi té cap obligació ni compromís) i els paradistes el 45% restant a pagar amb els anys restants de concessió. Ells no ho varen voler i van fent les reparacions imprescindibles. A l'Ajuntament no li agrada aquesta situació, però no podem intervenir en uns drets que tenen en vigència.
10503 2019/01/06 2019/01/18 El contenidor de brossa orgànica, del c/ Salvador  Espriu està trencat.   Resposta
Abans de festes vàrem començar a canviar tots els contenidors de deixalles de les 4 fraccions. Ben aviat tots els contenidors ja seran nous i aquest tema quedarà resolt. Gràcies.
10502 2019/01/06 2019/01/08 Referent a la notícia que va sortir a la premsa local que l'ajuntament pretén instal·lar semàfors al passeig de la Generalitat cantonada amb Av . Pius  XII per millorar la seguretat dels vianants en aquest punt, voldria suggerir que potser un semàfor no seria la solució més adequada per resoldre aquest conflicte. Els semàfors són una eina creada per regular el pas de vehicles  de  motor i,  si  bé disminuirà  el risc  d'accident quan els vehicles tinguin vermell, subordina els vianants als vehicles  de  motor. En aquest punt que hi ha la plaça de la Noguera i hi ha molt moviment de quitxalla potser seria més adient posar passos de vianants elevats com els que tenim en altres punts de la ciutat (per exemple davant dels instituts). Farien reduir la velocitat de tots els vehicles millorant així la seguretat dels vianants i la connectivitat entre Remei i Estadi. Els vianants serien més protagonistes tal com es vol aconseguir en la ciutat futura, amb més verd i menys motors.   Resposta
Agraïm el seu suggeriment i compartim la seva opinió que els semàfors són una eina creada per regular el pas dels vehicles i no fa dels ciutadans els protagonistes de la ciutat. En aquest cas però, i atès que no només es vol dotar de seguretat el pas de vianants de la plaça de la Noguera, sinó el conjunt de la cruïlla conformada en forma de creu amb el Passeig Generalitat, el carrer Bisbe  Strauch  i l'Avinguda Pius XII, pensem que la solució més convenient és la instal·lació dels semàfors. En aquest cas, al marge de dotar de més seguretat el conjunt de la cruïlla pel que fa als 4 passos de vianants existents, facilitarà també l'encreuament amb seguretat del carril bici que uneix els barris del Remei i de l'Estadi i així mateix permetrà la connectivitat amb seguretat en vehicle entre ambdós barris, cosa que ara no passa. Així mateix la presència d'una parada de transport interurbà com la e-12, que uneix Vic amb Barcelona de forma directa amb un alt nombre d'expedicions diàries i el mateix transport urbà, amb recorreguts de la línia 1 i 2 per aquest tram desaconsellaven la instal·lació d'elements elevats a la via.
10501 2019/01/06 2019/01/18 Cada dia hi ha més merda! Al  pipican  del Remei (Rambla Josep  Tarradellas  )  Netegeu diàriament o multeu als propietaris.   Resposta
Hi ha molts propietaris d'animals de companyia que no ho fan bé i això ens perjudica a tots. S'està treballant amb la ciutadania a peu de carrer, amb els informadors i agents  cívics , també s'han posat sancions i tot encaminat a disminuir les accions incíviques dels ciutadans. Farem arribar la queixa al servei de neteja viària.
10500 2019/01/06 2019/01/09 Sobre la teulada de davant dels números 3 - 5 del carrer Jaume I el conqueridor (són naus), hi ha una mena de pal de ferro (sembla), que sobresurt a la teulada i per tant en qualsevol moment pot caure. És un carrer molt transitat i pot haver-hi algun incident. Agrairem retirada.   Resposta
"Perill" retirat. De fet ha resultat ser un pal d'escombra, molt mal col·locat per cert. Gràcies per avisar-nos.
10499 2019/01/05 2019/01/07 Fa dies uns lladres ens van entrar a robar a casa. Posteriorment, i parlant amb els veïns, hem vist que els lladres han intentat entrar en diverses cases i comerços. Almenys en un parell d'ells no han pogut fer-ho. Precisament aquesta era un familiar nostre que viu molt a prop del nostre barri ens ha dit que li han intentat entrar a robar. Jo fa 10 anys que visc a Vic, considero que és una ciutat molt practica i bonica per a criar als meus fills. Però lamentablement la inseguretat ciutadana que estem observant l'últim any ens fa pensar a mudar-nos a pobles de la comarca més segurs. Hi ha algun pla per a millorar la seguretat i eliminar els robatoris a la ciutat? Resposta
La Guàrdia Urbana ens manifesta que, malgrat que els robatoris d'interior d'habitatge han pujat molt arreu. Potser Vic és dels llocs que menys ho han fet precisament perquè hi ha més policia (a banda dels mossos d'esquadra hi ha una policia local relativament important). Sincerament creiem que pel voltant no trobarà llocs més segurs, però també és qüestió de percepcions. El que fem a Vic per millorar-ho és treballar coordinadament amb mossos d'esquadra, establint controls a les entrades i sortides de la ciutat i també estant alerta a l'interior de la ciutat a través dels agents de la policia de proximitat i la unitat de paisà. Per exemple, concretament pel mercat medieval es van detenir, després d'aixecar sospites i haver de fer un seguiment, 3 dones estrangeres amb amplis antecedents i es van recuperar els efectes sostrets.
10498 2019/01/05 2019/01/07 M'he adonat que el banc individual està trencat i fora de lloc. Caldria reparar-ho!   Resposta
Ens podríeu concretar la seva ubicació? No sabem identificar-lo. Gràcies.
10497 2019/01/04 2019/01/07 Fa gairebé tres mesos que aquest vehicle està estacionat a la carretera de Roda, davant del núm. 8. Segurament és abandonat. Podeu procedir a la seva retirada, si us plau?   Resposta
Ho traslladem a la guàrdia urbana per al seu control i verificació. Gràcies per l'avís.
10496 2019/01/04 2019/01/04 Després de comprovar dia rere dia que el carrer Berga està gelat i que no s'hi tira sal. Em poso en contacte amb vosaltres doncs és perillós pel vianant i el conductor, ja que rellisca molt.    Resposta
En prenem nota i veurem si hi podem actuar, però, no podem perdre de vista que les prioritats són les de mantenir els accessos públics en condicions i en això estem treballant. En ser un carrer d'un polígon, potser les mateixes empreses podrien passar a recollir sacs de sal per l'àrea de serveis i repartir-la a la calçada ells mateixos.
10495 2019/01/03 2019/01/04 Només fer esment de la deixadesa del Mercat Municipal de Vic, del tot vergonyós per una ciutat de "Fires i Mercats". En qualsevol poble de la comarca i del País es fomenta, es cuida i es protegeix com un bé preuat menys a Vic, exemples els tenim en els Mercats "remodelats" i oberts fa poc a Barcelona. Tinc 54 anys i sempre l'he vist igual..., mai s'ha pintat per fora, mai s'han fet arranjaments... però sí, crec, l'Ajuntament a dalt de tot i té un pàrquing o la concessió a alguna empresa privada a canvi de ..   la  resposta és fàcil. Arreglem rambla de l'Hospital, ara carrer Verdaguer pel comerç del centre, Vic Centre, aquest potent conglomerat de botigues cèntriques amb diners i que tant "mana" aquí a Vic. Potser us penseu que tothom és ric a Vic i hem de donar encara més vida a aquests comerços deixant, el que sempre ha estat, el Mercat Municipal de tota la vida.  Vaig ajudar als paradistes en una carta enviada al Síndic de Greuges i aquí us adjunto l'última resposta del  MH  Síndic (malauradament els fitxers en format  pdf  no són publicables a la bústia, només imatges ) Resposta
Potser no sabeu que els responsables del manteniment són, des del primer dia, els mateixos paradistes del mercat. Com bé dieu no sembla que s'hagi fet mai manteniment. No és pas d'ara la sensació de deixadesa, si no des de fa molts anys. El pàrquing que hi ha al mateix mercat, l'exploten els mateixos paradistes, forma part del seu negoci i responsabilitats dins la concessió. No hi ha hagut entesa per la seva remodelació i ells han volgut continuar així mateix. Des de l'Ajuntament hi hem aportat 200.000 € a fons perdut per garantir "la salut" dels seus forjats i aportem 30.000 €/anuals al seu manteniment des de fa una pila d'anys. La gestió dels recursos i les obligacions estan a les seves mans.
10494 2019/01/03 2019/01/04 M'agradaria saber amb què s'ha basat l'ajuntament per deixar el sentit que han deixat al carrer Òmnium Cultural i no a l'inrevés?   Resposta
El carrer Òmnium Cultural ha passat a ser d’un únic sentit de circulació per, al marge de millorar la seguretat viària en reduir els sentits de circulació, facilitar places d’estacionament a la via pública. Existia un alt grau d’indisciplina viària amb vehicles estacionats constantment ocupant els carrils de circulació, tant en un sentit com en un altre. En relació al sentit de circulació en el qual es permet circular, s’ha fet en aquest sentit per facilitar l’accés al carrer Òmnium Cultural, ja que es pot fer des d’un vial de doble sentit de circulació com és el carrer Botànic Micó, evitant el trànsit de pas per altres carrers veïnals.
10493 2019/01/03 2019/01/11 Sóc veí de Vic. Concretament al c/ Del Bon Aire entre els números 42 I 48 ens trobem que no tenim llum al carrer. Els fanals que hi han no donen llum en aquest tram nomenat anteriorment. Fa temps es va posar en coneixement aquest tema, i des de l'ajuntament es van girar una mica els fanals per ampliar zona del carrer. La veritat és que no van millorar. Actualment aquesta és la problemàtica. Agrairíem que algú de manteniment o encarregat d'aquests temes vingués a mirar-ho ell mateix I pogués trobar una solució perquè quan es fa fosc aquest tram de carrer sembla abandonat. També perquè actualment estem intranquils, ja que tenim coneixement que s'estan produint molts robatoris a habitatge I tenir un carrer tan fosc no ajuda.   Resposta
Quan es va urbanitzar aquest carrer es va deixar una  inter  distància de quasi 50 metres entre els 2 punts de llum més propers. Fa poc vàrem fer una primera intervenció reorientant una de les 2 lluminàries d'aquests punts de llum, però tot i millorar els valors d'il·luminació mesurats, és cert que continuen sent més baixos que en altres zones properes. Hem donat instruccions per instal·lar un punt de llum nou entre els 2 existents. En farem el seguiment.  
10492 2019/01/02 2019/01/03 El dia 15/12/2017, vaig rebre la notificació d'una multa. Expedient  17MO029652 . Vaig parlar amb el botiguer del carrer Nou 52, qui va fer una nota per presentar a l'Ajuntament i demanar que no m'apliquessin la multa. Cosa que vaig fer el dia 5/01/2018. Codi de registre :OACE1200JH . Allà em varen demanar l'adreça on enviar la notificació: carrer Pare Gallissà 29. El 9/11/2018, rebo una altra notificació ref. 712/089087 per pagar la totalitat més interessos. Avui he anat a l'Ajuntament per aclarir el tema. M'han dit que havien enviat dues notificacions sense resposta. Però no al domicili que els vaig indicar. Avui he fet el pagament, però considero incorrecte el procediment.   Resposta
Lamentem les circumstàncies que ens expliqueu de fa més d'un any. Aquestes sancions per accés amb vehicle a un entorn restringit, tenen un termini de 48 hores per demanar un accés temporal (és el que hauria d'haver fet el botiguer). Fora d'aquest termini n'és l'agència de recaptació de la Diputació de Barcelona qui en fa en el seguiment dels tràmits.  
10491 2019/01/02 2019/01/07 Sóc veí de Sentfores- La Guixa, aquesta queixa com d'altres és per denunciar, la falta d'interès per part del Sr. Regidor, responsable de Serveis de l'ajuntament de Vic (sembla que no del poble de Sentfores - La Guixa), ja que no se soluciona el problema que tenim, fa molt de temps aquí al poble d'haver de suportar que moltíssima gent ens porta la merda en els contenidors del poble, sobretot els Srs. de Santa Eulàlia de Riuprimer, de Muntanyola i de Vic i potser d'altres indrets, i després de moltes queixes no ens ha solucionat res, mireu la foto que adjunto, això molts dies de la setmana, en especial vigílies de festa i festes. Feta una consulta a l'Ajuntament de Santa Eulàlia em diuen que no tenen cap queixa, per part del que sembla hauria d'haver fet l'Ajuntament de Vic.   Resposta
Hem realitzat controls a l'àrea de contenidors de la Pl. de la Creu tant a escala informativa com de vigilància sobre l'ús dels contenidors, amb els informadors ambientals, agents cívics i amb guàrdia urbana, no sempre visibles, en els quals s'han identificat i advertit veïns d'altres municipis utilitzant els contenidors, i en alguns casos s'han establert avisos i sancions. HI ha hagut dies puntuals durant les festes de Nadal que s'han desbordat, coincident en dies festius sense recollida. No obstant el servei de recollida pràcticament diàriament revisa l'àrea i en recull els desbordaments. HI continuarem treballant.
10490 2019/01/01 2019/01/07 A la zona del puig dels jueus hi ha un cartell que informa que es respecti els animals, crec que també hi hauria d'haver un cartell recordant que es respecti l'entorn, ja que a la zona on hi ha una taula de pedra hi havia envasos i ampolles buides. Potser també estaria bé posar-hi papereres i cuidar més d'aquesta zona verda. Poques que hi han, almenys que estiguin ben cuidades i netes.   Resposta
Ben aviat començaran unes obres de millora de l'entorn del Puig dels Jueus que canviaran i milloraran la senyalització d'aquest espai, demanant el respecte per l'entorn. Hi ha papereres als accessos principals per tal que la gent pugui dipositar-hi els residus. Malauradament hi ha conductes incíviques de persones que ni tenint papereres a prop són capaces de llençar-hi els residus.
10489 2018/12/31 2019/01/02 Els carros dels supermercats ens arriben fins a casa. Dic això, perquè crec que l'ajuntament de Vic té un projecte de civisme i convivència entre tots els veïns. Es poden evitar aquestes coses.   Resposta
Ho comentarem als agents cívics, però difícilment podrem fer-hi massa res, donat que és un objecte de propietat privada i no ha pas estat denunciat cap sostracció.
10488 2018/12/30 2019/01/02 No trobo cap horari ni informació sobre la cavalcada de reis. On puc trobar-ho?   Resposta
A la pàgina web www.vic.cat en la icona "Nadal és molt Vic" hi ha tots els esdeveniments d'aquestes festes nadalenques. A partir de demà 3 de gener 19, hi haurà, en la mateixa pàgina, una icona especifica dedicada a la cavalcada.
10487 2018/12/30 2019/01/04 Ens trobem amb un pis 2-1 que està agafat  per ocupes , els veïns es queixen per la música dels caps de setmana fins a la una de la matinada, després marxen i tornen a dos quarts de sis del matí per fer més sorolls a les habitacions a on la gent descansa és molt injust.   Resposta
Ens hauríeu de facilitar més dades per determinar de quin immoble estem parlant (nom del carrer, número, ...)
10486 2018/12/28 2019/01/02 Hauríeu de donar instruccions que passin a buidar aquest contenidor de vidre, com més aviat millor, doncs ja fa uns dies que està ple del tot, com podeu veure a la foto, i pels voltants ja hi ha algunes ampolles trencades per terra, amb el consegüent risc pels vianants. Moltes gràcies!!! (és el d'Avinguda Països Catalans amb Plaça Fra Joan.al barri del Remei).   Resposta
Gràcies per fer-nos-ho veure. Hem passat avís als responsables de la seva recollida.
10485 2018/12/27 2019/01/04 Ja és la tercera vegada que escric per demanar que controlin els aparcaments al carrer principal de  St  Llàtzer, especialment al costat de les sortides dels carrers perpendiculars. Concretament jo parlo del C/Montserrat Roig i  Francitorra . Adjunto una fotografia d'un cotxe mal aparcat. En tinc més, però només en permeteu pujar una. És constant! Sempre cotxes aparcats fora de les línies i massa propers a la sortida del carrer.  Entre això, i els camions o furgonetes que aparquen just al costat de les sortides i que treuen visibilitat als que sortim del carrer en cotxe, és fàcil que un dia hi hagi una col·lisió per manca de visibilitat. Aquell dia us en farem responsables a l'Ajuntament, per omissió del vostre deure!  Fa uns dies vaig parar una patrulla de la Guàrdia Urbana per tal que ho veiessin amb els seus propis ulls, i ho van reconèixer. A veure si us poseu les piles aquesta vegada, si us plau!!   Resposta
Les zones d’estacionament del carrer Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents es troben degudament senyalitzades per mitjà de marques viàries de color blanc que delimiten l’espai que han d’ocupar els vehicles i es troben prou allunyats de les cruïlles  com per  evitar l’estacionament de vehicles que dificultin la visibilitat a les cruïlles. Si  vol pot  enviar les fotografies  de que  disposa a la guàrdia urbana a l’adreça de correu gurbana@vic.cat a fi que es corregeixin aquestes conductes incíviques. Li donarem trasllat a la guàrdia urbana perquè controlin les infraccions que es puguin produir i al departament de mobilitat per si es pot millorar d’alguna manera la senyalització existent.
10484 2018/12/27 2019/01/14 Al carrer Nou de Vic, a l'alçada del núm. 127, hi ha dues cases que es van apuntalar. D'això ja fa més de sis mesos. S'hi van posar unes tanques protectores que ocupen part de la zona de circulació de vehicles. En ser un carrer estret, això dificulta molt el pas de vehicles grans, obligant-los a pujar a la vorera. No s'hi fa res i tot continua igual. Fins i tot ja creixen plantes al costat de la tanca.  Com dic. D'això ja fa més de sis mesos, i els vianants no poden passar per la vorera. Que s'hi pensa fer alguna cosa efectiva?   Resposta
Aquesta casa està tota apuntalada per perill d'esfondrament. Els propietaris han canviat d'arquitectes. Ara ens manifesten que estan a punt d'entrar el projecte per obtenir llicència de consolidació. La tanca no es pot treure si no hi ha un tècnic de la propietat que assumeixi la responsabilitat i en doni la seguretat. Mentrestant els requerirem que arreglin la tanca i paguin ocupació de via pública.
10483 2018/12/26 2019/01/07 Així de brut està el riu, aigua avall de l'Atlàntida, amb caixes de plàstic, un matalàs i vés a saber quina brutícia més hi ha i que no veiem. Seria interessant que es fes una mica de manteniment.    Resposta
HI ha comportaments incívics que no respecten el nostre entorn, llençant puntualment objectes al riu que es poden gestionar d'altres maneres. Malauradament hi ha persones que no ho entenen així. Intentarem retirar aquest matalàs quan abans sigui possible.
10482 2018/12/26 2018/12/27 Aquest és l'aspecte que presenta un fanal del c/Alguer. Seria interessant que algú la neteges.   Resposta
Passat festes, està previst formar una brigada de neteja de tot el mobiliari urbà de la ciutat (contenidors, punts de llum, ...) i de les pintades a les parets públiques.
10481 2018/12/26 2019/01/15 A la Ronda Camprodon, número 18, 2n 2a hi tenen un aire condicionat que tira l'aigua al carrer i amb les baixes temperatures de l'hivern és un perill que en glaçar-se pot causar accidents als vianants. Cansat de passar cada dia per allà i trobar-me aigua a la vorera provinent del 2n pis. A part que tenen l'aparell d'aire condicionat penjat per sobre el nivell de la barana, que crec que les ordenances municipals ho prohibeixen... crec que haurien d'estar per sota el nivell de la barana. Espero que hi envieu els agents cívics o guàrdia urbana per avisar-los que no costa gaire posar un recipient a sota per recollir l'aigua.   Resposta
Finalment el tècnic municipal ha pogut contactar amb el propietari i han acordat que es resoldrà. Col·locarà una cubeta més gran o buscarà una altra solució. Amb tot, però, cal dir que en les tres visites d'inspecció que s'han fet, mai s'ha vist que s'aboqués aigua ni s'ha vist gel.  
10480 2018/12/26 2019/01/07 He vist que estan esporgant als arbres de la ciutat vull fer una queixa, sempre que esporguen als arbres de la rambla del Bisbat fins als claustres o fan molt bé, però després a partir allà esporguen una mica i prou. Allà hi viuen els meus pares i tenen llar de foc a l'estudi i les branques toquen la xemeneia i algun any tindrem un ensurt, tenim por que s'encenguin els arbres, es podria podar més també aquell tros o fem diferencies entre veïns?   Resposta
Revisarem aquest punt que comenta específic amb la xemeneia per veure si cal una esporga dels arbres.
10479 2018/12/26 2019/01/03 A l'avinguda dels Països Catalans a l'altura del núm. 5, fa dies que hi ha una paperera fora del seu suport.   Resposta
Gràcies per l'avís. Paperera reparada. 
10478 2018/12/26 2018/12/27 Continuant el tema del soroll musical al local anomenat "La  Cumbre " de la plaça Estació, 5, ahir nit de Nadal vaig haver de molestar a la Guàrdia Urbana, per demanar-los ajuda, vora la una de la matinada per la música procedent del dit local. Gràcies a ells va cessar i avui no l'hem sentit. Agrairia una solució que ens permetés gaudir la nit de Cap d'Any sense aquests inconvenients.   Resposta
Tant Guàrdia Urbana com el departament d'activitats estan seguint aquest expedient sancionador. No podem  saltar -nos els tràmits establerts, però tampoc s'està deixant de banda. Ja  dèiem  que no era un tema ni de fàcil solució, ni ràpid.
10477 2018/12/25 2019/01/04 Sóc propietari d'un immoble de Vic que està deshabitat i tancat, no té cap servei donat d'alta (ni aigua, ni llum, ni gas), no disposa de cèdula d'habitabilitat i del qual tinc certificat tècnic que en declara l'estat ruïnós. A més estic pendent d'enderrocar-lo per fer-lo tot de nou. La qüestió que plantejo és: puc donar de baixa l'impost de recollida de deixalles de l'ajuntament per aquest immoble?   Resposta
El servei de recollida d'escombraries domiciliària, és un servei típicament municipal i d'obligada prestació. Aquesta configuració com a servei de recepció obligatòria determina que, com a regla general, s'imposi a tota mena d'habitatges, fins i tot als desocupats. Tractant-se d'un servei de recepció obligatòria, no pot eximir-se de la taxa a cap veí, llevat que aquest acrediti la impossibilitat de rebre-ho. En aquest cas s'inclourien els habitatges i locals d'impossible utilització immediata per trobar-se per exemple tapiats o per declaració de ruïna de l'edifici desocupat. És a dir, la manca d'utilització de l'immoble per voluntat del veí no l'eximeix del pagament de la taxa. No obstant això, alguns ajuntaments s'esmenten expressament en l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa que en els casos en què l'immoble presenti un estat de deteriorament que impedeixi de forma evident la seva habitabilitat es podrà autoritzar la baixa. Per tant caldria que presenteu una sol·licitud acompanyada de declaració de ruïna i ho gestionarem donant de baixa (prèvia visita) per l’any 2019 si es tramita de forma immediata.
10476 2018/12/24 2018/12/27 Que els sembla si els arbres de Vic I Sentfores La Guixa estiguessin treballats i esporgats com els de la fotografia? No estarien millor? Farien goix. No molestarien. A l'estiu farien ombra, no com ara que no en fan a cap lloc. Tenim professionals de la Jardineria als departaments de les empreses que treballen per l'ajuntament o sigui pel poble o pels ciutadans? Em sembla que en falta molta de professionalitat de jardineria, no els hi sembla? Resposta
Vic Verd, empresa d'economia mixta entre l'Ajuntament i Sant Tomàs, està dotada del personal tècnic sobradament qualificat per les feines que ha de desenvolupar, tant de  caire  tècnic de jardineria com de  caire  social per treballar amb els seus operaris, usuaris de Sant Tomàs.
10475 2018/12/24 2019/01/04 La plaça Europa sembla un pàrquing privat per alguns vehicles que cada dia i nit hi estacionen. Es pot controlar si us plau? Resposta
Li donem trasllat del seu suggeriment a la guàrdia urbana per tal que es faci un control de l’estacionament incorrecte a la Plaça Europa.
10474 2018/12/23 2019/01/04 Al passatge Joan puig. Sempre i a totes hores hi ha cotxes mal aparcats. És igual avisar als municipals i és igual si és festiu o de diari, sempre hi han cotxes mal aparcats. I sense contar la gent que entra a buscar lloc i no n'hi ha, hi ha dies que és un suplici arribar a l'entrada del pàrquing.  I l'únic que fa l'ajuntament és posar uns cons de plàstic els dies que hi ha col·legi que la gent igualment aparquen malament. Busquem solucions! Resposta
Des de la guàrdia urbana ja es fan serveis per controlar l’estacionament incorrecte al passatge Joan Puig, al marge de col·locar els cons que ens indica per evitar-ne l’estacionament, també es denuncien els vehicles que infringeixen. Això no obstant és impossible tenir un agent de forma permanent per evitar que els conductors estacionin en lloc prohibit. Li donem trasllat a la guàrdia urbana perquè es continuïn realitzant els controls i denunciant els vehicles infractors.
10473 2018/12/23 2019/01/04 M'agradaria fer una queixa referent a la nova carretera que connecta Vic amb el P.I. Malloles. Hi ha molts cotxes que avancen en línia contínua, no respecten la velocitat, van molt de pressa, per no dir la brutícia que hi ha al polígon, concretament al voltant de l'escorxador, a part de la manca d'aparcament pels treballadors. Una pena; la zona està molt descuidada per part de l'ajuntament quant a serveis de neteja i circulació.   Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen aforaments periòdics de tota la xarxa de carrers de la ciutat per conèixer la intensitat i la velocitat dels vehicles que hi circulen i així adoptar, en cas de necessitat, les mesures escaients per reduir la velocitat. Els resultats de l’estudi realitzat a l’avinguda del Bruguer, amb una intensitat mitjana diària de 2462 vehicles, el 98.48% dels vehicles que hi circulaven ho feien per sota dels límits de velocitat legalment establerts. Des de la guàrdia urbana es realitzen controls de velocitat amb radar per sancionar els conductors que sobrepassen aquest límit de velocitat. En relació a l’aparcament, existeixen bosses d’estacionament tant al polígon Malloles com al polígon del Bruguer per satisfer les necessitats dels treballadors i en relació al polígon Malloles s’està treballant en un estudi de mobilitat amb la mateixa associació d’empresaris del polígon per millorar-ne l’estacionament i les direccions dels carrers.
10472 2018/12/23 2019/01/04 Avui mati, diumenge dia 23, visc al carrer Estiu el tros de tocar Calldetenes, l'única sortida que tenim és el carrer Mare de Déu de la Mercè, sense avisar ni alternatives, carrer tallat cap problema, per on surto jo si tots els altres són direcció prohibida, no pot ser que sent de Vic i per venir a Vic hagi de passar per Calldetenes. S'ha de buscar solucions pràctiques i no bones paraules com sempre feu.   Resposta
L’ordenació actual del trànsit del barri de les 4 estacions es va realitzar a petició de la mateixa associació de veïns del barri i amb l’aprovació de la majoria dels veïns per evitar el trànsit de pas. Així mateix es va consensuar amb l’Ajuntament de Calldetenes les modificacions del trànsit als carrers comuns. Lamentem l’inconvenient que hagi pogut patir pel tall del carrer que manifesta, parlarem amb l’Ajuntament de Calldetenes perquè en la mesura del possible millorar la coordinació.
10471 2018/12/23 2019/01/07 El gran  pipican  del Remei (Rambla Josep  Tarradellas ) ens queixem setmana rere setmana, mes rere mes o fins i tot ja  portem algun any  intentant que si no es vol multar als animals que porten a pixar els seus gossos almenys hi passi una brigada de neteja diàriament amb  carcher , desinfectants varis, etc. No ens valen excuses com a resposta de què no és viable multar als animals que porten a pixar el seu gos i a refregar-se a les nostres façanes, parterres i encara ens fotin un moc si els cridem l'atenció. Volem solucions ja. Tampoc serveix com a resposta que no és viable perquè suposa un gran cost... Un gran cost de què?, si les multes són considerables, n'hi ha sobradament suficient perquè sigui viable o no interessa perquè qui ho ha d'aplicar n'és un d'ells?, només ens serveix la resposta si és un d'ells. Poseu formigó a les places i no sorra, perquè és insuportable les olors i trepitjades de caques a les voreres.   Resposta
El servei de neteja de  cuba  (aigua a pressió) durant l'hivern no es pot utilitzar, ja que amb les baixes temperatures es creen autèntiques pistes de gel, sobretot en zones obagues. Això no obstant, passem avís a l'empresa de neteja per tal de fer una actuació així que la temperatura ho permeti. Mirarem d'establir altres actuacions puntuals amb aigua a pressió al llarg de l'any. També fem arribar la vostra petició als agents cívics perquè insisteixin en la prevenció o sanció si cal.
10470 2018/12/22 2019/01/07 Com a veí del parc de santa Anna estem cansats dels sorolls que es generen cap a altes hores de la nit a la pista de futbol, colles amb música alta, crits, partits fins a quarts de 2 de la matinada. Si és cert que un temps va haver-hi més presència de la urbana i es va reduir, però de nou han deixat de passar-hi i tornem a patir les conseqüències, Agrairíem solucions.   Resposta
A partir de les 23 hores ja no s'encén el llum de la pista. No obstant això, si algú hi continua jugant, us preguem que truqueu a la guàrdia urbana (93 885 0000). Gràcies.
10469 2018/12/22 2018/12/22 Només voldria fer un comentari referent als cartells anunciadors de direcció a la carretera  N152  a i la  BV4316  en algun d’ells diu Muntanyola  BV  4317, no sé si és prou correcta, per arribar a Muntanyola des de Vic. Primer hem de circular per la  BV4316  i quan som a Santa Eulàlia de Riuprimer prendre la  BV  4317, Després de Vic, fins a Santa Eulàlia de Riuprimer, trobem diversos trencats que no diuen res de Muntanyola sols Santa Eulàlia de Riuprimer. Que l'hem deixat  enrera ?, o a on és la  BV4317 ?  Es podria aclarir, crec que el cartell tindria portar  BV4316  a la capçalera per agrupar tots els pobles Sentfores  “ La Guixa " , Santa Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola i potser d’altes. Gràcies per atendre'm. Resposta
Els criteris de retolació de poblacions en les carreteres, només disposen de senyalitzar la primera població que es troba en sortir del municipi. D'acord amb aquest criteri, no hauríem de senyalitzar la població de Muntanyola. Però, a petició expressa del seu Ajuntament i amb les despeses  a càrrec seu , vàrem acceptar incloure la senyalització de Muntanyola, solament en les sortides de Vic. El què hi ha i el com està retolat és segons el vistiplau dels dos Ajuntaments implicats.
10468 2018/12/22 2019/01/04 Al parc infantil de Sta. Anna han arrencat algunes fustes vermelles d'una de les teulades. Les fustes arrencades estan tirades per terra amb el perill que comporta per la mainada.   Resposta
Hem recollit les fustes i senyalitzarem en cas de perill. La setmana que ve estarem en condicions de reparar la teulada del joc. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10467 2018/12/21 2018/12/22 Veig que algunes persones o ciutadans, es queixen de què els molesten, els coloms, les gavines, els estornells, qualsevol animal que voli, Vic aviat serà una ciutat morta amb tema d'algunes espècies d'animals que donen alegria a l'entorn. S'han fixat que a Vic no hi tenim ocells? A tot Europa els animals són apreciats i agraïts, aquí no, aquí els volen destruir, aixafar. Però! Sí que està la ciutat molt viva amb porqueria dels gossos, gats, abandonats o no, i ara sembla que també segons algunes queixes a la bústia rates, aquí al poble de Sentfores també tenim rates i són grans!, que farà l'Ajuntament, ens hem queixat, però? Destrossar els ocells sembla que és més fàcil, fa anys es varen tallar els arbres del Passeig per desterrar els estornells, ells, els ocells, al matí surten i el vespre tornen i es troben la casa enderrocada que faríem els "humans" si ens trobéssim el mateix? Penseu. A la resta d'Europa no passa, són diferents.   Resposta
Gràcies pel comentari. És una opinió i creiem que no pertoca a la "Bústia ciutadana" entra-hi.
10466 2018/12/20 2018/12/21 Carrer Nou. Una vegada més l'incivisme de la gent, i la policia local passant per davant sense fer res. Haurien de provar d'anar amb cadira de rodes un dia per Vic, o almenys pel carrer Nou.    Resposta
Ho lamentem, traslladem la queixa a la guàrdia urbana perquè ho tinguin present i en aquest cas puguin enviar un escrit d'advertiment al propietari del vehicle.
10465 2018/12/20 2019/01/04 Al carrer de Sabadell i al carrer Figueres del polígon Sot dels Pradals hi ha molts vehicles, cotxes i camions que condueixen contra direcció. Sobretot n'hi ha molts que surten de la gasolinera  Shell  en sentit contrari i alguna hora hi haurà un accident greu, ja que la gent es refia que el carrer és d'una direcció. A més, un dia els Mossos d'Esquadra es van trobar un cotxe de cara i no li van dir absolutament res. S'hauria de posar solució, fos amb una senyalització més clara o amb més vigilància.   Resposta
Agraïm el seu comentari i reforçarem la senyalització horitzontal existent per reforçar visiblement que els carrers són unidireccionals i en quina direcció discorren, procedint al repintat de les fletxes direccionals existents a aquests.
10464 2018/12/20 2019/01/14 M'agradaria saber si feu alguna actuació de les gavines, que volten per Vic. N'hi ha moltes i fan por. Durant el dia les sentíem moltíssim, però a la nit també sembla que es barallin moltíssim i de veritat que no és gaire agradable. Quasi et planten cara. Ja ens informareu de la situació.   Resposta
En ser un suggeriment anònim, no hem pogut contactar amb qui l'ha fet i per poder concretar. Coneixem la problemàtica dels gavians a la ciutat i des de fa anys se segueix una estratègia de control i gestió de la població d'aquestes aus, així com es porten a terme programes enfocats sobretot a la detecció precoç i protecció, amb l'objectiu principal de minimitzar les molèsties i afectacions a la ciutadania, sobretot en època de cria.
10463 2018/12/20 2018/12/21 El fanal del carrer Ramon de Casanoves i Mir, 4 fa dies que no funciona. El carrer és petit i queda molt fosc sense aquest llum. Seria convenient arreglar-lo ben aviat.   Resposta
Gràcies per fer-nos-ho veure. Ha sigut reparat.
10462 2018/12/20 2019/01/04 M'agradaria comentar una problemàtica que patim els veïns de l'Horta Vermella. En l'avinguda dels Països Catalans (entre els carrers Narcís de Monturiol i Sant Jaume) la velocitat de molts vehicles és excessiva, alguns conductors es pensen que és una carretera i, en realitat, és l'avinguda d'una ciutat. Es prendrà alguna mesura per solucionar aquest problema i reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen?   Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen aforaments periòdics de tota la xarxa de carrers de la ciutat per conèixer la intensitat i la velocitat dels vehicles que hi circulen i així adoptar, en cas de necessitat, les mesures escaients per reduir la velocitat. A l’avinguda dels Països Catalans, al barri de l’Horta Vermella, l'última campanya d’aforaments es va realitzar a finals de l’any 2014. Dels resultats de l’estudi es va concloure que circulaven una mitjana de 6010 vehicles diaris i en relació a la velocitat el 95.33% dels vehicles ho feien per sota del límit de velocitat. Només un 4.67% dels vehicles que hi circulaven o feien per sobre del límit de velocitat i per tant no es van considerar necessari ampliar-ne els elements reductors de velocitat ja existents. Es realitzen de manera esporàdica controls de velocitat per part de la guàrdia urbana per sancionar aquest petit percentatge de conductors que no respecten la velocitat. Li donem trasllat al departament de mobilitat, perquè en la mesura del possible, donat que a Vic hi ha 536 carrers i no podem tenir dades del darrer any de tots ells, es torni a realitzar un estudi de velocitat per si cal aplicar-ne noves mesures correctores.
10461 2018/12/20 Voldria comentar que en el passeig de sorra que hi ha a l' avinguda  dels Països Catalans (Entre els carrers Narcís de Monturiol i Prat d'en Galliners) no hi ha una sola paperera en tot el tram. Penso que podria ser una bona solució posar-ne en la part de gespa de l'Avinguda per tal d'intentar millorar la recollida de les defecacions de gossos que és un problema important en aquest passeig.  Per altra banda, també crec que s'hauria de restringir el trànsit de vehicles en aquest tram que moltes vegades ho fan a gran velocitat posant en perill els caminants, corredors, animals domèstics... que conviuen de forma pacífica en aquest espai. Podria estar obert al trànsit rodat només en dies assenyalats com, per exemple, per aparcar durant el Mercat Medieval.  
10460 2018/12/19 2018/12/21 2 tanques a la llera del riu al pont de Queralt. Fa dies que hi són.   Resposta
Gràcies per fer-nos-ho veure. Passem avís per la seva retirada.
10459 2018/12/19 2018/12/21 No sóc a l'hospital de miracle, m'agrada comprar al mercat municipal i m'agrada pujar escales.  Fa temps que no hi heu posat els peus oi?, ja que els esglaons exteriors es veu el ferro i tots estan escrostonats, no són segurs, acabo de torçar-m'hi el peu, i ha anat d'un pèl que no les baixo volant.  Si m'arriba a passar. Us foto una denúncia que ni riureu mai més. Vic ciutat de fires i mercats? Quina mentida! El teniu abandonat, sembla el d'una ciutat tercermundista. Com teniu el valor de deixar-lo degradar tant, en sóc clienta des de fa 28 anys. Si em responeu. Espero que sigui, per donar-hi una solució rapida.   Resposta
Lamentem l'incident i us desitgem una recuperació ràpida. El manteniment i la dinamització del mercat, depèn i està en mans únicament dels mateixos paradistes que hi duen l'activitat comercial. Des de l'Ajuntament se'ls fa fer una proposta i tots els plànols per fer-lo nou a la planta baixa, a peu de carrer i se'ls facilitava tot el finançament, el 55% del qual era pagat per l'Ajuntament i el 45% l'havien de pagar els paradistes al llarg dels 13 anys que els queden de la concessió de la qual en són propietaris. No varen voler. Actualment els tècnics responsables de l'Ajuntament els hi fan el seguiment pertinent.
10458 2018/12/19 2019/01/03 Hi ha un forat a la carretera que està davant del camp de futbol del Vic, que he passat amb el cotxe i quasi sem rebenta la roda m'ho podeu  arreglar .   Resposta
Amb personal de l'Àrea de  Serveis  hem fet un repàs als sots de l'entorn. Gràcies per fer-nos-ho veure.   
10457 2018/12/18 2018/12/21 Jo trec a passejar el gos al costat del riu, per al final del camí cap a la resclosa prop de què era abans la font dels Frares i una mica més enllà hi ha unes passeres per creuar el  Gurri . Bé doncs ja fa cosa de 3 setmanes que veig quasi cada dia un senyor que tala arbres (ja n'he contat 10), en fa llenya i se l'emporta carregada amb una moto vermella. La pregunta és si aquella zona és privada i per tant aquest home té dret a tallar arbres o com posa als panells informatius la zona al voltant dels meandres en té cura l'ajuntament de Vic, doncs em fa mal veure com aquell lloc s'està convertint en una clariana. Avui mateix me l'he trobat a quarts 11 revisant el tronc d'un arbre i a quarts de 6 de la tarda quan he tornat per allà he vist que marxava amb la moto carregada de llenya i he vist com havia cobert els troncs que havia tallat amb herba per dissimular. No sé, em té preocupada i mosca tot això. Si cal, tinc fotos de la moto carregada de llenya i de la matrícula.   Resposta
Si fos possible, ens aniria bé conèixer l'emplaçament amb més precisió i que ens fes arribar les fotografies (a l'e-mail boadasij@vic.cat). Hi farem anar a la Guàrdia Urbana, a veure si l’enganxen o a través de la matrícula, perquè li facin un advertiment, ja que tal com ens ho descriu, això no es pot fer.
10456 2018/12/18 2018/12/21 Crec que seria molt correcta per part de vostès que ens informessin als  Sentforencs  quins són els ferms de les calçades en la zona sud-oest de Vic i Sentfores, segons escriuen en el Diari Oficial de la Generalitat, amb els números de referència, primer el 7659 i el següent amb aprovació definitiva de número 7708 amb data del 18 -09 -2018.   Resposta
Malauradament no el sabem ajudar, no hem trobat els equivalents als números de referència que ens mencioneu del diari oficial de la Generalitat. Potser us podríeu dirigir a ells directament, oferint-los més informació de les equivalències que els demaneu.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...