Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Els actes vandalics contra l'enllumenat públic s'ha reduït d'un 30% en el darrer any

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
9707 2018/05/23   He rebut una multa de circulació, considerada com a greu, del passat 22/03, quan crec que hi havia un esdeveniment a la ciutat, no sé quin. Al lloc on em diu que vaig fer la infracció , ( greu?) vaig parlar amb un agent, preguntant com podia arribar al meu destí, ja que no sóc de Vic, em contesta amablement donant-me la indicació, i sense dir res, em posa una multa quan me'n vaig, per l'esquena? Hi posa al motiu per què no es va lliurar en mà, no dificultar la fluïdesa del trànsit, transit? Com hi pot haver transit si dieu que no s'hi podia passar? No sé si titllar-ho de falta de respecte o d'ètica, de tota manera, si és el que li heu manat, un gran professional. 200 euros de multa són molts diners, i titllar la falta de greu, una barbaritat.
9706 2018/05/23   Us envio foto de la cruïlla Font dels frares - Camí Antic de Taradell, on des de l'associació de veïns vàrem demanar que se solucionés aquesta situació i on després d'asfaltar-ho tornem a estar igual?
9705 2018/05/22   En referència al n.9685 em sap greu que penseu que anava dirigit pel tema dels diners, li asseguro que a vegades pagaríem el que fos per estar molt a prop dels llocs. Aquest és un pàrquing molt utilitzat a causa del seu preu i situació de davant d'un institut i a vegades no hi ha lloc per aparcar o ho has de fer al final de l'aparcament que per segons quin tipus de mobilitat reduïda és molt dificultós accedir a fer qualsevol tràmit a l'institut, recollir nens... (que si no  s'hi  va presencialment, no els entreguen i ho torbo bé per seguretat). Suposo que és més complicat pintar un requadre blau. Faig saber també que al mateix institut hi ha estudiants amb cadira de rodes i que arriben amb cotxe.
9704 2018/05/19 Mostrem novament la nostra total indignació pel trànsit de cotxes per la plaça catedral de Vic a la sortida dels nostres fills que són alumnes de l'escola Sta. Caterina. Fa anys que reivindiquem el nostre dret a la seguretat dels nostres fills: les jardineres que teòricament hi haurien d'impedir l'accés dels cotxes a la plaça contínuament estan desapartades i els cotxes accedeixen a la plaça perillant que atropellin a algun nen; de fet ahir a la tarda ben just va anar. Espero algun tipus de mesures  per  evitar que torni a passar.
9703 2018/05/19 Coloms, coloms i més coloms. En l'edifici no habitat des de fa almenys 12 anys té uns forats a la paret que són els nius d'almenys sis parelles de coloms amb els seus descendents. A més de la insalubritat i molèsties, que no pots obrir ni les finestres, i excrements a tot arreu caldria que l'Ajuntament fes alguna cosa com tapar aquests forats o el pinso que donen per aquest motiu. El Numero 17 del carrer de La Torre dels Caputxins també té un jardí que caldria cuidar-lo per no molestar.
9702 2018/05/19 Al C/Tagamanent es van retirar els contenidors de paper i vidre per tal de poder asfaltar i encara no s'han tornat a posar a lloc.
9701 2018/05/18 Barri d'Osona. Al lloc on es va treure la parada de bus per a poder deixar lliure l'entrada i/o sortida d'emergència a la plaça, sempre està ocupada per algun vehicle aparcat. Caldria avisar. I fer que la gent no s'hi aparqui.
9700 2018/05/18 Com sempre enhorabona per les tasques i per escoltar al ciutadà. El carrer Puigsacalm que utilitzem molts pares per portar als nens, solament té un pas de zebra. I segurament no és el millor dels llocs perquè els cotxes vénen sempre molt ràpid de la ronda. Jo acompanyo als meus fills, però veig que hi ha nens de la seva mateixa edat que ja van sols i travessen el carrer en qualsevol lloc. La meva proposta és crear tres nous passos de zebra en aquest carrer. Si es fixen, la majoria de les persones creuen al final del carrer, potser en el lloc més perillós. Els adjunto un mapa per si consideren la proposta i consideren que les indicacions per als nous passos de zebra són adequades.
9699 2018/05/17   Fa ja un temps, que per facilitar una nova entrada al carrer Matagalls, es va convertir l'accés d'aquest carrer al carrer Sant Jaume en doble direcció. Des de llavors, i malgrat estar senyalitzat, massa sovint s'ha convertit el carril de sortida en aparcament, fet que ens obliga a sortir pel carril d'entrada amb el consegüent perill que això suposa si ens trobem dos cotxes de cara. Hi hauria manera de senyalitzar a terra la prohibició d'aparcament en aquest tros?, o potser caldria una actuació per part de la Guàrdia Urbana que no han fet fins al moment malgrat haver-los requerit en diferents ocasions.
9698 2018/05/17 2018/05/18   A la regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat, he rebut i pagat 18 € d'una multa per circular pel carrer Sant Antoni el dia 1/04/2018 sobre la que voldria fer els comentaris següents: - El meu nom des de fa prop de 50 anys és PERE i no PEDRO segons consta en el meu DNI adjunt. - Segons les fotografies del document adjunt, no veig en el recorregut cap senyal  normalitzada  advertint de la prohibició de circular per aquest carrer, al marge del cartell, ple de text confús, per  les múltiples senyals , que serveix de suport a la càmera situat precisament en el cantó contrari d'on qualsevol conductor busca habitualment els senyals de trànsit. Tot i haver-la pagat crec que en consideració a la mala senyalització m'hauria de ser retornat aquest import i anul·lada la sanció. Al mateix temps demano que corregeixin el meu nom en els seus registres. Dades de la multa:  CPR : 9050299 - Emissora: 085005- Ref.: 0078056447-31 - Identificació: 9180528 Resposta
  Lamentem la confusió del nom, però, heu de saber que no és en el registre de l'ajuntament sinó en el de trànsit. És com us tenen donat d'alta segurament en el carnet de conduir. No hem trobat cap document ni fotografia annexat al vostre missatge. El senyal indicador d'entrada a una zona restringida de trànsit és normalitzat segons els requeriments actuals i degudament col·locat. La càmera que us detecta no està en aquest punt.
9697 2018/05/17 No és possible que sempre el mateix problema amb aquestes empreses ubicades a Països Catalans que no respecten la vorera la rectificadora, tallers, taller mecànic, planxisteria i pintura, Serradora I Main tota aquesta avinguda és un caos, no es pot caminar per la vorera perquè està ocupada per cotxes d'aquestes empreses, quan es solucionés aquest problema d'anys, aquestes empreses han d'estar ubicats en polígons, no a la ciutat, Vic ha crescut i és moment que es reguli aquest problema d'anys. Espero que més que paraules per la seva banda prenguin acció, ja que existeixen mètodes legals per fer complir la llei.  
9696 2018/05/17   "Let's  Clean  Up  Plaça  de Vic" Com queda la plaça després dels dies de mercat setmanal? Qui la neteja? La brigada Municipal. Potser hauríem de pensar alguna manera perquè els paradistes no tiressin les seves deixalles a terra i marxessin tan tranquils. Entre tots ens  esforcem  perquè els ciutadans prenguin consciència del reciclatge, la reutilització, i la preservació del medi, tasca complexa on caldrà invertir molts esforços i molta pedagogia, doncs no permetem que alguns ni tan sols intentin deixar els espais públics nets. No és tan difícil.
9695 2018/05/17 Contenidors c/. Dr. Candi  Bayés  54. Cada dia presenta aquest estat. Com es podria mirar de resoldre?
9694 2018/05/16 2018/05/18 El semàfor que hi ha entre Ronda Camprodon i c/ de Gurb no funciona des de fa una setmana, i una  persona invident  que freqüenta aquest pas necessitaria que ho arreglessin com abans millor. Resposta
  (vegeu també la ref. 9681 i la 9672) Tenim una avaria molt més seriosa del que podia semblar des d'un bon principi. Hi estem treballant per minimitzar les molèsties. Segurament haurem de fer un nou cablejat elèctric, provisional de moment, que posteriorment serà modificat per tot un cablejat sincronització semafòrica nova de tota la zona. Lamentem les molèsties. Avui han quedat en funcionament amb una instal·lació elèctrica amb algun tram provisional encara.
9693 2018/05/16 En el carrer eix 11 de setembre, passat el parc de  Santi   Ylla Ylla ,  direcció carrer  Sagrada Família, hi ha unes zones verdes a banda i banda de la carretera. Per començar aquestes zones no han tingut mai gespa com la resta del carrer (també el parc de Segimon Serrallonga) i molts altres, però és que a més des de fa un temps tampoc es talla l'herba que creix. A més de ser impossible de passejar-hi, dóna una imatge pèssima de Vic (al meu entendre clar), doncs una de les entrades principals de Vic hi ha una zona verda on l'herba a hores d'ara ja és tan alta com per arribar a l'alçada de la cintura!!! No he entès mai perquè no s'ha fet vorera ni s'ha plantat gespa, però encara menys perquè ara ja no es talla (això si just 1 m per tal que la gent que surt dels vehicles no es trobin l'herba entrant a l'interior).
9692 2018/05/16 A l carrer Sagrada  Família  cruïlla amb c/ miquel Martí i pol, s'ha posat un nou semàfor per donar sortida als vehicles d'aquest carrer. Això està molt bé, però dificulta la sortida dels vehicles del carrer Perot Rocaguinarda, ja que la majoria de cotxes es paren a la cruïlla d' ambdós  carrers i no permeten sortir. Crec que una bona solució seria pintar el terra del carrer sagrada família amb marques grogues de prohibit parar per tal que els cotxes no parin al mig de la cruïlla.
9691 2018/05/16 En nom de la comunitat de propietaris del Carrer Pla de Balenyà 29 de Vic. Ens adrecem a vosaltres per informar-vos, que des de ja fa molt de temps el carrer està en molt mal estat, però des d'aquests últims dies de tanta pluja ha empitjorat molt, hi ha molts forats, però especialment hi ha un tram just davant de la nostra finca, el número 29 del Pla de Balenyà, que s'està ensorrant, i ja s'ha convertit en un perill, cada dia és més gran.
9690 2018/05/15 2018/05/18 Li podríeu dir al noi que porta el vehicle aspirador matricula E-2794- BGR  que neteja normalment pel centre de la ciutat, que deixi de fer servil el mòbil quan està conduint el vehicle. No és el primer cop que l'he vist treballant així, i diré més, el difícil quan condueix la màquina  és  que no faci servir el mòbil.  Evitem accidents. Resposta
  Gràcies. Ho fem arribar als responsables de l'empresa perquè ho tinguin en consideració.
9689 2018/05/15 2018/05/18 La ignorància de la seguretat i salut es fa ben visible. Ni mascareta ni fixacions de peces... un perill per ells i pels vianants. No sé si coneixeu el tema de la silicosi que lentament va treballant gràcies a la pols... ho podeu demanar a qualsevol picapedrer... Espero que algun inspector de seguretat en el treball hi posi remei i us cridi l'atenció. O és que també reben paneres per Nadal? Resposta
  Gràcies pel vostre suggeriment. Lamentem, però, el darrer comentari, hi és del tot sobrer. Ho fem avinent al responsable de riscos de l'Ajuntament perquè ho tingui en consideració i ho estengui a l'empresa que du a terme l'obra. Gràcies.
9688 2018/05/14   A l'avinguda Sant Bernat  Calbó , cantonada amb el carrer Comtat Osona, hi ha un semàfor nou per trencar a l'esquerra que no veus fins que ets a sota mateix, la copa dels arbres no et permeten veure'l, tenint en compte que n'hi ha un a la dreta que pot confondre i tot.
9687 2018/05/14 A qui correspongui, en data 05-03-18, vaig dirigir una queixa a l' Ajvic , entrada al registre amb el núm. 5758, a la qual encara ara no he tingut cap resposta. La queixa és sobre el manteniment i l'alçada dels arbusts que hi ha a l'av. dels Països Catalans a l'altura de les escales que comuniquen amb els Hab. Montseny, amb la suposada pretensió d'amagar el mur que cobreix la via del tren. Són molt més alts del que faria falta per la funció de "pantalla" que segons el tècnic municipal de medi ambient, es van plantar i, per descomptat, qualsevol espai verd necessita  d'un  manteniment que hauria d'haver començat (i mantingut en el temps) amb l'inici del projecte. Només fa falta mirar l'espai per observar-ne l'oblit i, a la vegada, la crescuda desmesurada i poc curosa d'aquests arbusts que segons l'opinió d'algun expert és fins i tot perillosa per l'alçada. S'agrairia que als jardins del Remei es dediqués la mateixa mirada que als del centre de la ciutat. Veniu a veure'ls! Gràcies per endavant.
9686 2018/05/14 2018/05/18 El semàfor del c/ Julià  Fàbregas  no activa la fase verda. Resposta
  Aquest semàfor s'activa amb unes espires soterrades que detecten si hi ha o no vehicles al damunt. Hem observat que algunes vegades hi ha vehicles que es paren a més de 6 metres del semàfor i queden fora de la zona d'actuació de l'espira. Estem buscant quina seria la millor manera de senyalitzar-ho.
9685 2018/05/12 2018/05/15 Voldria demanar si es pogués posar una plaça de minusvàlids davant IES Vic pel carrer Dr .Fleming , ja que no n'hi ha cap i al ser davant institut seria molt útil. Per l'altra banda n'hi ha dues però només i tenen accés a l'entrada el professorat. Pel Dr.  Fleming  i entra tota la resta d'alumnat i persones que han de fer qualsevol gestió a l'institut. Resposta
  Les persones amb mobilitat reduïda poden estacionar de forma gratuïta i per temps indefinit a les zones de regulació horària blava, verda i taronja, per aquest motiu no considerem necessària la realització de cap reserva específica addicional donant que disposen de zones d'estacionament de color taronja al carrer Doctor  Flemming .
9684 2018/05/12 2018/05/13   Ja fa diverses vegades que veig, des de fora la biblioteca, diversos nens que juguen per allà fora s'enfilen a la bústia que hi ha per la recollida de llibres i accedeixen als patis dels veïns que hi viuen, tinc fotos però no sé si les puc penjar, ja que són menors. És preocupant tant perquè es poden fer realment molt de mal, degut que hi ha bastant altura com pel fet que es posen a casa la gent. Si les necessiten, les passo al mail que em digueu. Resposta
  Passem el vostre avís als agents cívics perquè ho tinguin en consideració. Li preguem que  enviï  les fotos que ens menciona a l'e-mail: molascc@vic.cat fent referència al número de la bústia. Gràcies.
9683 2018/05/12 2018/05/13 Fa més d'una setmana que no funcionen els semàfors que hi ha al voltant de la plaça del Mil·lenari (ronda Camprodon, carrer Sagrada família i davant estació d'autobusos). He trucat dos o tres cops a la guàrdia urbana per comunicar-ho i també els hi he dit quan els he trobat pel carrer, però veig que no hi ha manera d'aconseguir que se solucioni el problema. Abans d'ahir, dijous 10/5, quasi hi va haver un atropellament. És una zona molt transitada i els que hi hem de passar cada dia, tenim problemes per fer-ho amb seguretat. Resposta
(vegeu també la ref. 9672 i la 9681) Tenim una avaria molt més seriosa del que podia semblar des d'un bon principi. Hi estem treballant per minimitzar les molèsties. Segurament haurem de fer un nou cablejat elèctric, provisional de moment, que posteriorment serà modificat per tot un cablejat sincronització semafòrica nova de tota la zona. Lamentem les molèsties.
9682 2018/05/11 Al Carrer Santiago Ramon i  Cajal  ens faria falta que s'instal·lin els números a cada nau, perquè els serveis de missatgeria ho passen realment malament per poder realitzar la seva tasca.
9681 2018/05/10 2018/05/13 Fa tres dies (més o menys) que no funcionen els semàfors de la ronda Camprodon enllaç amb la plaça de l'estació, cal tenir present que és una zona de molt de pas d'infants i allà els cotxes passen molt de pressa, no afluixen quan veuen el semàfor en taronja... Resposta
(vegeu també la ref. 9672) Tenim una avaria molt més seriosa del que podia semblar des d'un bon principi. Hi estem treballant per minimitzar les molèsties. Segurament haurem de fer un nou cablejat elèctric, provisional de moment, que posteriorment serà modificat per tot un cablejat sincronització semafòrica nova de tota la zona. Lamentem les molèsties.
9680 2018/05/10 2018/05/11 Som veïns del carrer Girona, i ens agradaria que hi hagués una placa amb el nom del carrer a l'entrada pel carrer Montserrat.  N'hi ha una a la sortida (cantonada Indústria), però no a l'entrada, i a molta gent li costa trobar-lo.  No deu ser una petició gaire complicada. Resposta
  Hem encarregat la placa i serà col·locada tan bon punt ens l'entreguin. Gràcies.
9679 2018/05/10   se  sol·licita si es pot desbrossar o fer manteniment del pi que ocupa molt espai de la rampa del garatge de la comunitat Ramon Sala i  Saçala , 11-13 com es pot  comprovar  en la fotografia que adjuntem.
9678 2018/05/10 2018/05/15 Visc  al carrer de la torre dels caputxins i tinc els veïns del núm. 17 que tenen el jardí que fa anys que no el cuiden i resulta que les branques dels arbres estan picant contra la nostra paret provocant humitats i sorolls, gens bo pel nostre immoble. Temps enrere parlarem sobre això  dient  que fes el favor de no molestar. Com es pot arreglar aquest petit problema? Resposta
Ho passem a departament de disciplina urbanística perquè en faci seguiment.  
9677 2018/05/09 2018/05/15 Voldria  comunicar que caldria posar un mirall en la cruïlla del carrer Salvador Espriu amb Mare de Déu dels Munts, ja que per incorporar-t'hi amb cotxe a vegades la visió és poca o nul·la.  També aprofito per comentar que caldria pintar de vermell el tram del carril bici que passa per davant l'escola Escorial (per alertar als ciclistes que hi ha perill, ja que és una sortida d'escola) i les Josefines (ja que hi surten vehicles) igual com s'ha fet en diferents trams de la rambla de l'Hospital.  Moltes gràcies per a la vostra atenció. Resposta
  La visibilitat a la sortida del carrer Salvador Espriu cruïlla amb el carrer Mare de Déu dels Munts és bona donat que al carrer Mare de Déu dels Munts no es pot estacionar per la presència de guals en el tram entre el carrer Joan Salvat Papasseit i el carrer Salvador Espriu. En relació a la catifa vermella del carril bici se senyalitza la cruïlla entre el carril bici i la calçada i no el pintem en color vermell quan el carril bici hi transcorre per sobre de la vorera com és el cas, no obstant això, amb les obres que ben aviat es realitzaran al carrer del Bisbe Torres i Bages s'introduiran algunes mesures per millorar la seguretat del mateix a l'hora de travessar per aquest carrer.
9676 2018/05/09   A la plaça  Lluís  Companys hi ha un local "buit" que fa cantonada amb c/  Montserrat , que per tal que no es vegi l' interior  hi han posat plàstics i  cartons  i sembla cal desmanec!
9675 2018/05/09 2018/05/14 Les escales del camí de l'Escorial direcció al carrer cabrera estan en mal estat. Quan plou s'hi acumula aigua i els graons comencen a trencar-se. A més a més, hi ha brutícia a terra i als parterres. Caldria arreglar el paviment de les escales. Resposta
  Amb personal de l'Ara de Serveis, es van repassar els graons escrostonats. La neteja escales i parterres es fan els dijous de cada setmana, també s'ha avisat a  Vialnetvic  perquè ho tingui en  consideració .
9674 2018/05/09 2018/05/13 Sóc  veïna del c/ Fluvià de Vic (Barri Serra  Sanferm ). A tot el barri han fet la millora d'asfaltat dels carrers excepte el c/ Fluvià. He transmès a la junta de l' AAVV  la qüestió que alhora l'han passat a la regidora i per resposta ens diu que està classificat com a camí rural. És una justificació molt poc aclaridora, fins ara era un carrer urbanitzat amb habitatges, amb serveis, llum, neteja... Hi ha un dels dos comerços que queden del barri... Resposta
Vàrem interpretar que es demanava asfaltar el c/Fluvià fins a arribar davant l'escola la Sínia i per això es deien que és un camí rural, no ens referíem al tros ja urbanitzat, que des dels serveis municipals no s'ha avaluat el seu estat com a necessari d'un re asfaltat.
9673 2018/05/09 2018/05/15   Agrairem que tant a l'avinguda Olímpia (davant de la farmàcia), com al Bisbe Font Andreu hi passés més habitualment el servei de neteja; cada dia està ple de brossa a terra, bosses, caixes, ampolles... Fa pena i fàstic de veure. Demanem una solució, ja que fa bastants setmanes que ens hi trobem. Resposta
  Ja ho havíem detectat i hem passat a avís a l'empresa de recollida perquè ho tingui present i no passi més.
9672 2018/05/09 2018/05/13   A l'avinguda de la Sagrada Família, no funcionen els semàfors, són els que hi ha davant la botiga d'Esports Horitzó. Resposta
  (vegeu també la ref. 9681) Tenim una avaria molt més seriosa del que podia semblar des d'un bon principi. Hi estem treballant per minimitzar les molèsties. Segurament haurem de fer un nou cablejat elèctric, provisional de moment, que posteriorment serà modificat per tot un cablejat sincronització semafòrica nova de tota la zona. Lamentem les molèsties.
9671 2018/05/09 2018/05/13 Sóc  el ciutadà de la pregunta 9613 sobre els vidres emplomats de la sala de l'alcaldia. Celebro que no es malmetessin però continuo pensant que el seu lloc no és al magatzem municipal. Unes peces tan artístiques crec que mereixen el lloc que els pertoca, malgrat que digueu que treuen llum al despatx. Existeixen llums de taula (que ja hi és) i es pot millorar si cal la llum ambiental de la sala. Penso que venceu però no em convenceu. N'heu parlat amb l'actual Alcaldessa? Resposta
  No pretenem  vèncer  res de res. Els vidres en qüestió estan degudament custodiats per si un dia es volen tornar a col·locar. No obstant això, hem de procurar que qui hi passa moltes hores al dia treballant-hi, tingui la llum i el benestar que marquen les normatives.
9670 2018/05/08 2018/05/15 Voldria ensenyar-vos l'aspecte que oferia el carrer Bisbe  Strauch ,  cantonada amb Passeig  Generalitat, el passat diumenge dia 6 a la una del migdia.  Tenint en compte que tenim el mercat, la imatge que  es dóna  és bastant lamentable...i per desgràcia no és el primer cop que passa.  Espero que ho tingueu en compte. Resposta
  Certament hi ha comportaments molt incívics que costen de corregir. De mica en mica hi estem treballant. Ens va bé saber els punts on es produeixen per poder-hi focalitzar els esforços.
9669 2018/05/08 2018/05/13 Voldria  saber si teniu algun sistema per saber la velocitat dels vehicles de l'ajuntament, ja el vehicle  8850CML  va sempre a una velocitat molt ràpida per dintre de Vic. Resposta
  No. No podem conèixer la velocitat dels vehicles conduïts per personal de l'Ajuntament. Alguns serveis porten GPS, però, no tots. Esbrinarem de quin servei i usuari és el vehicle que ens dieu i serà advertit. Gràcies per fer-nos-ho saber.
9668 2018/05/08 2018/05/14 Com  a persona de pensament ecològic em preocupa moltíssim l'estat social el qual es troba l'ús de la bicicleta i/o altres mitjans de  transport  sense motor  ( monopatins i patinets) a la nostra ciutat. Som una ciutat amb no pas més de 45.000  habitants  i que tardes  30 min  a peu a travessar la ciutat de cantó a cantó, disposem de 3  pàrquings  soterrats al centre  òbviament  amb preus inaccessibles i  places  de  pàrquing  pagades a cop de talonari per la societat burgesa de la nostra comarca, fins i tot gent de  Vic  que viu a l'extraradi, no fos cas que  caminessin   10 min .  Bé  en tot cas el meu comentari vol fer una crítica al sistema de carrils bici de la nostra ciutat, actualment penós, estret i insuficient. Realment si voleu fer-lo de forma adequada seguint projectes fets arreu d' Europa , feu-li fer el projecte a un usuari actiu de la bicicleta i no a una persona que el seu mitjà de transport és el cotxe.  És  una llàstima que els consumidors de bicicleta siguem ciutadans de segona a la ciutat Resposta
  Actualment s'està redactant el Pla de Mobilitat de la ciutat i s'estan debatent en reunions públiques tots els punts bons i dolents de què disposem. També periòdicament es fan reunions amb la Taula de Mobilitat, oberta a totes les entitats i públic en general. S'ha redactat el Pla estratègic de la Bicicleta per l'entitat  " bacc   ( bicicleta club  de  catalunya "  que precisament no viatgen en cotxe privat i s'ha constituït el "Grup Promotor de la bicicleta" que estan debatin la implantació del pla estratègic i remarcant les prioritats per la ciutat. Us podeu afegir on desitgeu.
9667 2018/05/08 Aquest arbre comporta problemes, amb les canaleres de les cases properes, a causa de les fulles, tavelles que fa, crec que a més  té  unes dimensions massa grans, per una vorera  com  la que està  col·locat .
9666 2018/05/08 2018/05/15 Agrairíem que vinguessin a buidar el contenidor de vidre del c/ Mercè Font i Codina perquè està ple per culpa de la gent d'altres pobles i zones que vénen a llençar les escombraries aquí. Ja fa uns quants dies que com que està ple, la gent deixa el vidre a terra. Som conscients que hi ha un greu problema amb la gestió de les escombraries a la ciutat, però creiem que l'incivisme de les persones que ens deixen els carrers plens d'escombraries només se solucionarà si se les sanciona per les seves actuacions. Resposta
  Avisem perquè el buidin. Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9665 2018/05/07 2018/05/15 Voldria  felicitar els nous rètols que s'han posat a molts llocs de Vic, rètols d'hospitals, pobles propers, etc. Però hi ha un lloc on penso que falta un rètol que posi Vic sud, a la rotonda d'entrada de la ctra. d'Olost, la gran rotonda que hi ha allà en una sortida només posa Espai  ETC , i penso que també haurien de posar Vic sud o barri del Remei. Resposta
  Agraïm el seu suggeriment, no obstant això, amb aquesta senyalització d'orientació es pretenen senyalitzar els diferents equipaments de la ciutat i no tant els barris o sectors de la ciutat que són més difícils de limitar, és per aquest motiu que se senyalitza un equipament com l'espai  ETC  i no un barri o altre en concret.
9664 2018/05/07 2018/05/15 No es veu la imatge de tota la brossa d'ahir, intentaré tornar-la a enviar perquè jo si la veig. Avui han passat a buidar contenidors però la brossa de brutícia : llaunes  menjar, merda... continua des de fa més d'una setmana. Per aquí passen a buidar contenidors però la merda de fora que fa fàstic aquesta no la treu ningú més d'una setmana. A qui toca treure-la torno a demanar perquè això s'hauria de recollir, on és aquest cotxe que escombra i que paguem amb els impostos? Per aquest carrer no passa. A la vista està. Des del cap de setmana del pont la mateixa brutícia, i al mateix lloc, i res. Evidentment com que no es fa res hi he tornat aquesta tarda, i ja no es veia la mateixa brutícia perquè hi han abocat més deixalles a sobre i a terra. Vàreu demanar paciència i s'ha acabat perquè una cosa és la gent que llença perquè no se li fa res i una altra és que es buidin contenidors però la merda de terra es deixi al mateix lloc des de més d'una setmana. Resposta
  Necessitaríem saber la localització del punt on parla, ja que no l'especifiquen ni hi ha cap fotografia.
9663 2018/05/07 2018/05/14 Sóc veïna del Remei, m'agradaria saber a quina hora el barri hauria d'estar tranquil sense gaire soroll o crits. És a dir a quina hora comença el descans dels veïns. Resposta
Tal com està establert en les Ordenances Municipals, i de manera general, el soroll pertorbador ha de cessar a les 22 h i fins a les 8 del matí següent. De manera particular, en locals d'oci, terrasses o  similars , els horaris poden variar depenent de l' època  de l'any. Podeu observar les Ordenances Municipals a www.vic.cat  submenú  "ciutat" " convivència  i seguretat " " agents  cívics" "ordenances..."
9662 2018/05/07 2018/05/15 Tornem a tenir problemes per passar per la vorera al carrer Primavera  a causa de  la vegetació, s'hauria de desbrossar.  Resposta
  Es tracta d'un solar privat del qual costa molt trobar el propietari al qual se li ha requerit moltes vegades actuacions. Mirarem si hi podem actuar nosaltres directament.
9661 2018/05/07 2018/05/15 Us  escric perquè diria que a l'av/ Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents hi ha un arbre gran que està mort, ja que es veu com sec i no té ni una fulla, demanaria que  es  valores per evitar que en un dia com avui que hi ha hagut tempesta amb molt de vent, aquest pogués caure i fer mal en alguna persona, cotxe o jardí que estigui pel costat. Resposta
  Gràcies per l'avís. L'eliminarem i en farem reposició la temporada vinent.
9660 2018/05/07 2018/05/15 Davant  núm. 12 B de la Ronda Camprodon, hi ha el contenidor blau de tapa groga que té la palanca d'obrir trencada i  al no poder  obrir, la gent deixa les bosses a terra i sempre fa molt fàstic. A més, és un lloc a on sempre hi ha trastos perquè els nouvinguts que viuen al voltant, llançant les coses velles que han canviat per altres no tan velles. Resposta
  Passem avís a l'empresa de recollida perquè en faci la reparació. No obstant a partir del pròxim mes de juny es començaran a renovar els contenidors i seran tots nous amb un funcionament més correcte.
9659 2018/05/07 2018/05/15 El  barri  de  Senferm  s'estan fent millores en l'asfalt dels carrers, en primer lloc agrair l'actuació que porta a terme l'ajuntament de Vic el nostre barri. I ara volia exposar que aprofitant l'avinentesa d'aquesta actuació, seria bo que es contemplés senyalitzar els carrers i les cruïlles. Últimament hem viscut accidents a les cruïlles, en algun cas ha fet falta la presència de la Guàrdia urbana per aclarir qui tenia la culpa, ens trobem que no hi ha cap tipus de senyalització, alguns carrers són estrets per admetre dos sentits de direcció. Bé en general crec que seria un bon moment per reordenar la circulació el barri. Gràcies per tot i bona primavera. Resposta
  Li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat per tal que es realitzi l'estudi escaient per reordenar la circulació del barri.
9658 2018/05/07   és  indignant la quantitat de residus fecals i orins de gossos que es troben en tota la ciutat. Tots els parcs també estan impregnats d'aquests residus, amb el que això representa per a la salut dels qui en fem ús, sobretot la quitxalla. Estic fart de veure com la gent deixa que els seus animals facin les seves necessitats i no les recullen i si ho fan, deixen restes de la merda. Hi hauria d'haver més vigilància i sancions. Al parc de l'Era d'en Sellés és habitual veure-hi cada dia les mateixes persones amb els mateixos animals campant per la gespa, fent les seves necessitats i no recollir-les.
9657 2018/05/07 2018/05/15 Sortida del pàrquing del carrer Bisbe Font Andreu, 23. Quasi cada dia hi ha cotxes aparcats fora de l'àrea senyalitzada com a aparcament. Com podeu veure en la imatge, quasi cada dia hem de sortir del pàrquing sense gens de visibilitat. És molt perillós i ja he tingut uns quants ensurts. Per favor, podeu controlar que la gent no aparqui en llocs on no es pot aparcar? Resposta
  Li donem trasllat a la guàrdia urbana per tal que controlin en la mesura del possible l'estacionament incorrecte a les illetes excloses al trànsit existents a la sortida del gual.
9656 2018/05/07 2018/05/15 Va ser passant pel carrer J.V. Foix que vam poder fer aquesta fotografia. En aquest moment ja no hi ha el moble però... els contenidors són plens a vessar i encara hi ha moltes deixalles per terra. Com ho farem per educar en el civisme? Resposta
Certament hi ha comportaments molt incívics que costen de corregir. De mica en mica hi estem treballant. Ens va bé saber els punts on es produeixen per poder-hi focalitzar els esforços.
9655 2018/05/07 2018/05/15 Teniu  planejat fer un carril bici a la carretera de Gurb que uneixi les 2 poblacions? A Gurb hi ha un carril bici que acaba a prop de l'ajuntament, si s'allargués fins a la plaça del M il·lenari  de Vic, tot passant pel pavelló Castell d'en Planes, a alguns ens evitaria haver de fer aquest trajecte per carretera. Resposta
El pla estratègic de la bicicleta de la ciutat té prevista la connexió amb carril bici amb els municipis veïns. En el cas concret de Gurb es preveu fer la connexió per la zona esportiva municipal del carrer Mas d'Osona i per l'Eix Onze de Setembre fins a arribar a la cruïlla amb la carretera de Gurb, no es preveu la connexió per la mateixa carretera de Gurb que és de titularitat de la Diputació de Barcelona.
9654 2018/05/07 2018/05/15 Aquesta és la imatge del diumenge 6 de maig a l'avinguda del Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents, de Sant Llàtzer, el primer contenidor anant cap a Calldetenes. Les escombraries de llaunes, restes d'orgànic, peles  ( insalubre, menjar per rates...) porta a terra des de fa més d'una setmana i ningú les ha vingut a recollir, ni recollida de residus, ni  vialnet  ni  vicverd . Després d'una setmana amb la merda des de la finestra, a la deixalleria em van dir que no era cosa d'ells, però si observem les imatges, totes tres empreses tindrien feina. Des de fa més de 3 anys que tenim aquest problema i no només en aquest contenidor de la ciutat, cada vegada és més greu el problema. Des del porta a porta dels pobles adjacent això va a més. Sé que pel juny es canvien contenidors però no crec que això faci canviar els mals hàbits. Sobretot i després de parlar amb els veïns, la solució no és posar més contenidors, amb els veïns que  som  n'hi hauria d'haver de sobres, no volem més merda sinó una solució a un greu problema de salubritat. Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.  
9653 2018/05/06 2018/05/14 Un globus penjat d'un arbre des dels dies del Mercat del Ram. És  a l'avinguda dels Països Catalans, 1.  Just  davant del centre veterinari entre el c/ Les Flors i c/ Dr  Junyent. Resposta
  Ja l'hem despenjat. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9652 2018/05/05 2018/05/07   Cada cop som més els veïns del barri dels Caputxins que ens hem adonat els canvis en el POUM 2018 de la zona de l'Illa  pavicsa  respecte al POUM 2011 i volem expressar que l'anterior model ens sembla molt més encertat i sostenible i demanem un replantejament del PAU i una visita amb els tècnics encarregats per buscar un punt d'acord amb la ciutadania. Resposta
  (vegeu també la ref. 9651) El POUM ha estat 3 mesos en exposició pública. Es van fer quatre reunions amb veïns de cada zona de la ciutat i, en concret, a Can Pau  Raba  el dia 6 de febrer es va explicar l'àmbit de la  Pavicsa . La solució que ara es proposa considerem que és millor per la ciutat, ja que l'illa no és tan estreta i la zona verda i l'equipament queden en una situació més raonable que en l'ordenació anterior. De tota manera, podeu demanar hora i escoltarem la vostra proposta.
9651 2018/05/04 2018/05/07 Crec que quan hi ha canvis importants en el POUM han de ser comunicats als veïns que els afecte, no es pot dir que tothom té la informació a l'abast i rentar-se les mans, no és difícil redactar una carta i informar. En la zona de  PAVICSA , on de tenir una Zona verda es vol construir pisos de 4 plantes, és un canvi prou important per a comunicar als veïns els canvis plantejats. L'Ajuntament té l'obligació de pensar amb els ciutadans, les zones verdes no donen diners, però donen salut.   Resposta
  (vegeu també la ref. 9652) El POUM ha estat 3 mesos en exposició pública. Es van fer quatre reunions amb veïns de cada zona de la ciutat i, en concret, a Can Pau  Raba  el dia 6 de febrer es va explicar l'àmbit de la  Pavicsa . La solució que ara es proposa considerem que és millor per la ciutat, ja que l'illa no és tan estreta i la zona verda i l'equipament queden en una situació més raonable que en l'ordenació anterior. De tota manera, podeu demanar hora i escoltarem la vostra proposta.
9650 2018/05/03 2018/05/04   No sé si és el lloc adequat per notificar que ja fa tres dies no hi ha llum al carrer de la Misericòrdia, el tram entre el carrer Nou i la plaça dels Màrtirs. Aquest espai queda molt fosc. Resposta
  Sí, és un dels llocs adequats per informar-nos d'alguna anomalia. Aquesta mateixa tarda es revisarà que hi està passant i s'hi donarà solució. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9649 2018/05/03 2018/05/15 Vull comunicar que des de la nova ubicació dels contenidors al barri de les 4 Estacions (entenc a votació de la majoria dels veïns), els contenidors del carrer de l'Hivern i del C/Mercè Font i Codina (a tocar del giratori de l'entrada de Calldetenes), estan contínuament plens i semblen clarament insuficients, amb quantitat de deixalles als voltants perquè no hi cap res més. També cal dir que no passa mitja hora, que no arribin cotxes procedents de veïns i empreses de Calldetenes, que  al  tenir a la seva població dies concrets de recollida selectiva, no retenen les escombraries i els és més pràctic venir als nostres contenidors. O se n'han de posar més o buidar més sovint Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9648 2018/05/03 2018/05/04   Fa dies que hi ha els semàfors per les bicicletes a l'Avinguda Bernat  Calbó , però estan permanentment en vermell. És que no funcionen? Són provisionals? Resposta
  Si el ciclista no interacciona, no hi ha canvi. El canvi de vermell a verd de les bicicletes va a demanda, o sigui, que s'ha de tocar el polsador perquè canviï de fase i doni pas a les bicicletes.
9647 2018/05/03 2018/05/15 Us  passo fotografia de l'arbre que hi ha al casal d'avis del Remei (Club St . Jordi ), com podeu veure a la foto li convé una esporgada, ja que  a causa de  les nevades, té  vàries  branques trencades que suposen un perill, ja que a vegades hi ha nens i joves asseguts allà. A part  que   estèticament  tampoc fa gaire goig.  Resposta
  Ja ho teníem detectat i s'intentarà fer una retallada per deixar-lo en millors condicions. Gràcies.
9646 2018/05/03 2018/05/07 Referent a la resposta a la bústia 9565, la ratlla groga no estic d'acord que sigui pels guals de l'edifici sinó per la fàbrica Carrosseries Vic , ( adjunto foto), encara que em diguin ara que no, però estava feta per ells, els camions per maniobrar pujaven inclús a sobre la vorera, hi havien arribat a tocar el balcó de l'edifici, durant molt de temps hem hagut de conviure amb sorolls, camions,  etc...  No m'han donat resposta al pla urbanístic que els hi comentava, a on aquesta fàbrica tancada, abandonada, amb rates, etc ..  Anava fora i també les del voltant. Resposta
  Desconeixem si originàriament la prohibició d'estacionament que esmenta estava feta per la fàbrica de carrosseries Vic, el que sí que és cert és que l'espai existent entre guals del número 18 del carrer Teodor de Mas, per la seva longitud, no permet l'estacionament d'un vehicle sense dificultar la sortida dels vehicles dels guals i per aquest motiu no es creu convenient l'eliminació de la prohibició i per aquest motiu no es va pintar zona d'estacionament. En referència a la seva pregunta sobre el pla urbanístic, el nou POUM en fase d'aprovació inicial preveu substituir el sostre industrial preexistent per sostre residencial que permeti una continuïtat en la trama urbana i es preveu que aquest àmbit es desenvoluparà durant el segon sexenni del POUM.
9645 2018/05/02 2018/05/15 Incidència: Recollida de deixalles. Situació: Carrer de l'Hivern, 37 (Barri 4 estacions). Data: Dies 28, 29, 30 d'abril i 1 de maig. Fets: Contenidor ple, s'amunteguen piles de residus fora del contenidor. Dia 2 al matí passa el camió de la recollida, buiden el contenidor i no s'enduen la resta de residus que estan fora del contenidor. Noteu: Aquest és un problema que s'arrossega de fa dies, d'ençà del re- direccionament  dels carrers i la reubicació dels contenidors. El problema que abans es donava al carrer Bon Aire ara s'ha traslladat al carrer de l'Hivern. És un continu de gent amb vehicles, que no és del barri i que ve expressament a llençar deixalles de tot tipus. Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9644 2018/05/02 2018/05/15 Vull  fer un suggeriment de la zona de l'entorn del  Gurri , em trobo que passejant la meva gossa no hi ha papereres per tirar les bosses amb les caques.  Sí  que n'hi ha al principi i també hi ha una bossa gran allà on hi ha uns bancs amb una taula de pícnic, però aquesta bossa sembla que no es canvia gaire sovint. No estaria malament que pel camí hi hagués alguna paperera més i així potser seríem més cívics recollint les necessitats dels gossos. Resposta
Les papereres estan a les zones d'accessos i no en mig dels recorreguts. Entenem els espais del riu com a espais naturals i no parcs urbans. Els usuaris han de recollir les deixalles i emportar-se-les fins  als punts  on hi ha papereres.
9643 2018/05/02 2018/05/02   La incidència amb r ef.  9626 ja està solucionada, amb molta rapidesa. Gràcies. Resposta
Gràcies pel reconeixement.
9642 2018/05/02 2018/05/03   La resposta a la queixa 9535 no em sembla lògica. Talleu arbres vius i bonics d'on us sembla i quan en tenim un de gran amb 1 sola branca viva ens dieu que esperem?  Ok . Gràcies. Ja ens en farem càrrec nosaltres. Resposta
  Només actuem amb criteris tècnics i pel benefici global. Aquest arbre l'han vingut a observar uns tècnics i aquesta ha sigut la recomanació. En farem un seguiment proper. Lamentem que no hi estigueu d'acord.
9641 2018/05/02 2018/05/03   Notifico que des del diumenge el carrer lateral a la  C-17 , a l'altura del camp de Rugbi està sense il·luminar. Resposta
  Va saltar el diferencial. Torna a estar connectat. Gràcies.
9640 2018/05/02 2018/05/15 Els  comerços del c/ Argenters estem obligats a treure el cartó dilluns, dimecres i divendres. Doncs avui  a l'arribar  a la meva botiga he trobat les caixes de cartó d'una altra botiga davant de la meva porta. Com hi han arribat? Per a obrir les he hagut de retirar. Aquest cartó va ser llençat dilluns dia 30/04/18 al vespre avanç de les  20h  com se'ns demana així que he tingut aquestes capses les quals els vianants han fet servir d'escombraries tot el dia d'ahir que era festiu. Poder que els hi doneu un toc d'atenció als encarregats de recollir. Fa molt mal efecte i no és la primera vegada que passa. Resposta
  Ens estranya molt el que comenta, ja que el servei es presta amb normalitat i regularitat. Ho hem comentat a l'empresa de recollida perquè estigui al cas. A vegades quan no es treu a l'hora adequada, si ja s'ha passat a recollir, poden quedar les caixes per recollir.
9639 2018/05/02 2018/05/15 Els voldria enviar l'aspecte lamentable del riu  Gurri  anant cap al pont de ferro, cantó dret direcció  Bruguer . El  vàrem  veure, anant a caminar amb la meva dona a mig matí de l'1 de maig. Hi havia unes roderes des del camí fins a vora el riu (que marxaran aviat amb el creixement de l'herba) i dins del riu trossos de paret(?) de color clar (no sé quin material era, però que s'ha hagut de transportar expressament amb furgoneta o vehicle més gran).  Ens va fer una gran pena que un anònim embruti d'aquesta manera el riu, després que s'hi han dedicat tants esforços...  Encara no tenim prou consciència de la responsabilitat que ens pertoca en la conservació del medi i que vivim en comunitat!!!  Estem tristos. Potser ja ho sabeu.  Res més i gràcies. Resposta
  No sabem l'origen de l'abocament, però probablement es  tracta  d'un abocament enterrat antic que ha quedat descalçat per una avinguda. Gestionarem la seva retirada.
9638 2018/05/02   davant  de casa, al c/ Indústria núm. 31, tenim un arbre que la veritat molesta molt, tardor ple de fulles, primavera floreix i quan cau la flor ens queda tot ple davant porta balcons i estiu el pitjor cauen una espècie de cireres grans, la gent passant les trepitja i tot queda fet un fàstic que quan escombro la vorera no hi ha manera que de poder-les treure, resumit un fàstic, em pregunto si seria possible treure'l.
9637 2018/05/01 2018/05/07   Penso que seria important des de l'ajuntament conscienciar als propietaris dels bars principalment i altres establiments públics, que si la seva clientela surt a fumar a fora, no poden deixar la vorera feta una porqueria amb les burilles; visc al passeig generalitat i com a exemple lamentable hi ha el saló recreatiu el Dau, cada dia a última hora hi poden haver una cinquantena de burilles a terra, però si donem un volt pels carrers adjacents del Remei, podem veure com a cada bar, cada dia hi creix la brutícia, la vostra oficina del Remei té tres bars a menys de 100 metres i no calen comentaris, podeu des de l'ajuntament activar mecanismes i tractar el tema una mica seriosament? Gràcies.  PS : moltes vegades és per la falta de costum dels mateixos propietaris de passar l'escombra dos o tres cops al dia, propietaris que solen coincidir amb gent d'altres nacionalitats. Resposta
  Gràcies pel vostre suggeriment. Els agents cívics ho entomen i visitaran els bars i similars i s'encarregaran de la gestió i el seguiment. Esperem que de mica en mica anirem millorant.
9636 2018/05/01 2018/05/15 Reciclar  és massa car: L'altre dia vaig anar al punt verd a reciclar unes cintes de vídeo  VHS , la meva sorpresa va ser que em van dir que fins a 5  Kg .  és  gratuït, la resta s'ha de pagar més de 2 € per  kg.  de més, resulta que a mi com "bon ciutadà" em va costar 25 €.  Ara entenc per què es troben cintes al bosc, pots de pintura, etc. Crec que per un particular el fet de reciclar independentment dels  kg.  hauria de ser gratuït, hi ha molta gent que no s'ho pot permetre. Posar un impediment econòmic per reciclar no ajuda a fer-ho. Resposta
  La deixalleria és un espai on els ciutadans han de portar els residus especials, aquells que no es generen diàriament i no poden anar als contenidors. És responsabilitat dels ciutadans, com a generadors, separar-los correctament i dipositar-los al lloc que toca, en aquest cas la deixalleria. Tots els particulars de Vic tenen accés gratuït a la deixalleria i hi poden portar els residus especials. No obstant això, ja fa uns anys, es van establir uns topalls en funció del residu, per delimitar una quantitat per sobre de la qual es considerava que no podien provenir d'un particular sinó probablement d'una altra activitat (i aquestes han de pagar totes). Els límits estan establerts per evitar aquesta picaresca. La gran majoria de ciutadans aporten residus per sota d'aquestes quantitats i en cas de portar-ne més, poden o bé fraccionar l'aportació, o bé pagar el preu establert per sobre d'aquest límit de kg. Llençar-los als contenidors és una acció penalitzada a les ordenances i del tot incorrecta ambientalment.
9635 2018/05/01 2018/05/15 Sento la insistència, ja que uns dies endarrera ja vaig fer un suggeriment a la bústia. Pràcticament cada dia els contenidors d'escombraries del carrer Pellaire Do lcet  estan en aquest estat. Fa molt mal d'ulls al ser constant. Moltes gràcies. La tapa del contenidor de deixalles orgàniques del c. Salvador Espriu està trencada i cau al terra. Resposta
  Ho hem detectat i hi estem treballant per millorar la situació. Es van produir uns problemes de coordinació amb les empreses de recollida que no van permetre actuar amb la celeritat i eficàcia adequades.
9634 2018/04/30 2018/05/15 La tapa del contenidor de deixalles orgàniques del c/ Salvador Espriu està trencada i cau al terra. Resposta
Hem avisat a l'empresa de recollida perquè en faci la reparació/ substitució .
9633 2018/04/29 2018/05/15 A  la plaça dels Màrtirs entre el número 5 i 6 l'arbre és mort. Que el canviaran? Ja fa temps que està així... També des de la passada festa Major queden penjats a arbres i fanals, trossos de plàstics de color verd que no s'han retirat. Resposta
  Gràcies per l'avís. L'eliminarem i en farem reposició la temporada vinent.
9632 2018/04/29 2018/05/07   La sortida del meu pàrquing (cruïlla c/ Pellaire  Dulcet  i carrer de Jaume  Munmany ) sovint té la visibilitat alterada per a poder accedir a la circulació. Això és degut al fet que hi ha cotxes que aparquen a zones no habilitades per a estacionar. Espero que ho puguin gestionar com més aviat millor. Resposta
  Recentment s'han col·locat pilones per impedir que alguns vehicles accedissin pels passos de vianants existents a zones excloses al trànsit i tant des de la guàrdia urbana com des dels agents cívics s'estan portant a terme actuacions per prevenir l'estacionament incorrecte en aquesta zona, els hi donem trasllat del seu suggeriment per tal que el tinguin en consideració.
9631 2018/04/29 2018/05/07 Ara  que la ctra. de manlleu està asfaltada, s'haurien de posar unes pilones de ferro perquè els cotxes no estacionessin al xamfrà amb ronda Camprodon i tota la vorera fins al carrer salt de la minyona. Resposta
  L'ordenació de l'estacionament de vehicles a la carretera de Manlleu es troba correctament senyalitzada i no pensem que sigui convenient col·locar pilones a sobre de les voreres per evitar que els vehicles s'hi estacionin, és més una qüestió de civisme i respecte a la norma dels mateixos conductors, en cas contrari acabaríem amb una ciutat plena de pilones per tot arreu.
9630 2018/04/29 2018/05/07 Cas 2 - Rambla del Bisbat: Hi ha doble carril en el punt d'aturada del semàfor que es redueix a un en sortir en verd. Això no ho supera ni la sortida de la Fórmula 1. Resposta
El projecte de nova urbanització de les rambles és una de les principals actuacions del pla de barris del centre històric i la Calla de Vic. Realitzat mitjançant un procés participatiu en el qual el veïnat, les entitats, les escoles i la ciutadania van proposar els usos de les noves rambles, el procés es va iniciar al setembre de l'any 2011 i planteja una actuació integral en tot l'àmbit de les rambles de Vic, en el que es proposen noves alineacions de voreres donant prioritat als vianants i la limitació de trànsit de vehicles en un únic carril de circulació en quasi tot l'àmbit. En concret la rambla del Bisbat es planteja com una zona de prioritat per a vianants, amb calçada i vorera al mateix nivell. Es mantindrà la vorera i els escocells que toquen a muralla i la vorera que dóna al riu s'ampliarà i s'unificaran els actuals escocells dels arbres en un únic parterre longitudinal. Mentre l'obra no es porta a terme, els dos carrils existents en l'actualitat es troben senyalitzats convenientment, inclús l'estretament de calçada que comenta, senyalitzant-lo tan vertical com horitzontalment.
9629 2018/04/29 2018/05/07 Denuncio dos llocs on l'ordenació de la circulació, en lloc d'afavorir el bon funcionament, provoca una mena de competició entre vehicles per veure quin guanyarà a l'altre. Cas 1 - Rotonda davant Mossos d'esquadra: Hi ha un doble carril innecessari que fa que quan hi ha una mica de retenció els espavilats es colin sortint de la rotonda des del carril central amb l'agreujant que la pugna entre vehicles per veure qui passarà es produeix just en el pas de vianants. Resposta
  Existeix una proposta d'actuació que es realitzarà ben aviat per millorar la seguretat viària en el pas de vianants existent al carrer de l'Era d'En Salles davant de la comissaria dels mossos que, entre altres actuacions, passa per l'eliminació d'aquest carril de circulació, ampliant la zona de seguretat dels vianants i reduint la distància que aquests han de compartir amb els vehicles a l'hora de creuar-lo.
9628 2018/04/29 2018/05/15 A carretera de la guixa davant del núm. 15 hi ha un arbre que fa quasi dos anys que és mort i ningú es veu que ho ha vist. Els veïns demanem si el podríeu refer d'una punyetera vegada... Resposta
  Ho hem revisat i l'arbre davant del  núm.  15 és viu i ha brotat.
9627 2018/04/28 2018/05/15 Som  la botiga d'animals del carrer nou, 34, i voldria saber  per què  no passen a recollir el  cartó  des de fa 3 setmanes, a la punta tocant al carrer Manlleu sí, i nosaltres no, a partir d'ara els deixarem al costat dels contenidors. Resposta
  Ja hem  informat  l'empresa de recollida de  cartó  perquè operi com estava establert. Hi ha hagut canvis organitzatius de força major que no han permès actuar amb normalitat. Sentim les molèsties.
9626 2018/04/27 2018/05/02 El  fanal que hi ha a la cantonada del c/ de les escoles i el c/ Canonge Ramis s'hauria de revisar, ja que al vespre s'encén i a la matinada (a les  5h  aproximadament) està apagada mentre que la resta de fanals del carrer estan enceses. Resposta
  Substituït equip i làmpada. Gràcies per avisar-nos.
9625 2018/04/27 2018/05/07   c / Prat de la Riba, 18. Comprovin finestres. Resposta
  Els agents cívics entomen la gestió i el seguiment de les peticions que ens fan. No obstant això, els preguem que en pròximes ocasions siguin més explícits o ens deixin les dades de contacte. Gràcies.
9624 2018/04/26 2018/05/15 Els hi adjunto unes imatges on, a part de veure que hi ha gent molt porca, l'equip de neteja de la ciutat tampoc se'n cuida gaire. Des de dilluns que hi ha tota aquesta deixadesa i ningú hi neteja.  És al barri de Sant Llàtzer a la rotonda que va cap a Calldetenes. Resposta
  Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9623 2018/04/26 2018/05/07 El banc, de l costat del c/ Verdaguer, 21,  està  moltes vegades  brut   pels  excrements de  gavines  i coloms. Seria molt demanar que el servei de neteja el  deixi  net? Suposo que no  té  res a veure que sigui de la  Diputació. Resposta
  Hem passat avís a ml'emr ` pesa responsable per tal que faci la neteja i el control posterior.
9622 2018/04/26 2018/04/26 Falta tapa a  fanal . Es veuen els cables. Final carrer on  està   Aldi . Carrer sense sortida. Manuel de Pedrolo Resposta
  Reinstal·lada portella. Gràcies per l'avís.
9621 2018/04/26 2018/05/07 Reclamo que amb els impostos de la nostra família, es netegi de manera diària i eficient els parcs del nostre barri i en concret el de la rambla  Tarradelles , ja que el manteniment és insuficient  ( baranes trencades, pipes dins la gespa artificial, etc.) Reclamem que el nostre barri rebi l'atenció necessària per a la problemàtica que evidentment el caracteritza. És evident i visible que aquest parc no manté les característiques higièniques necessàries perquè els nostres fills en puguin fer ús. He passat diverses vegades informes on es veuen la mateixa brutícia (el mateix paper i gelat) després d'una setmana sense veure una resposta. En cas de no notar millora passaré a fer una queixa el departament de salut i higiene o al consumidor perquè aquesta porqueria no pot ser apte. Resposta
  L' empresa  responsable ens manifesta que aquesta zona  es  neteja  periòdicament  dilluns, dimarts, dijous i dissabte (avui 7/05/18 dilluns, estava perfecte). 26/03/18 amb personal de l'Àrea de Serveis. Vam anar a collar una tanca de fusta del parc, no tenim constància que hi hagi hagut cap més incidència.
9620 2018/04/25 2018/05/07   En relació al suggeriment 9552; segueixen havent-hi rates al barri de l'hospital. Aquesta vegada al parc del carrer Julià  Fàbregas .  Són   grosses  i  n'hi  ha  més  d'una amb el perill que comporten per la proximitat a l'escola. Resposta
  Des del departament de Salut Publica, han passat avís a l'empresa de gestió de plagues perquè incideixin a la zona. Se'n farà el seguiment.
9619 2018/04/25 2018/05/15 Des de fa uns quants mesos enllà, al c/ Mercè  Font i Codina (Sant  Llàtzer ), sembla a ser que s'ha convertit en l'abocador oficial de totes les poblacions dels voltants i de ls mateixos veïns   incívics  que hi deixen de tot i mes , per  no trucar a la deixalleria o  apropar-s'hi  ells mateixos, deixalles que deixen per terra,  des de  matalassos,  peces  de roba, fustes, caixes, rajoles...de tot i més,  és  molt trist veure que la gent  és   tan  fresca i poc respectuosa amb el medi ambient, amb la gent que estem pagant uns impostos per mantenir el carrer sense deixalles i per tothom que hi passa per  aquí . É s  un barri molt transitat de gent que passa caminant, amb bicicletes, amb nens ...  i  haver-te de desviar per no trepitjar o entrebancar amb tota la porqueria que tothom porta fins  aquí ,  és   penós . Si comptabilitzem els cotxes que paren al dia per tirar les seves porqueries  aquí , estic segur que en comptaríem més de 15 al dia , no   sé  quina serà la solució però  espero que  es pugui resoldre d'alguna  manera. Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9618 2018/04/25 2018/04/28 A la vorera del carrer de la Costa d'en Paratge del polígon Sot dels Pradals, a la zona que hi ha just  darrere  de l'arxiu Comarcal, s'hi acumula la sorra que cau del pàrquing quan plou i les granes dels arbres, tot plegat fa que el terra rellisqui molt i hi ha gent que ha caigut a terra. Caldria de tant en tant netejar de sorra i granes la vorera. Resposta
  Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha fet un gual per vehicles per poder accedir a l'aparcament i s'aprofitarà per millorar la caiguda de sorra a la calçada i a la vorera. Es desbrossarà el marge des del costat lateral ctra. Sant Hipòlit i netejarem el paviment de formigó.
9617 2018/04/25 2018/05/07 Fa  dos dies que el carrer Manlleu està tallat entre el carrer Jaume I i la Ronda Camprodon per mudances. El meu suggeriment seria que d'ara endavant no es donés permís per tallar el carrer per aquest motiu fins a 2/4 de 10, ja que aquest tram ja és un tram complicat a les 9 del matí i a les 3 del migdia  com que  als voltants hi ha 4 escoles (Estel, Sant Miquel, Pare Coll i Seminari). Aquests dos dies l'embús habitual s'ha multiplicat considerablement.  Resposta
  La Guàrdia Urbana, responsables de l'autorització d'aquests permisos, ens manifesta que si no hi ha circumstàncies excepcionals, ja es donen els permisos en els horaris que ens manifesteu, és a dir, perquè comencin a les 9.15 hores. Investigarem què ha passat en aquesta ocasió.
9616 2018/04/24 2018/05/15 Mireu la imatge de la foto. Realment fa pena. És vergonyós.  C / Camí antic de Taradell... papers, palets, neveres, plàstics, tot escampat. Aquesta zona, en lloc de ser una "illa de contenidors", ja és un abocador. Penseu fer-hi alguna cosa? Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9615 2018/04/24 2018/05/07 Zona verda  HUV . Considero que la mesura és molt poc cívica i ètica. Es tracta d'una zona d'assistència primària per ubicar-se l'hospital. Si anem d'urgències què hem de fer? Pagar? Al perquè de l'hospital a la zona verda? És vergonyós. Potser valdria mesures perquè les urgències no paguin a l'hospital o la zona verda. Així com la resposta és que hi ha el perquè de Sant Miquel xic, pels que ens traslladem a visita a  HUV  els veïns també poden aparcar allà. És un aparcament insuficient i una mesura molt deplorable! Resposta
  Dels estudis de rotació de l'estacionament realitzats a la zona de l'Hospital Universitari es desprenia que entorn del 70% dels vehicles s'estacionaven durant 8 hores o més de manera continuada, això feia que l'estacionament fos pràcticament impossible per les activitats comercials i per als mateixos veïns. No obstant això, abans de transformar l'estacionament en zona verda i blava per permetre una major rotació de l'estacionament en horari comercial i facilitar en certa mesura que la gent que hi resideix també hi pugui aparcar, es va crear un nou aparcament a Sant Miquel Xic amb més places d'estacionament de les que després es van posar a rotació ampliant per tant l'oferta en el seu conjunt.
9614 2018/04/24 2018/05/07   Al c/ Girona hi ha una càrrega i descàrrega sense utilitat, ja que no hi ha activitat comercial. Es podria reconsiderar com a zona d'aparcament per als veïns si us plau. Resposta
  Li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat per tal que analitzin les necessitats de càrrega i descàrrega del carrer Girona per si és possible una nova distribució més adequada de les reserves d'estacionament. Gràcies pel suggeriment.
9613 2018/04/24 2018/05/04   Havent visitat la casa de la ciutat el passat dia de sant Jordi, em vaig adonar que s'han sostret els vidres emplomats amb l'escut de Vic, de les dues finestres de la Sala d'Alcaldia. Surten encara  fotografiades  a la plana 126 del llibre de la Cristina Masramon i Toni Anguera publicat  2012, amb el títol "La Casa de la Ciutat" Que ha passat amb  ells?  Eren un patrimoni valuós i unes peces realment artístiques. Proposo que es reposin si encara no s'han llençat i que passeu aquesta meva inquietud a l'A lcaldesa . Resposta
  Efectivament aquests vidres varen ser retirats el 2008 i convenientment embalats i guardats per personal de l'Àrea de Serveis. El llum que permetien entrar, era escàs i carregós per treballar de forma correcta. No està previst restituir-los mentre el despatx sigui utilitzat de manera contínua i quotidiana per treballar.
9612 2018/04/24 2018/05/07 Per què les motocicletes de repartiment de pizzes se  salten  habitualment les normes de circulació, sobretot a les nits? Travessant carrers on és prohibit circular -hi  vehicles, anant en direcció contrària...  Per què continuen circulant pel centre de la ciutat motocicletes que fan un soroll eixordador i anant a gran velocitat? Quan hi ha episodis d'anticicló, on l'aire no es renova, amb nivells alts de contaminació atmosfèrica, s'hi podrien aplicar a la ciutat mesures restrictives pel trànsit rodat? Resposta
  La Guàrdia Urbana ens manifesta que si alguna patrulla detecta alguna infracció d'aquestes motos, evidentment seran denunciats. Pel que fa als sorolls, se'n fan molts controls i actualment el nivell d'infraccions és baix. D'altra banda pel tema d'episodis amb contaminació atmosfèrica, ho traslladem a mobilitat i  mediambient  perquè ho tinguin en consideració.
9611 2018/04/23   La imatge de la deixalleria del diumenge avui té menys coses que divendres i  altres  d'afegit. Una furgoneta ja vista altres vegades, ha vingut i s'ha emportat plats... ara hi ha més roba i menys plats. En fi, he vist que hi posareu mà per intentar solucionar aquest desastre fastigós, i no tinc més paraules. La brutícia és sempre al carrer i la següent vegada que vegi rates (una rata el divendres de la setmana passada vista sense temps per fer foto per ensurt personal). Crec que s'ha de tocar la butxaca per posar solució, pregunto, qui té la mateixa temperatura a l'hivern a casa seva o quan se la posen al lloc de feina?
9610 2018/04/23   En relació a la ref. 9507, al pàrquing municipal proper a  Decathlon  i  Aki , no hi ha hagut cap col·lisió amb algun fanal però si sovint amb els arbres que hi ha. Entenc que les proteccions dels fanals no són necessàries, però potser per als arbres sí? A banda d'això, hi ha molta mala herba per a la zona. És possible fer-hi una passada per a millorar-ne l'aspecte?
9609 2018/04/23 2018/05/15 El motiu d'aquest correu és per formalitzar una queixa sobre les deixalles dels contenidors que tenim davant de casa al C/Mercè Font i Codina (rotonda gran al costat de Calldetenes).  D'ençà que  van començar les obres de millora de la variant, ha augmentat el nombre de persones que  vénen  a llançar les  escombraries  davant de casa. El problema és que hi llencen de tot, com es pot veure a la foto que envio. La setmana passada hi havia 3 carrets de la compra de supermercat i fins i tot va venir una furgoneta d'un restaurant d'un poble d'aquí al costat amb 6 bosses industrials d' escombraries . Tenim la sensació que s'està convertint en la deixalleria municipal, amb l'agreujant que ho deixen tot brut. Demanaríem que algú vetlli per trobar-hi una solució. Entenem que no és fàcil però aquesta zona de contenidors cada dia està més bruta i no és gaire agradable pels veïns que vivim just davant. Resposta
Som coneixedors de la problemàtica que darrerament s'està donant tant a St. Llàtzer com a les 4 Estacions. Hi estem treballant des de diferents fronts i esperem poder veure'n els fruits aviat. Per una banda des de fa una setmana disposem d'uns informadors de residus que estan fent un seguiment i control d'aquestes àrees, diàriament i en diversos horaris, havent ja detectat i intervingut en força casos, alguns han acabat amb acció informativa, d'altres no s'ha deixat dipositar les deixalles i se les han hagut d'emportar, i d'altres acabaran en sanció. També es treballarà amb l'Ajuntament de Calldetenes i d'altres municipis veïns. Per últim els serveis de recollida estan patint una reestructuració organitzativa per causes de força major, que milloraran l'atenció prestada les darreres setmanes.
9608 2018/04/23 2018/05/15 Escric  aquestes línies perquè vegin com està el contenidor del carrer Mare de Déu del Munts, s'ha de posar un rètol perquè no deixin les escombraries fora del contenidor i si té molt volum, s'ha d'anar a la deixalleria. Resposta
HI ha comportaments incívics que costen molt de controlar, però hi treballem constantment si detectem els responsables. Ja es va avisar a l'empresa de recollida per retirar-ho.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...