12 persones d’Osona sense experiència en l’àmbit tecnològic es transformen en desenvolupadors web

Osona Digital Academy F5 tanca la seva primera promoció, després de 6 mesos de formació intensiva

Bet Piella a l’entrega diplomes del curs intensiu de programació web.
Bet Piella a l’entrega diplomes del curs intensiu de programació web

 

Els 12 osonencs i osonenques que han participat a l’Osona Digital Academy F5 ja són desenvolupadors web després d’una formació intensiva de 850 hores, impartides durant 6 mesos.

 

La regidora de Promoció econòmica, Bet Piella, juntament amb Mary Arrebola en representació de Mancomunitat La Plana i la directora executiva de Creacció, Núria Macià, van lliurar la setmana passada els diplomes que acrediten els participants com a desenvolupadors web.

 

El projecte va arrencar el passat mes de març amb el repte de convertir professionals sense experiència laboral ni acadèmica en l’àmbit tecnològic, en professionals del desenvolupament web per incorporar-se al mercat laboral. 

 

Entre els perfils que han format part d’aquesta primera promoció de l’Osona Digital Academy F5, hi ha persones procedents de sectors com la restauració, la logística, l’arquitectura o l’àmbit jurídic. Algunes es trobaven en situació d’atur, d’altres són estudiants que volien reorientar-se i també hi ha professionals que volien apostar per un sector a l’alça. 

 

El programa ha tingut una durada de 850 hores i ha exigit una dedicació diària de 8 hores, durant les quals no només s’han treballat els continguts tecnològics i metodologies àgils més utilitzades per les empreses del sector digital, sinó que també s’han desenvolupat les competències transversals rellevants per a avançar amb èxit en un sector en fort creixement, com la motivació, l’autonomia, la creativitat o el treball en equip.

 

Osona Digital Academy F5, a diferència de models formatius tradicionals, no requereix coneixements previs, els alumnes aprenen a través de projectes pràctics, individuals i col·laboratius, i en contacte constant amb empreses del sector. 

 

Un cop finalitzada la formació, les 12 persones han iniciat, acompanyats per l’equip professional del projecte, un procés de cerca de feina activa.

 

Els participants, més enllà dels coneixements tècnics adquirits, han valorat molt positivament que Osona Digital Academy F5 ha estat una experiència personal “molt completa i potent”, especialment els últims dos mesos que han estat plens d’activitat, des del desenvolupament i presentació d’un projecte real, la participació en hackatons o trobades amb empreses i startups referents en el sector tecnològic.

 

Osona Digital Academy F5 és un projecte que s’emmarca en els objectius de dos grans macroprojectes: Talent i Noves oportunitats, en el qual participen 23 municipis d’Osona i està coordinat per Osona Lab City, la Mancomunitat la Plana i Creacció on l’Ajuntament de Vic hi desplega una operació orientada a generar nous recursos d’innovació social i digital amb la col·laboració de Creacció.

 

L’objectiu és contribuir a la transformació del model productiu d’Osona des de dos dels seus sectors d’activitats més rellevants: el sector del metall i l’agroalimentari.