L’Atlàntida presenta la catorzena temporada de música i arts escèniques (setembre 2023 - gener 2024)

La temporada amb el desplegament més gran de funcions de la història de L'Atlàntida: 34 espectacles diferents en 49 funcions, on el concepte de sostenibilitat mediambiental es farà present en la programació i en la proposta de packaging

L’Atlàntida presenta la catorzena temporada de música i arts escèniques (setembre 2023 - gener 2024).

L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la catorzena temporada de programació de música i arts escèniques (setembre 2023 - gener 2024). Una programació que tal com ha dit Bet Piella, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, pretén arribar a un ampli ventall de públic des d'una funció pública que va més enllà d'entretenir, perquè també vol educar i ser sensible a les necessitats socials. L'Atlàntida és una entitat cultural de primer nivell al servei de la ciutat, la comarca i el país i que, a més de ser referent per la seva programació artística i activitat socioeducativa, vol esdevenir un referent en el valor de la sostenibilitat. Per aquest motiu, s'ha presentat un itinerari de programació artística amb segell verd i s'ha dissenyat un nou packaging 100% sostenible de regal de L'Atlàntida. Bet Piella també ha destacat totes les complicitats i sinèrgies que L'Atlàntida estableix amb altres equipaments o entitats de la ciutat a fi de generar propostes d'acció transversal que tinguin coherència i sentit per la ciutat.

 

Montse Catllà ha iniciat la seva intervenció exposant algunes dades destacades de la programació, ja que es tracta de la temporada amb el desplegament més gran de funcions de la història de L'Atlàntida: 34 espectacles diferents de teatre, música, dansa, circ i altres disciplines que es despleguen en 49 funcions. Segons Catllà, aquest és un bon indicador de l'interès del públic i dels formats més reduïts d'algunes propostes. També ha informat que en aquests moments ja s'han recuperat mitjanes d'ocupació anteriors a la pandèmia i que l'objectiu del proper semestre és de superar-les i, com a exemple, s'ha comunicat l'obertura oficial de la quarta sessió d’El búnquer, un espectacle que iniciarà a L'Atlàntida la seva gira per Catalunya i que ha suposat un nou rècord pel que fa a la velocitat de la venda d'entrades. 

A continuació, Montse Catllà i Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, han iniciat un diàleg a fi de presentar les diferents línies de programació i alguns dels espectacles que s'oferiran durant els propers mesos:

 

  • Recuperació de l'Espai Concert (Sala 2 en format diàfan sense butaques) on Mishima presentarà el seu concert de Nadal amb el públic a peu dret i barra de bar dins de la sala. 
  • Oferta àmplia de grans èxits teatrals: FitzRoy: Quatre dones al límit, El búnquer, Júnior, L'alegria que passa, El Mag Lari, El Petit Príncep El Musical, Lloll Bertran i Àlex Casanovas i El Trencanous, entre d’altres.
  • Oferta i suport en la producció local: Beuré de la teva aigua amb Teatres d'Osona, Nopnala Cia. Unisó; Homenatge a Anna Dodas, La poesia d'Alice Oswald, entre d'altres.
  • Consolidació de l'itinerari Humor 360 graus.
  • Programació amb segell verd, fins i tot en la programació familiar: Llaunes de la companyia aragonesa D'Click o les titelles de Festuc Teatre amb Bunji, entre d'altres.
  • Espectacles amb propostes específiques d'accessibilitat per millorar la percepció auditiva o visual (sobretitulació, llenguatge de signes, audio-descripció). 
  • Espectable solidari de L'Atlàntida amb l'Associació TEA-Asperger
  • Grans noms de la dansa contemporània amb Lali Ayguadé
  • Celebració de diversos aniversaris: 25 anys de carrera en solitari de Quimi Portet, músic vigatà que torna a L'Atlàntida per interpretar repertori eclèctic de totes les èpoques. 

Ramon Ferrer ha destacat també la singularitat musical de l'equipament i ha avançat el concert extraordinari del cicle Grans Concerts Vic 23-24, on s'interpretarà el Concierto de Aranjuez i la novena simfonia de Dvorak. Montse Catllà ha informat que la nova temporada de Grans Concerts Vic 23-24, es presentarà en roda de premsa el proper mes de setembre.

 

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és la presentació del nou packaging de regal de L'Atlàntida que, segons Laia Valls, de l'àrea de comunicació de L'Atlàntida, vol mostrar el valor de la sostenibilitat més enllà de la programació. Es tracta d'un packaging en forma de capsa de regal que s'ha construït amb materials reciclables i biodegradables i s'ha elaborat amb fusta certificada provinent de boscos sostenibles. La capsa ha estat dissenyada per una empresa de proximitat de Sant Vicenç de Torelló i presenta un sistema de plegat que fa que s'optimitzi molt el transport. La capsa s'ha dissenyat amb l'objectiu de poder-se reutilitzar, incorpora un punt de llibre de paper plantable i un missatge inspirador cultural de personalitats destacades de la cultura catalana: Pau Casals, M. Àngels Anglada i Jacint Verdaguer. 

 

A continuació, Montse Catllà, ha presentat la imatge que encapçala la programació de L'Atlàntida, obra de Laia Solé, artista, investigadora i educadora que compta amb una llarga trajectòria artística i que en aquesta ocasió ha creat un gravat de caràcter performatiu sobre un metre quadrat de l'escenari de la Sala 1 de L'Atlàntida amb l'objectiu de mostrar també la idea de sostenibilitat (fins a quin punt fa falta generar un nova imatge si podem buscar aquelles imatges que ja existeixen) i per fer visible allò que passa desapercebut. Finalment, s'ha projectat un vídeo del procés creatiu de l'obra que porta com a títol: Allò que no es veu.

 

I com a tancament de l'acte, Bet Piella han agraït la implicació i el compromís dels Mecenes de L'Atlàntida, i s'ha projectat un vídeo que mostra com es realitza el plegament de la graderia de la Sala 2 que ha comptat amb el patrocini de Figueras. 

 

 

Per consultar la programació de la XIV temporada de música i arts escèniques de L'Atlàntida, feu clic aquí

Per veure el nou packaging de la caixa de regal de L'Atlàntida, feu clic aquí 

Per veure el vídeo de l'acció performativa de Laia Solé, feu clic aquí