Vic promou la formació per oferir recursos en la gestió de la primera acollida a la ciutat

Una cinquantena de persones han assistit a la formació que ha sigut un punt de trobada per compartir experiències i materials que s'utilitzen en els diferents espais d'acollida

Jornada formativa.
Jornada formativa

 

Aquest matí s'ha dut a terme a Vic una matinal formativa dirigida a totes persones que en l'àmbit professional o voluntari fan classes de català a persones no catalanoparlants. La formació, que ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vic conjuntament amb la Comissió Lingüística, ha sigut un punt de trobada on compartir experiències i materials que s'utilitzen en els diferents espais d'acollida, i així fomentar la interrelació i el coneixement mutu.

 

La gestió de l'acollida és una tasca que implica un treball en xarxa coordinant les diferents administracions públiques, serveis i entitats de la ciutat que hi estan implicats, en aquest sentit, la formació ha volgut donar eines a les persones formadores per poder gestionar, més enllà de la formació de la llengua, un acompanyament en l'acollida a la ciutat.

 

 

Xarxa d'Acollida Municipal

 

Aquest treball en xarxa a la ciutat hi és present des de la presentació del primer Programa Integral d'Acollida l'any 2006, a través del qual va crear-se la Xarxa d'Acollida Municipal (XAM).

 

La XAM és l'òrgan de treball transversal que funciona des del 2008, del qual en formen part 27 serveis i entitats de Vic. En aquest sentit, l'any 2011 es va crear la Comissió lingüística, amb l'objectiu d'unificar criteris i accions en la formació d'alfabetització i llengua catalana.

 

La comissió lingüística està formada per 7 serveis i entitats que són l’Oficina Municipal d'Acollida, l’Oficina Municipal d'Escolarització, el Centre de Normalització Lingüística, el Centre de Formació d'Adults Montseny, Càritas Arxiprestal de Vic i el Casal Claret.