El bateig de joves emprenedors

Més de 500 nens de les escoles de Vic participen en una matinal del programa CuEmE, que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques entre els estudiants

El bateig de joves emprenedors.

El bateig de joves emprenedors

Més de 500 nens de les escoles de Vic participen en una matinal del programa CuEmE, que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques entre els estudiants

Més de 500 nenes i nenes de 5è de primària de les escoles de Vic han participat aquest divendres, 5 de maig, a la Trobada de cooperatives escolars de Vic, dins del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola). L’acte s’ha realitzat a l’edifici del Recinte Firal, durant tot el matí.

El programa CuEmE fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques entre els estudiants. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

Pel què fa a Vic, aquest programa el coordina i l’impulsa l'Ajuntament, amb la col·laboració de Creacció. Les escoles que hi han participat són: l’escola Guillem de Mont-rodon, l’escola Sentfores, l’escola Fedac, l’escola Vedruna Escorial, l’escola Sagrat Cor, l’escola Dominiques, l’escola Salarich i l’escola El Petit Miquel.

Aquest any la trobada s'ha vinculat a temes de comunicació i màrqueting. En aquest marc, els joves participants han realitzat quatre activitats orientades a comunicar i vendre els productes que ells mateixos han elaborat. S’han distribuït en quatre activitats i dins d’aquestes en 22 grups, corresponent a les 22 cooperatives participants.  


Quatre equips de comunicació i màrqueting

Així, les cooperatives disposaven, en primer lloc, d’un equip de rodatge, que s’ha encarregat de dissenyar i gravar un espot publicitari per a les xarxes socials, adreçat sobretot a Instagram o Tik Tok.

També tenien un equip de premsa, que ha participat en una entrevista de televisió que ha comptat amb la col·laboració de la cooperativa de comunicació Dies d’Agost. Els responsables de cada un dels grups ha hagut de respondre preguntes sobre l’elecció dels càrrecs directius a la cooperativa, com s’han repartit les funcions i quins problemes els han sorgit durant tot el procés, entre d’altres.

L’equip de fotografia ha intentat mostrar el seu producte de la manera més atractiva. Per últim, un equip d'aparadoristes ha dissenyat i creat un estand on exposar els seus productes. Aquest estand serà el que cada una de les cooperatives farà servir el proper dimarts, al mercat de la plaça de Vic, on vendran els seus productes de manera real. 

Un taller de percussió corporal, a càrrec de Jordi Vinyoles, amb una coreografia grupal en el que hi han participat alumnes, professors i voluntaris col·laboradors, ha tancat la matinal.

Les regidores d’Educació i Promoció Econòmica, Elisabet Franquesa i Bet Piella han donat la benvinguda a tots els participants en la matinal. “Amb el CuEmE heu pogut aprendre moltes coses: com funciona una cooperativa, el mercat, com es guanyen uns diners…”, ha dit Franquesa. Piella, per la seva banda, ha assegurat als nens i nenes que tot allò que han après al llarg de tot el procés de creació d’una cooperativa i un producte els servirà per prendre decisions durant la seva vida i els ha citat a mercat el proper dimarts.