L'Atlàntida presenta una temporada de programació plural i diversa que potencia la creació artística, la participació i la producció pròpia

Albert Pla, Peyu, La Trena, Josep Maria Pou, Mariona Escoda, Enric Cambray, Joan Pera, Mazùt de Baró d'Evel, Paz Padilla, Amèrica sota la direcció de Julio Manrique, Yerma, Terra baixa, Laura Aubert, entre d'altres, protagonitzen la nova temporada. #Humor360graus és el nou itinerari de programació que oferirà una mostra plural, diversa i de referència en aquest gènere.

¿Os acordáis? d'Albert Pla.
¿Os acordáis? d'Albert Pla

 

Avui dimecres 14 de desembre, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la nova programació de la tretzena temporada de música i arts escèniques (febrer-maig 2023) i la tercera edició del cicle #Ambveudedona. Una programació de caràcter públic, diversa, plural i compromesa per arribar a un major nombre de persones. Bet Piella, regidora de Cultura de L'Atlàntida, ha destacat la voluntat de potenciar la creació i producció artística local i al mateix temps facilitar l'accés a propostes d'àmbit nacional i internacional. El públic jove també és un dels objectius estratègics, per la qual cosa, l'Ajuntament de Vic ha encarregat a l'Arnau Tordera una nova creació en format musical que s'estrenarà el 22 d'abril en què participaran més de cinquanta joves estudiants de la ciutat. 

 

Segons Piella, "L'Atlàntida ha de seguir innovant i ha de seguir creant complicitats amb els altres equipaments de ciutat"En aquest marc d'acció, s'ha presentat L'Atlàntida a la Biblioteca o la Biblioteca a L'Atlàntida, un nou itinerari de programació compartit entre L'Atlàntida i la Biblioteca Pilarin Bayés que permetrà incrementar i relacionar continguts i, al mateix temps, generar la creació de nous públics per a la gran ciutat cultural de Vic. 

 

Montse Catllà, directora general de L'Altlàntida, ha presentat el nou itinerari de programació #humor360graus, que integra: humor bandarra, intimista, crític, futbolístic... que vol adreçar-se a totes les sensibilitats i edats, sense perdre l'objectiu crític i el compromís social. Un aspecte clau d'aquesta temporada és la promoció de la creació i dinamització del sector artístic local i nacional a través de residències, encàrrecs i estrenes, per exemple la proposta de circ contemporani Hedonia de Clara Cortés. 

 

Una altra novetat és la voluntat de vincular el fet escènic amb l'àmbit literari. Per primera vegada, L'Atlàntida, amb la complicitat de les llibreries de Vic, amb l'obra teatral La Trena, oferirà l'opció de poder adquirir una entrada amb el llibre corresponent. 

El nou itinerari L'Atlàntida a la Biblioteca, s'iniciarà amb tres propostes: 

  • Un cicle de quatre conferències musicals vinculades als concerts que l'Orquestra Simfònica del Vallès portarà a terme a L'Atlàntida durant els propers mesos.  Aquestes conferències es realitzaran a les instal·lacions de la nova Biblioteca Pilarin Bayés. 

  • Un Escenari secret a L'Atlàntida, en el qual podran assistir professionals i usuaris de la Biblioteca Pilarin Bayés.

  • Un nou Club de lectura: Llegir L'Atlàntida que s'estrenarà amb Terra baixa d'Àngel Guimerà, que es representarà L'Atlàntida el 27 d'abril en una producció del Teatre Nacional de Catalunya sota la direcció de Carme Portacelli. 

 

La tercera edició d'#Ambveudedona tractarà temàtiques com la cosificació, la salut i la maternitat i, a més a més, incorporarà dos encàrrecs de nova creació. La celebració del tretzè aniversari de L'Atlàntida es farà sota el lema de Tradició i contemporaneïtat, amb el concert d'El cançoner popular contemporani com un dels elements centrals i l'estrena de Deixa't estar de Romanços d'Arnau Tordera. 

 

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha presentat una àmplia selecció d'espectacles i ha posat de manifest la importància d'escoltar les peticions o els suggeriments del públic habitual de L'Atlàntida a fi de poder donar resposta a les necessitats socials. També ha destacat la connexió de L'Atlàntida amb els grans equipaments escènics i musicals del país. Durant els propers mesos, L'Atlàntida acollirà una producció pròpia del Teatre Lliure: Yerma; una producció pròpia del Palau de la Música Catalana, El cançoner popular contemporani; una producció pròpia del TNC, Terra baixa i una producció de L'Auditori, l'OBC amb Nicolas Altstaedt.

 

Pel que fa a la música moderna destaca el concert de Mariona Escolda, el tribut a Pink Floyd¿Os acordáis? d'Albert Pla i Tarta Relena,  entre d'altres residències artístiques. 

 

Finalment, Bet Piella ha destacat la necessitat de crear una programació que interpel·li i connecti amb la ciutadania i ha presentat la nova felicitació de Nadal de L'Atlàntidaprotagonitzada pel duo a cappella Ual·la!, especialitzats en crear experiències performàtiques crítiques i de format humorístic. 

 

La roda de premsa també ha comptat amb la presència a la fila zero de Manolo Gómez, Artista en escena (febrer-maig 23), Ton Granero de l'Associació d'Arts Contemporànies de Vic; i Ignasi Janer, coordinador de la Biblioteca Pilarín Bayés. 

 

 

Per consultar tota la programació, feu clic aquí.