Vic desestima les al·legacions i aprova definitivament les ordenances fiscals

S’ha aprovat en un ple extraordinari amb els vots en contra d'ERC, Capgirem Vic i la regidora no adscrita, Carme Tena.

Vic desestima les al·legacions i aprova definitivament les ordenances fiscals.

 

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Vic d'aquest dilluns 19 de desembre ha aprovat amb els vots en contra d'ERC, Capgirem Vic i la regidora no adscrita, Carme Tena, desestimar les al·legacions presentades i aprovació definitiva de la modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2023.

 

Núria Homs, regidora d'Economia, ha explicat que quan s'aproven les ordenances fiscals sempre hi ha un període d'exposició pública de 30 dies, per tant, s'ha de fer un ple extraordinari per aprovar definitivament les ordenances.

 

Homs ha detallat que s'ha presentat una al·legació en representació de l'Associació de promotors i constructors d'edificis de Catalunya (APCE), que proposaven modificacions en impostos com l'IBI, de l'ICIO o l'Impost de les Escombraries. En aquest sentit, la regidora ha dit que "quan hem desgranat les propostes i les hem analitzat s'han desestimat. Són impostos pensats per equilibrar el pressupost, i acceptar les al·legacions suposaria modificar-lo tot", Homs ha afegit, "tots els impostos estan ajustats a llei i a la normativa. Darrere del pressupost hi ha un estudi perquè tot sigui equilibrat i el millor per la ciutat".

 

La regidora d'ERC, Maria Balasch, ha explicat que el vot del grup seria en contra seguint la línia del vot als pressupostos i ordenances de l'Ajuntament.

 

El regidor de Capgirem Vic, Roger Cumeras, ha detallat que el seu vot seria en contra, ja que l'equip de govern no ha tingut en compte les propostes de millora que van fer des de Capgirem Vic. "La proposta d'aquest govern continua sense mesures redistributives suficients per millorar la situació de desigualtat social actual". Des de Capgirem Vic han posat de manifest que si l'equip de govern hagués planificat bé la data del Ple de Pressupostos i Ordenances, el Ple Extraordinari que s'ha fet, s'hauria pogut ajuntar amb el ple ordinari del mes de desembre. "Podríem haver estalviat a l'ajuntament els 6.500 € que comporta aquest Ple d'avui, que pot semblar una quantitat petita per alguns, però nosaltres creiem que és important tenir-ho en compte".

 

La regidora no adscrita, Carme Tena, ha explicat que el seu vot en contra era en coherència al que ja va votar en el ple de pressupostos i ordenances fiscals.