Vic fa treballs de neteja i millora de la llera del riu Mèder al seu pas per Sentfores - La Guixa

Els treballs han respectat les espècies autòctones i pròpies de la zona.

Albert Castells, regidor de Medi Ambient i Món Rural.
Albert Castells, regidor de Medi Ambient i Món Rural

 

L'Ajuntament de Vic ha estat executant diversos treballs de neteja i millora de la llera del riu Mèder al seu pas per Sentfores - La Guixa per potenciar la vegetació pròpia i afavorir-ne la regeneració. Tal com destaca el regidor de Medi Ambient i Món Rural, Albert Castells, aquestes actuacions ajuden a mantenir l'entorn i la biodiversitat de la ciutat i reforcen el compromís amb l'entorn rural.

 

Els treballs han consistit en la desbrossada selectiva d'arbres i vegetació, sobretot, d'aquells arbres que estan entravessats, caiguts o trencats al mig del riu des del temporal Glòria i que poden suposar un impediment per al pas de l'aigua en cas d'avingudes.

 

També s'han retirat espècies invasores com les acàcies, que deterioren l'espai fluvial i no permeten el desenvolupament de les varietats autòctones, i s'han respectat els exemplars autòctons i propis de ribera com els salzes, verns o freixes. A més s'ha realitzat un petit moviment de terres a la zona del gual que travessa el riu per incrementar la capacitat hidràulica d'aquest punt.

 

Els treballs es completaran amb la plantació de 90 exemplars de vern, salze, freixe, sarga i saulic, de petites dimensions, amb la finalitat d'afavorir la recuperació de l'espai. Aquestes actuacions de millora han suposat un cost de 14.886 € i ha comptat amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua per valor de 12.303 €.

 

Més actuacions

 

El Torrent de Sant Jaume entre la Sínia i Santa Anna s'han desbrossat selectiu d'arbustives i herbàcies per facilitar el pas de l'aigua i s'han retirat residus sobretot plàstics. En el pas pel Gurri-Torrent de Sant Jaume s'ha restaurat i sanejat la passera de fusta i renovació de fustes envellides.