Cases d'algú

Comunalitat de Vic, Catalunya, 2023 Direcció: Quim Crusellas Padrós. Producció: Comunalitat de Vic. Ajudant de càmera: Víctor Quintero. Il·lustracions i animacions: Xevi Domínguez i Cortès. Música: adaptació del tema ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ per Ernest Crusats. Investigació i entrevistes: Lluís Llord Déu. Promou i finança: Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Durada: 42 minuts.

  • Cases d'algú
  • 2024-06-04T20:00:00+02:00
  • 2024-06-04T21:00:00+02:00
  • Comunalitat de Vic, Catalunya, 2023 Direcció: Quim Crusellas Padrós. Producció: Comunalitat de Vic. Ajudant de càmera: Víctor Quintero. Il·lustracions i animacions: Xevi Domínguez i Cortès. Música: adaptació del tema ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ per Ernest Crusats. Investigació i entrevistes: Lluís Llord Déu. Promou i finança: Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Durada: 42 minuts.
<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/cases-dalgu>>.

Documental sobre la història de la construcció dels pisos del carrer Joan XXIII del barri del Remei de Vic, fa més de cinquanta anys. Els van construir amb les seves pròpies mans les que serien les futures veïnes i veïns, que es van constituir en cooperativa. El documental recupera abundant material gràfic de l’època i dona veu a algunes de les veïnes i veïns que van construir els pisos. És un exercici de recuperació de la memòria cooperativa i comunitària de l’època i una reivindicació l'habitatge cooperatiu com un model més just d'accés a l'habitatge encara avui dia. El documental ha estat impulsat per la Comunalitat de Vic en el marc del programa (Re)Voltes d’Òmnium Cultural.

 

Comunalitat de Vic

La Comunalitat de Vic neix amb la finalitat de dinamitzar les xarxes d'economia local des de la perspectiva del dret a la ciutat, els béns comuns i l'economia social i solidària. A través de l'enfortiment del teixit associatiu i veïnal, el teixit cooperatiu, el petit comerç, projectes autoorganitzats i xarxes de suport mutu. Generant un impacte social i singular al territori, especialment per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Buscant una millora de l'ocupació i l'ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d'economia local amb una lògica cooperativista, comunitària i sostenible. La seu del projecte es troba al barri del Remei a l'Espai Veïnal El Pont, a la rambla Tarradellas, 13, de Vic.

DASC. Dia mundial de l'Associacionisme cultural

  • 04 de juny 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 04/06/2024 de 20:00 a 21:00
  • Què? Audiovisual