Dispararon al pianista

Javier Mariscal i Fernando Trueba Espanya-França, 2023 Producció: Fernando Trueba Producciones Cinematográficas, Constellation Productions, Animanostra. Guió: Fernando Trueba. Muntatge: Arnau Quiles. Durada: 1 h 43 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols. Intèrprets: Animació.

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/dispararon-al-pianista>>.

Basada en fets reals, la pel·lícula segueix la trepidant investigació d’un periodista musical de Nova York durant els anys 60 i 70 per esbrinar què hi ha darrere la misteriosa desaparició del pianista brasiler Tenorio Jr, un prometedor músic que va veure truncada la seva carrera per una sèrie d’atzaroses injustícies.

 

La nova col·laboració del tàndem format per Fernando Trueba i Javier Mariscal després de Chico & Rita es compon de moltes i diverses capes. És un thriller d’animació musical que, a ritme de jazz i bossa-nova, serveix d’homenatge a la figura de Tenorio Jr. També hi trobem un autèntic treball d’investigació que destapa un dels períodes més foscos de la història d’Amèrica Llatina. Una pel·lícula que és una carta d’amor a la vida, a l’art i a la música.

 

Nascut el 1950 Almassora, Comunitat Valenciana, Javier Mariscal és un dissenyador gràfic, il·lustrador i animador que ha treballat en molts i diversos camps. El director Fernando Trueba (1955, Madrid) va debutar amb Opera Prima el 1980. Ha rodat títols importants dins de la cinematografia espanyola com Belle Époque (1992) o La niña de tus ojos (1998). La seva relació amb Mariscal va néixer arran del documental Calle 54 (2000) i va desembocar en la creació de Chico & Rita (2010) i la posterior Dispararon al pianista.

 

  • 11 de juny 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 11/06/2024 de 20:00 a 22:30
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Cineclub Vic
  • Preu 5€