O corno

Jaione Camborda Espanya-Prortugal, 2023 Producció: Esnatu Zinema, Miramemira, Elástica Films. Guió: Jaione Camborda. Fotografia: Rui Poças. Música: Camilo Sanabria. Muntatge: Cristóbal Fernández. Durada: 1 h 45 min. Idioma: VO en gallec i portugès. Intèrprets: Janet Novás, Siobhan Fernandes, Carla Rivas, Daniela Hernán Marchán, María Lado, Julia Gómez, José Navarro, Nuria Lestegás.

  • O corno
  • 2024-04-30T20:00:00+02:00
  • 2024-04-30T21:45:00+02:00
  • Jaione Camborda Espanya-Prortugal, 2023 Producció: Esnatu Zinema, Miramemira, Elástica Films. Guió: Jaione Camborda. Fotografia: Rui Poças. Música: Camilo Sanabria. Muntatge: Cristóbal Fernández. Durada: 1 h 45 min. Idioma: VO en gallec i portugès. Intèrprets: Janet Novás, Siobhan Fernandes, Carla Rivas, Daniela Hernán Marchán, María Lado, Julia Gómez, José Navarro, Nuria Lestegás.
<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/o-corno>>.

Illa d’Arousa, 1971. La María es guanya la vida mariscant i també és coneguda a la zona per ajudar a altres dones durant els seus parts, amb especial dedicació i cura. Després d’un inesperat i tràgic succés, es veurà obligada a fugir a Portugal. Aquí comença per a ella una odissea, vital i femenina, en la seva recerca de llibertat.

 

Amb la seva segona pel·lícula, Jaione Camborda ha fet història convertint-se en la primera dona espanyola en guanyar la Conxa d’or al Festival de Sant Sebastià. I, a més, és la primera pel·lícula guanyadora parlada en una llengua cooficial. Ho ha aconseguit amb aquesta proposta que combina un relat de supervivència amb un clar al·legat sobre el dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos. La trama es desenvolupa amb pas ferm, segur i apostant per les el·lipsis, els silencis i el treball del fora de camp com a eines narratives. No sabem si existeix això que anomenen El nou cinema gallec, però està clar que Camborda en seria una de les seves màximes representants.

 

Jaione Camborda

Directora de cinema i guionista. Nascuda a Sant Sebastià el 1983, viu i treballa a Galícia. Va estudiar direcció de cinema a Praga i Munich i va iniciar la seva trajectòria fent tasques de direcció d’art i producció. Va dirigir els curts Lilith (2015), Nimbos (2015), Proba de Axilidade (2015) i Rapa das Bestas (2017). Tots ells de caràcter experimental i rodats en Súper-8. El 2019 va escriure, produir i dirigir Arima, filmada íntegrament en cel·luloide i guanyadora al Festival de Cinema de Sevilla.

  • 30 d’abril 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 30/04/2024 de 20:00 a 21:45
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Cineclub Vic
  • Preu 5€