Sabrina

Billy Wilder Estats Units, 1954 Producció: Paramount Pictures. Guió: Billy Wilder, Samuel A. Taylor i Ernest Lehman, a partir de l'obra de Samuel A. Taylor. Fotografia: Charles Lang. Muntatge: Arthur P. Schmidt. Durada: 1 h 53 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà. Intèrprets: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, Walter Hampden, John Williams, Martha Hyer. 70 aniversari

  • Sabrina
  • 2024-05-07T20:00:00+02:00
  • 2024-05-07T22:00:00+02:00
  • Billy Wilder Estats Units, 1954 Producció: Paramount Pictures. Guió: Billy Wilder, Samuel A. Taylor i Ernest Lehman, a partir de l'obra de Samuel A. Taylor. Fotografia: Charles Lang. Muntatge: Arthur P. Schmidt. Durada: 1 h 53 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà. Intèrprets: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, Walter Hampden, John Williams, Martha Hyer. 70 aniversari
<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/sabrina>>.

La història segueix a Sabrina Fairchild (Audrey Hepburn), una jove de classe baixa, filla del xòfer de l’adinerada família Larrabee, que estima en secret el petit dels hereus, David (William Holden), un playboy frívol i multimilionari. Després d'una estada a París, Sabrina torna transformada i capta l'atenció d’en David però també del seu germà Linus (Humphrey Bogart).

 

Sabrina és una de les més emblemàtiques i elegants històries romàntiques de la història del cinema, protagonitzada per tres estrelles en estat de gràcia. És, potser, la primera gran comèdia de Billy Wilder. I no en seria l’última. Tot un clàssic del cinema ambientat en els alts cercles socials de Nova York i que es desenvolupa a través d’enganys, amor i moments còmics. Un film únic que compleix setanta anys i que arriba al Cineclub Vic per ser gaudida en format de 35 mm. Com ha de ser.

 

Billy Wilder

1906-2002. Director, guionista i productor de cinema considerat un dels grans talents de Hollywood. Va néixer a Àustria i va emigrar als Estats Units escapant de l'ascens del nazisme. Va destacar en diversos gèneres cinematogràfics i va guanyar sis Oscars. Algunes de les seves obres mestres inclouen Perdició (1944), Sunset Boulevard (1950), Ningú no és perfecte (1959) i L’apartament (1960). La seva habilitat per la narrativa, el seu sentit de l'humor i les seves exploracions a la condició humana van deixar un llegat durador en la història del cinema.

  • 07 de maig 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 07/05/2024 de 20:00 a 22:00
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Cineclub Vic
  • Preu 5€