Tesis

Alejandro Amenábar Espanya, 1996 Producció: Las Producciones del Escorpión i Sogepaq. Guió: Alejandro Amenábar i Mateo Gil. Fotografia: Hans Burmann. Música: Alejandro Amenábar i Mariano Marín. Muntatge: María Elena Sáinz de Rozas. Durada: 2 h. Idioma: VO en castellà. Intèrprets: Ana Torrent, Fele Martínez, Eduardo Noriega, Xabier Elorriaga, Miguel Picazo, Nieves Herranz, José Luis Cuerda.

  • Tesis
  • 2024-05-28T20:00:00+02:00
  • 2024-05-28T21:30:00+02:00
  • Alejandro Amenábar Espanya, 1996 Producció: Las Producciones del Escorpión i Sogepaq. Guió: Alejandro Amenábar i Mateo Gil. Fotografia: Hans Burmann. Música: Alejandro Amenábar i Mariano Marín. Muntatge: María Elena Sáinz de Rozas. Durada: 2 h. Idioma: VO en castellà. Intèrprets: Ana Torrent, Fele Martínez, Eduardo Noriega, Xabier Elorriaga, Miguel Picazo, Nieves Herranz, José Luis Cuerda.
<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/cultura/equipaments/espai-etc/agenda/tesis>>.

Ángela (Anna Torrent) és una estudiant que prepara una tesi sobre la violència audiovisual. Com a complement del seu treball, el seu director de tesis es compromet a buscar en la videoteca de la facultat material per a ella, però l'endemà apareix mort. Àngela coneix a Chema (Fele Martínez), expert en cinema gore i pornogràfic, i a Bosco (Eduardo Noriega) amic íntim d’una jove assassinada en una pel·lícula Snuff.

Debut cinematogràfic d’Alejandro Amenábar, un dels directors espanyols més importants i que converteix cada nou projecte en un esdeveniment. Rodat amb poc pressupost i en unes poques localitzacions, Tesis és un thriller psicològic exemplar que planteja també un interessant debat sobre la violència als mitjans audiovisuals. Una cinta que convé recuperar per redescobrir-hi un realitzador de gran talent i tres joves intèrprets avui totalment consolidats.

 

Alejandro Amenábar

Director, guionista, realitzador i compositor. Va néixer a Santiago de Xile el 1972 i l’any següent la seva família va traslladar-se a Madrid per motius polítics. Estudia imatge i so a la Complutense de Madrid. Allà s’endinsa en el món del cinema gràcies a una assignatura de realització cinematogràfica tot i que mai es va llicenciar. Després de rodar alguns curts debuta amb aquesta Tesis, que suposaria un gran èxit i a la que seguirien títols que no farien més que consolidar la seva figura: Abre los ojos (1997), Los otros (2001), Mar Adentro (2004), Ágora (2009), Regresión (2015) i Mientras dure la guerra (2019).

  • 28 de maig 2024

  • On? Espai ETC
  • Quan? 28/05/2024 de 20:00 a 21:30
  • Què? Audiovisual
  • Organitzador Cineclub Vic i UVic-UCC