Vic acull la primera Trobada de Presidentes de Clubs de Catalunya

La jornada s’inclou dins els actes de VIC 2024 – Capitalitat del Bàsquet Femení Català

La capital osonenca engega enguany així un any ple d’activitats esportives però també culturals, formatives i de caire popular, amb la voluntat d’arribar als màxims agents possibles. El ventall d’activitats que ofereix ha estat fruit del treball de les diverses àrees i regidories del l’Ajuntament de Vic implicades i una comissió de treball formada per l’Ajuntament de Vic, la Federació Catalana de Bàsquet i els clubs de bàsquet vigatans: Femení Osona i CB Vic.

IMG_1487.jpg

Vinculat a la campanya #DemanaCanvi de la Federació Catalana de Bàsquet, la campanya de sensibilització i conscienciació de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular i amb l'objectiu d'arribar als diferents agents, es va convocar el passat diumenge 25 de febrer a les presidentes dels clubs de bàsquet de tot Catalunya i a les presidentes de clubs esportius de la ciutat de Vic a una jornada de networking.

La trobada va comptar amb la participació de 25 presidentes i directives de tot Catalunya que van definir objectius i accions de visibilitat, referenciació, equitat i respecte en relació al paper transformador dels models i les relacions de gènere. El regidor d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament de Vic, Eduard Comerma, va remarcar la necessitat de ‘visibilitzar l’esport femení i generar referents’ com a un dels reptes de la Capitalitat.

La diada va coincidir amb la trobada d’escoles de bàsquet de la Catalunya Central, on van participar prop de 150 nens i nenes, a qui es va regalar una samarreta de participació amb el logotip de VIC 2024, Capitalitat del Bàsquet Femení.