NOVA EDICIÓ DEL MES DE LA COOPERACIÓ A VICJOVE AMB PROPOSTES MOLT VARIADES

El mes de la cooperació a Vicjove és un programa d'activitats culturals i educatives per al públic més jove que durant aquest mes de març oferirà espais de reflexió i aprenentatges per a fer front als reptes globals que afecten el món.

NOVA EDICIÓ DEL MES DE LA COOPERACIÓ A VICJOVE AMB PROPOSTES MOLT VARIADES.

Una proposta d'activitats molt variada i amb formats molt diferents que siguin prou atractius per a les persones joves però que a la vegada els donin eines per avançar, reflexionar i fer camí en aquest món tan canviant i divers.

La iniciativa vol dedicar un mes de la cooperació forma part de la programació dels mesos temàtics que mensualment organitza Vicjove i que posa sobre la taula temes d'interès per als joves. En aquest cas, el mes de la cooperació que porta el lema "El març m'implico", tindrà lloc durant el mes de març i comptarà amb un total de sis activitats entorn la temàtica de la justícia global i els Drets Humans.

LA PROGRAMACIÓ

La primera proposta la portaran a terme els alumnes d'Escènic el dijous 3 de març, que faran una lectura dramatitzada del llibre "El viatge al país dels blancs" a través de la qual coneixerem el viatge que fa fer l'Ousmane, un jove ghanès, per arribar a Europa.

Per la seva banda el divendres 4, els joves de Casa d'oficis ens oferiran un taller de cuina jove on ens explicaran com fer una recepta nepalesa a través del tik tok que alumnes del projecte Cooking Training de Khatmandú ens enviaran des de Nepal.

El plat fort serà el concert del jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga que actuarà a l'ETC de Vic el divendres 11 de març. Momi Maiga presentarà el seu treball musical "Nio", un viatge de ritmes entre cultures que mostra el so de la nova generació de l'Àfrica Occidental, amb la kora com a protagonista.

El dissabte 19 de març en format matinal, els joves del medi obert també oferiran una proposta transformadora organtizant una jornada festiva on inauguraran les millores fetes al rocòdrom a la llera del riu Mèder. A més estaran acompanyats de grafiters i d'una actuació del grup de joves d'Afrodance de Vic.

En la última sessió oberta al públic que tindrà lloc el divendres 25 de març, hi haurà la projecció de "La dona il·legal", un thiriller social que denuncia els centres d'internament d'estrangers i que comptarà amb el seu director Ramon Térmens i de l'actriu Yolanda Sey per un posterior debat sobre el racisme i la immigració.

Finalment el programa també comptarà amb una sessió especial per als centres de secundària un dilluns al matí, on es farà una taula rodona després de la projecció del documental "Encara hi ha algú al bosc2 que narra la situació d'injustícia viscuda per milers de dones durant la guerra de Bòsnia.

ELS ODS

L'actual situació política, econòmica, ambiental i social en que es troba el món planteja molts reptes amb els que els joves hauran de conviure en generacions futures: ja que malauradament les violències i desigualtats lluny d'eradicar·se s'estenen i sinó canviem la manera de mirar el món, serà molt difícil fer·hi front. Per això el programa s'emmarca dins de l'Agenda 2030 9 els objectius de desenvolupament sostenible, amb un enfocament de Drets Humans i de pau i no violència per avançar cap a un món intercultural i antiracista però també amb perspectiva de gènere. És per això que totes les activitats també s'han treballat de forma transversal amb altres departaments com educació, igualtat, cultura i joves.

El disseny de la programació d'enguany ha volgut seguir els colors i textures que fan referència a aquests objectius de desenvolupament sostenible per així anar-los visibilitzant i integrant en les accions més locals.

Programa